Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Discursul lui Mike Popmeo in Egipt

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  20
+ Add To

Prezentam din Cairo, Egipt, locul unde secretarul american de stat, Mike Pompeo, a tinut un discurs puternic in care a prezentat rolul pe care il va avea de acum America in Orientul Mijlociu. Aceasta a avut loc chiar inainte ca SUA sa inceapa retragerea trupelor din Siria.

Dupa ce a tinut discursul, Pompeo a acceptat un interviu in exclusivitate pentru Stirile CBN, pentru a explica de ce America a revenit pe pozitie si felul in care va ramane o forta in Orientul Mijlociu.

Interviul a avut loc la o biserica proaspat inaugurata, zidita de statul egiptean pentru Biserica Copta.

Chris Mitchell: Ati avut un discurs puternic despre Orientul Mijlociu si, in urma cu 10 ani, un alt discurs important s-a tinut aici, in Cairo. E bine daca spunem ca din discursul dvs. Reiese ca America a revenit si ca va ramane o forta aici?

Mike Pompeo: Absolut! Vreau ca oamenii din Orientul Mijlociu si din lume sa stie ca implicarea Americii in Orientul Mijlociu va reprezenta o forta care va ramane prezenta. Venim aici fara intentia de a oprima sau de a domina, ci, mai degraba, de a elibera si de a crea oportunitati fiecarui individ, in tot Orientul Mijlociu, ca sa poata sa-si traiasca viata si sa aiba libertatile cu care noi am fost binecuvantati in Statele Unite.

Discursul lui Pompeo a fost la 10 ani dupa ce fostul presedinte Obama a prezentat la Cairo planul sau pentru Orientul Mijlociu.

Mike Pompeo: El va spunea ca Statele Unite si lumea musulmana au nevoie de un nou inceput. Rezultatele unor asemenea rationamente gresite au fost grave.

Secretarul de stat spunea ca politica lui Obama, timida, ezitanta si care apara cealalta parte a facut ca SI, Iran si alti teroristi sa prospere.

Mike Pompeo: Am invatat ca, atunci cand America se retrage, deseori urmeaza haos, cand ii neglijam pe prieteni, apar resentimente si, cand incheiem parteneriate cu dusmanii nostri, ei vor prospera.

Pompeo a mai spus ca totul s-a schimbat de cand administratia Trump a facut eforturi pentru eliminarea SI, pentru a confrunta Iranul si a-l infrunta pe Assad, presedintele Siriei.

Mike Pompeo: Vestea buna e ca vremea rusinii Americii, pe care ne-am facut-o singuri, a luat sfarsit si la fel si politicile care au produs atata suferinta fara rost. Acum e un adevarat nou inceput.

Parte din acest nou inceput e infiintarea unei aliante globale impotriva Iranului. Chris Mitchell: Una dintre temele acestei delegatii este Iranul si pericolul pe care il prezinta pentru Orientul Mijlociu. Spuneati ca natiunile se alatura Statelor Unite impotriva influentei Iranului?

Mike Pompeo: Echipa noastra isi face treaba. Lucram la cladirea unei coalitii enorme care cuprinde natiuni din Asia pana in Africa de Nord, desigur, Orientul Mijlociu, natiuni din intreaga lume care inteleg ca amenintarea Republicii Islamice Iran e reala si nu va fi tolerata in continuare.

O alta problema e in Siria, in timp ce presedintele Erdogan al Turciei ameninta aliatii Americii.

Chris Mitchell: In urma cu cateva ore, v-ati intalnit la Erbil cu liderii pentru a discuta despre kurzi si in Turcia inca exista discursuri ingrijoratoare. Care e mesajul dvs. pentru Erdogan, daca acesta ii va invada pe kurzi?

Mike Pompeo: Mesajul nostru e unul direct. Ceea ce fortele kurde au facut impreuna cu fortele noastre in Siria a fost ceva important. Au doborat un califat si 99% din ceea ce a detinut SI. Nu uitam ca au fost oameni care au ars de vii inchisi in custi. Pare ca a trecut multa vreme de atunci, dar, sincer, SUA a facut o treaba buna impreuna cu coalitia si vom rezolva cu turcii pentru a ne asigura ca poporul kurd din Siria va fi in siguranta si ca va fi protejat.

Chris Mitchell: Ce puteti spune despre crestinii din regiune? Ei cer ajutor sa nu fie eradicati, crestinismul sa nu fie eradicat. Care e mesajul dvs. pentru acei crestini?

Mike Pompeo: America e cu ei. Crestinismul e in inima istoriei din acest loc din Orientul Mijlociu. Ca sa te convingi, nu trebuie decat sa deschizi Biblia si sa gasesti numele locurilor de aici. Crestinii ocupa un loc central in componenta Orientului Mijlociu. Dorim sa ne asiguram ca vor continua sa aiba oportunitati si libertate si bisericile crestine sa poata creste langa locasuri de cult de alte credinte. Mesajul nostru e simplu. Noi aparam libertatea religioasa oriunde exista diplomatie americana in functie.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Aproape 250 de noi imigranti si-au vazut visul implinit cand au ajuns in Israel si multi vad sosirea lor ca fiind...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Deseori, mass-media si politicienii portretizeaza conflictul dintre Israel si palestinieni in termeni de lupta, ura,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Marea Moarta e o minune naturala care, de fapt, aduce viata, dar aceasta perla unica e in pericol de a seca. In urma...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 20

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a sustinut decizia guvernului sau de a interzice accesul in Israel in cazul lui...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

L-am intrebat pe liderul McCarthy ce crede despre cresterea antisemitismului. Domnule McCarthy, multumim ca sunteti...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Potrivit ultimului recensamant, cel din 2011, in judetul Neamt, 6.700 persoane s-au declarat de etnie roma. In schimb,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Potrivit unor arheologi israelieni, s-a gasit orasul natal al celor doi ucenici ai lui Isus, Petru si Andrei, in satul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 139

Raspandirea crestinismului in Iran a dus la o persecutie intensa. Liderii din SUA au cerut regimului islamic sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 139

S-a spus despre el ca este Billy Graham al Americii Latine. Un film care prezinta viata si mostenirea evanghelistului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 120

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.