Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Dupa mai multe atacuri, Hamas a acceptat un armistitiu cu Israel

Adaugat la :  17.05.2019

Cum spuneam, cu cateva zile inainte de Ziua Eroilor, Israelul a fost sub asediu din partea gruparilor Hamas si Jihadul Palestinian sustinut de Iran. Dupa doua zile de atacuri cu rachete si riposte din partea Israelului, Hamas a fost de acord sa incheie un armistitiu, iar in schimb, Israelul va permite ca milioane de dolari sa ajunga din Qatar in Gaza.

E liniste acum, dar Jihadul Islamic spunea ca rabufnirea a fost doar un antrenament inaintea unui razboi asteptat in vara.

Sirenele urlau, iar israelienii au alergat la buncare, in timp ce Hamas si Jihadul Islamic Palestinian au lansat peste 700 de rachete in sudul Israelului in mai putin de 48 de ore.

„Acele rachete sunt periculoase, pot fi mortale. Hamas lanseaza acele rachete in zonele rezidentiale din Israel.”

Una dintre rachete a ajuns chiar aici, improscand cu schije prin fereastra casei din spatele meu si a ucis un om care n-a reusit sa ajunga la timp in buncar. E prima data dupa cinci ani cand un civil israelian e ucis intr-un atac cu rachete.

„Daca luam in considerare cati oameni locuiesc in aceasta zona din sudul Israelului, in marile orase si in diferitele comunitati locale, vorbim de peste un milion de israelieni aflati sub amenintarea rachetelor lansate din Fasia Gaza.”

Trei alti israelieni au murit dupa aceea in atacuri cu rachete. Peste 150 de rachete au fost interceptate de sistemul israelian Iron Dome, dar cateva au lovit din plin casele.

„Hamas si JIP opereaza in colaborare, isi coordoneaza atacurile si au lansat o multime de rachete spre diferite orase israeliene.”

Israelul a ripostat, lovind peste 350 de obiective teroriste, printre care un terorist responsabil pentru transferul de fonduri din Iran catre gruparile din Gaza.

„Hamas si Jihadul Islamic Palestinian sunt capabili sa introduca ilegal in Fasia Gaza, dar si sa produca o multime de rachete de diferite calibre, capabile sa loveasca populatia Israelului. Vedem amprentele Iranului cel mai mult in Fasia Gaza prin gruparea JIP, si nu numai. Vorbim de bani, armament, suport logistic, antrenament militar si indrumare politica.”

Membru al Congresului American,

Rashidat Tlaib, a invinuit Israelul pentru ceea ce ea spunea ca e o oprimare nedreapta si atac asupra copiilor si familiilor palestinienilor.

Presedintele Trump scria, insa, pe Twitter despre sustinerea Israelului: Sustinem Israelul 100% in a-si apara cetatenii.

Pentru moment, e liniste. Multi cred ca Ziua Eroilor, Ziua Independentei si un concurs international de melodii, care va avea loc in Tel Aviv, franeaza puterea Israelului de a riposta, dar cei mai multi cred ca e doar o chestiune de timp pana ce situatia va exploda din nou si Israelul va trebui sa decida daca va trebui sa actioneze si mai in forta.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 277 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.