Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Destituirea presedintelui Omar al-Bashir

Adaugat la :  18.04.2019

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca tara timp de doi ani. Aceasta schimbare a avut loc dupa patru luni de proteste impotriva domniei lui al-Bashir. Ministrul Apararii al Sudanului a facut un anunt la televiziune. El a spus ca peste doi ani vor avea loc alegeri libere. El a declarat ca a fost istituita starea de urgenta pentru urmatoarele trei luni. Armata a suspendat constitutia Sudanului si a inchis granitele si spatiul aerian. Aceasta stire este importanta pentru crestini si pentru celelalte minoritati din tara, mai ales pentru cei care locuiesc in Muntii Nuba care au fost adesea tinta atacurilor si au fost macelariti in timpul regimul al-Bashir timp de decenii. Gary Lane vine cu detalii.

Gary Lane: Timp de mai multe decenii, presedintele sudanez Omar al-Bashir a purtat razboi impotriva locuitorilor din Muntii Nuba si impotriva locuitorilor Statului Kordofan de Sud. Musulmanii si crestinii au rezistat tentativei sale de a fi arabizati si islamizati. Ei spun ca el ii considera infideli, voia sa-i ucida si sa le ia titeiul. Crestin sudanez si activist pentru drepturile omului, Nahmia Ibrahim Shaloka spune ca multi americani cred in mod eronat ca luptele au luat sfarsit in Muntii Nuba cand Sudanul de Sud si-a dobandit independenta, acum vreo trei ani. El spune ca tocmai opusul este adevarat. Razboiul impotriva poporului sau a escaladat.

Nahmia Ibrahim Shaloka: Populatia este atacata zilnic, li se distrug fermele, scolile, centrele medicale, bisericile, totul.

Gary Lane: Locuitorii din Muntii Nuba s-au alarmat din cauza unei manevre noi de atac a lui al-Bashir cu parasute cu bombe. Aceste bombe sunt mai periculoase deoarece nu fac zgomot si nu se observa cand cad din cer.

Nahmia Ibrahim Shaloka: Vor sa ucida oamenii, chiar si civilii. Aceasta este situatia.

Gary Lane: Activista drepturilor religioase Tina Ramirez de la organizatia non-porfit Hardwired spune ca presedintele sudanez al-Bashir se afla in spatele fiecarui conflict sudanez de la Darfur pana la Muntii Nuba si Statul Nilul Albastru.

Tina Ramirez: Conflictul nu este intre crestini si musulmani, ci intre al-Bashir si versiunea sa a islamului. Este un regim opresiv fata de toti in Sudan, inclusiv in Sudanul de Sud unde provoaca ura intre oameni si creaza probleme.

Gary Lane: Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pe numele lui al-Bashir, acuzandu-l de crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Pana acum, presedintele sudanez a evitat arestul.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Te-ar mai putea interesa

Biserici dintr-o alta zona a Regatului Unit asteapta ca oamenii sa mearga la ei. Crestinii din orasul Swansea din Tara...

Categorie: Stiri crestine

Cateva postari pe retelele de socializare au cauzat controverse in Biserica. Josh Harris care a scris cartea de...

Categorie: Stiri crestine

Va prezentam in continuare ultimele noutati din Israel. Va spunem ce se intampla in Israel si in Orientul Mijlociu. In...

Categorie: Stiri crestine

Cea mai numeroasa delegatie bipartizana a Camerei Reprezentantilor din SUA a vizitat Israelul in aceasta saptamana...

Categorie: Stiri crestine

Apa Marii Moarte, cu altitudinea cea mai joasa de pe glob, scade in ritm alarmant. Apa marii cunoaste o evaporare fara...

Categorie: Stiri crestine

Mormintele patriarhilor din Hebron sunt locurile de veci ale lui Avraam si a familiei sale. Geneza spune ca Avraam a...

Categorie: Stiri crestine

Milioane de crestini din Nigeria au fost nevoiti sa isi paraseasca casele lor de gruparea terorista Boko Haram...

Categorie: Stiri crestine

Situatia din Hong Kong domina emisiunile de stiri de zece saptamani datorita protestelor masive pentru apararea...

Categorie: Stiri crestine

In Regatul Unit, un tobogan de carnaval plasat intr-o biserica a starnit reactii diferite. Este vorba de Caredrala din...

Categorie: Stiri crestine

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.