Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Destituirea presedintelui Omar al-Bashir

Adaugat la :  18.04.2019
Vizualizari :  19
+ Add To

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca tara timp de doi ani. Aceasta schimbare a avut loc dupa patru luni de proteste impotriva domniei lui al-Bashir. Ministrul Apararii al Sudanului a facut un anunt la televiziune. El a spus ca peste doi ani vor avea loc alegeri libere. El a declarat ca a fost istituita starea de urgenta pentru urmatoarele trei luni. Armata a suspendat constitutia Sudanului si a inchis granitele si spatiul aerian. Aceasta stire este importanta pentru crestini si pentru celelalte minoritati din tara, mai ales pentru cei care locuiesc in Muntii Nuba care au fost adesea tinta atacurilor si au fost macelariti in timpul regimul al-Bashir timp de decenii. Gary Lane vine cu detalii.

Gary Lane: Timp de mai multe decenii, presedintele sudanez Omar al-Bashir a purtat razboi impotriva locuitorilor din Muntii Nuba si impotriva locuitorilor Statului Kordofan de Sud. Musulmanii si crestinii au rezistat tentativei sale de a fi arabizati si islamizati. Ei spun ca el ii considera infideli, voia sa-i ucida si sa le ia titeiul. Crestin sudanez si activist pentru drepturile omului, Nahmia Ibrahim Shaloka spune ca multi americani cred in mod eronat ca luptele au luat sfarsit in Muntii Nuba cand Sudanul de Sud si-a dobandit independenta, acum vreo trei ani. El spune ca tocmai opusul este adevarat. Razboiul impotriva poporului sau a escaladat.

Nahmia Ibrahim Shaloka: Populatia este atacata zilnic, li se distrug fermele, scolile, centrele medicale, bisericile, totul.

Gary Lane: Locuitorii din Muntii Nuba s-au alarmat din cauza unei manevre noi de atac a lui al-Bashir cu parasute cu bombe. Aceste bombe sunt mai periculoase deoarece nu fac zgomot si nu se observa cand cad din cer.

Nahmia Ibrahim Shaloka: Vor sa ucida oamenii, chiar si civilii. Aceasta este situatia.

Gary Lane: Activista drepturilor religioase Tina Ramirez de la organizatia non-porfit Hardwired spune ca presedintele sudanez al-Bashir se afla in spatele fiecarui conflict sudanez de la Darfur pana la Muntii Nuba si Statul Nilul Albastru.

Tina Ramirez: Conflictul nu este intre crestini si musulmani, ci intre al-Bashir si versiunea sa a islamului. Este un regim opresiv fata de toti in Sudan, inclusiv in Sudanul de Sud unde provoaca ura intre oameni si creaza probleme.

Gary Lane: Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pe numele lui al-Bashir, acuzandu-l de crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Pana acum, presedintele sudanez a evitat arestul.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. Alegeri europarlamentare. Factorul care poate da peste cap jocurile pentru Bruxelles. Tot mai puţini oameni - mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 51

Tururi de vizitare a unor locuri evreiesti, cautari, numeroase activitati, partasie, rasete si poze! Clubul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 35

Un eveniment pro-viata cu participarea unor vedete are loc tocmai in Times Square! Sunt concerte in direct, discursuri...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Stiinta schimbarilor climatice v-a speriat? Iata trei lucruri practice pe care le puteti face! Philip Clayton, de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

E o veste extraordinara ca Asiei Bibi i s-a ingaduit, in sfarsit, sa paraseasca Pakistanul! E minunat si toata lumea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Janice Allen este directorul executiv al International Cooperating Ministries, o organizatie care vrea sa schimbe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV: 1. Lupta pentru inlocuirea premierului Theresa May complica negocierile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 183

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran se aprinde din nou. Secretarul de stat american Mike Pompeo a emis o avertizare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 108

Israelul a implinit 71 de ani si a sarbatorit Ziua Independentei, in ciuda contextului tensiunilor crescande cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Cum spuneam, cu cateva zile inainte de Ziua Eroilor, Israelul a fost sub asediu din partea gruparilor Hamas si Jihadul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 50
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.