Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Dupa decenii de libertate religioasa, Biserica din China este persecutata din nou

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Dupa ani de trezire spirituala, Biserica din China este persecutata. Milioane de chinezi s-au intors la Hristos in ultimele decenii. In prezent, conform presedintelui Chinei, Biserica reprezinta un pericol pentru partidul comunist. Politia face razii in biserici si aresteaza pastori. Recent, George Thomas a vizitat China ca sa afle mai multe detalii privind ideologia care se afla in spatele persecutarii crestinilor.

George Thomas: In ultimii 20 de ani, Stirile CBN a documentat o raspandire exploziva a Bisericii clandestine sau a bisericilor din case din China, dupa ce milioane de cetateni ai acestei tari considerata in mod oficial ateista s-au convertit la crestinism. Conform expertilor, in China are loc o trezire spirituala fara precedent care a atins fiecare colt a tarii. Astfel, conform unor estimari, China ar putea deveni cea mai numeroasa tara crestina pana in 2030. Insa, acest om vrea sa opreasca aceasta tendinta. Din 2012, cand a ajuns la putere, presedintele Chinei Xi Jinping a dat ordin autoritatilor sa inchida orice biserica in casa care nu se afla sub controlul guvernului.

Bob Fu: In China are loc un nou val masiv de persecutie.

George Thomas: Bob Fu de la ChinaAid din SUA documenteaza aceasta persecutie masiva.

Bob Fu: Sute de mii de biserici au fost inchise, pastori au fost arestati, si s-au facut razii in timpul intrunirilor de rugaciune.

George Thomas: Pastor Jin Mingri cunoaste aceste tactici severe din propria experienta. In august, Jin, care a condus Biserica Sion, cea mai mare congregatie neinregistrata din Beijing, a refuzat sa instaleze camere cu circuit inchis in sanctuar. Cu cateva saptamani in urma, autoritatile au declarat ca fiind ilegala biserica cu cei 1.500 de membri, iar lui i-au interzis sa predice.

Jin Mingri: Este, probabil, cel mai mare incident in cadrul caruia guvernul a folosit puterea publica pentru a pune presiune pe o biserica in casa in ultimii zece ani. Si persecutia continua si in prezent.

George Thomas: Bob Fu spune ca persecutia se datoreaza partial ambitiei presedintelui Xi de a siniciza crestinismul cu caracteristici chinezesti si de a insista pentru ca crestinii sa se declare loiali fata de el si de Partidul Comunist.

Bob Fu: El vrea sa duca China pe calea pe care a dus-o Mao prin exercitarea controlului politic, a controlului mintii, a sinicizarii ideologice, conform ideologiei Partidului Comunist.

George Thomas: Andrew Nathan de la Universitatea Columbia spune ca guvernul ii considera pe crestini ca pe o scanteie care poate aprinde o rascoala politica impotriva guvernului, cu ajutor din exterior.

Andrew Nathan: Ei sunt de parere ca forte straine, Statele Unite, misionari, vor aprinde scanteia. Ei nu vad situatia in contextul sau interior, ci si intr-un context strategic.

George Thomas: Autoritatile doboara cruci, distrug Biblii si inlocuiesc imaginea lui Isus Hristos cu posterele presedintelui chinez. Wang Yi, unul dintre pastorii cei mai proeminenti din China care a fost arestat in aceasta saptamana, a declarat cu indrazneala ca statul de zeu al lui Xi este incompatibil cu credinta crestina. El a promis ca nu va respecta legile care nu sunt in concordanta cu Biblia. Dupa multi ani de libertate relativa, fara interventia guvernului, crestini, ca aceasta femeie care isi are sotul in arest la domiciliu, isi face griji pentru crestinii din China.

Femeie: Este dureros. Guvernul spune ca avem parte de libertate religioasa, insa nu este asa.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Aplicatia mobila Cartea Cartilor, lansata in Romania acum cateva luni, a avut un impact puternic. Cu ajutorul acestui...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Intalnirile de rugaciune organizate de European Union of Prayer se desfaşoara de doua ori pe an in capitalele ţarilor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 468

Mai multe stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri#axzz5lWzFjUXA

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 960

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Wendy Griffith: Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat de multe ori Sudanul. Armata a preluat controlul in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

George Thomas: Ryan Boyette a slujit timp de 15 ani ca misionar in Sudan, in regiunea Muntilor Nuba. In prezent...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Krishna era dus de tatal lui la multe festivaluri hinduse, ca sa se inchine lui Dumnezeu. George Thomas: Dar Krishna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.