Dezastru la un festival religios

Adaugat la :  10.05.2021

Chris Mitchell, reporter: Oficialii israelieni spun că aproape 50 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite la un festival religios evreiesc. Este unul dintre cele mai grave dezastre din istoria Israelului. Tragedia a avut loc când oamenii au început să se calce în picioare la un festival de Lag BaOmer, o sărbătoare evreiască care onorează un rabin din secolul al II-lea, îngropat pe Muntele Meron din nordul Israelului. Dezastrul a fost cauzat aparent de supraaglomerarea unui pasaj îngust.

Yehoshua, martor: Am văzut că oamenii se împing unii în alții și apoi am văzut că oamenii se călcau unii pe alții. Când am văzut aceasta, am ieșit de acolo și am început să evacuăm oamenii și să facem resuscitări.

Reporter: A fost prima adunare religioasă ținută legal de când Israelul a ridicat aproape toate restricțiile pandemiei de COVID.

Omri Gorga, paramedic: Niște priveliști absolut dificile. De 10 ani sunt paramedic și nu îmi amintesc să fi văzut așa ceva. Este un incident soldat cu victime în masă. Văd aici zeci de oameni întinși pe jos, zeci de răniți sângerând, copii și adulți, ceva foarte dificil de privit.

Reporter: Armata israeliană a intervenit pentru a ajuta la evacuarea răniților. Oficialii estimează că aproape 100 000 de evrei ultraortodocși s-au adunat la această sărbătoare. Ca parte a celebrării, de obicei mulțimi mari de oameni aprind focuri de tabără, se roagă și dansează. Premierul Beniamin Netanyahu a vizitat locul mai devreme și spunea că situația este o mare tragedie. Această învălmășeală este posibil să aibă și un impact politic. Netanyahu are nevoie să-i susțină pe aliații săi de nădejde, ultraortodocșii, pentru a avea vreo speranță de a rămâne la putere. Încă se fac eforturi în a identifica victimele și a anunța familiile lor. Autoritățile vor demara o anchetă în timp ce Netanyahu spunea: Cu toții ne rugăm pentru victime.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 376, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.