Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Dupa decenii de libertate religioasa, Biserica din China este persecutata din nou

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Dupa ani de trezire spirituala, Biserica din China este persecutata. Milioane de chinezi s-au intors la Hristos in ultimele decenii. In prezent, conform presedintelui Chinei, Biserica reprezinta un pericol pentru partidul comunist. Politia face razii in biserici si aresteaza pastori. Recent, George Thomas a vizitat China ca sa afle mai multe detalii privind ideologia care se afla in spatele persecutarii crestinilor.

George Thomas: In ultimii 20 de ani, Stirile CBN a documentat o raspandire exploziva a Bisericii clandestine sau a bisericilor din case din China, dupa ce milioane de cetateni ai acestei tari considerata in mod oficial ateista s-au convertit la crestinism. Conform expertilor, in China are loc o trezire spirituala fara precedent care a atins fiecare colt a tarii. Astfel, conform unor estimari, China ar putea deveni cea mai numeroasa tara crestina pana in 2030. Insa, acest om vrea sa opreasca aceasta tendinta. Din 2012, cand a ajuns la putere, presedintele Chinei Xi Jinping a dat ordin autoritatilor sa inchida orice biserica in casa care nu se afla sub controlul guvernului.

Bob Fu: In China are loc un nou val masiv de persecutie.

George Thomas: Bob Fu de la ChinaAid din SUA documenteaza aceasta persecutie masiva.

Bob Fu: Sute de mii de biserici au fost inchise, pastori au fost arestati, si s-au facut razii in timpul intrunirilor de rugaciune.

George Thomas: Pastor Jin Mingri cunoaste aceste tactici severe din propria experienta. In august, Jin, care a condus Biserica Sion, cea mai mare congregatie neinregistrata din Beijing, a refuzat sa instaleze camere cu circuit inchis in sanctuar. Cu cateva saptamani in urma, autoritatile au declarat ca fiind ilegala biserica cu cei 1.500 de membri, iar lui i-au interzis sa predice.

Jin Mingri: Este, probabil, cel mai mare incident in cadrul caruia guvernul a folosit puterea publica pentru a pune presiune pe o biserica in casa in ultimii zece ani. Si persecutia continua si in prezent.

George Thomas: Bob Fu spune ca persecutia se datoreaza partial ambitiei presedintelui Xi de a siniciza crestinismul cu caracteristici chinezesti si de a insista pentru ca crestinii sa se declare loiali fata de el si de Partidul Comunist.

Bob Fu: El vrea sa duca China pe calea pe care a dus-o Mao prin exercitarea controlului politic, a controlului mintii, a sinicizarii ideologice, conform ideologiei Partidului Comunist.

George Thomas: Andrew Nathan de la Universitatea Columbia spune ca guvernul ii considera pe crestini ca pe o scanteie care poate aprinde o rascoala politica impotriva guvernului, cu ajutor din exterior.

Andrew Nathan: Ei sunt de parere ca forte straine, Statele Unite, misionari, vor aprinde scanteia. Ei nu vad situatia in contextul sau interior, ci si intr-un context strategic.

George Thomas: Autoritatile doboara cruci, distrug Biblii si inlocuiesc imaginea lui Isus Hristos cu posterele presedintelui chinez. Wang Yi, unul dintre pastorii cei mai proeminenti din China care a fost arestat in aceasta saptamana, a declarat cu indrazneala ca statul de zeu al lui Xi este incompatibil cu credinta crestina. El a promis ca nu va respecta legile care nu sunt in concordanta cu Biblia. Dupa multi ani de libertate relativa, fara interventia guvernului, crestini, ca aceasta femeie care isi are sotul in arest la domiciliu, isi face griji pentru crestinii din China.

Femeie: Este dureros. Guvernul spune ca avem parte de libertate religioasa, insa nu este asa.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.