Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Dupa mai multe leziuni, un fotbalist american a decis sa Il urmeze pe Hristos

Adaugat la :  7.02.2019
Vizualizari :  9
+ Add To

Matthew Slater a ocupat un loc in istoria campionatului de fotbalul american in timpul prelungirilor intre New England si Atlanta, acum doi ani. Slater era capitanul echipei Patriots si a cerut aruncarea cu banul. El a avut dreptate si New England a castigat campionatul. Slater a spus reporterului sportiv de la CBN Shawn Brown ca a decis sa Il urmeze pe Isus Hristos dupa ce s-a ranit de mai multe ori jucand fotbal.

Shawn Brown: Mathew Slater de la New England Patriots a fost unul dintre cei mai respectati jucatori ai fotbalului american. El este dublu campion la Super Bowl si de sase ori campion la Pro Bowl. Desi acestea sunt realizari impresionante, Matt spune ca isi aduce aminte ca, la un moment dat in facultate, el a vrut sa paraseasca sportul pe care l-a indragit.

Matthew Slater: Eram gata sa parasesc fotbalul, fiindca nu stiam care vor fi oportunitatile mele la urmatorul nivel. Insa, Dumnezeu mi-a aratat ca eu nu sunt Mathew Slater jucatorul de fotbal si trebuia sa inteleg ca scopul meu in viata si chemarea pe care am primit-o este mai presus de fotbal.

Shawn Brown: Matthew a crescut in Orange County, California, si este fiul cunoscutului fotbalist profesionist Jackie Slater. Parintii l-au educat pe el si pe fratele lui mai mic conform unor principii crestine solide.

Matthew Slater: Am avut sapte ani cand tatal meu mi-a vorbit despre mantuire, despre identitatea lui Isus si despre motivul pentru care eu am nevoie de El.

Shawn Brown: Cand Matthew a pierdut primul an si primele trei meciuri din al doilea an din cauza mai multor rani, el s-a suparat, deoarece cariera lui de fotbalist nu evoluase conform asteptarilor sale. Astfel, el i-a cerut explicatii lui Dumnezeu.

Matthew Slater: M-am gandit oare ce caut aici? I-am spus Domnului ca am avut niste planuri care nu s-au implinit. Si L-am intrebat pe Domnul care este motivul. Mi-am dat seama ca am fost egoist. L-am intrebat de ce nu avansez.

Shawn Brown: Aceasta a fost perioada in care Matthew s-a gandit sa paraseasca fotbalul, pana cand a ajuns sa inteleaga ca problema a fost el insusi.

Matthew Slater: Am inteles ca sunt egoist, ca vreau sa fiu un idol al fotbalului. Am inteles ca pentru mine a fost important statutul meu de fotbalist. Pentru mine conta cum ma vad oamenii, fiindca voiam sa fiu pe placul lor.

Shawn Brown: In acea noapte Matthew si-a sunat tatal.

Matthew Slater: Tatal meu mi-a citit din Scriptura, am vorbit si m-a ajutat sa inteleg ca sunt egoist si ca Domnul are planuri pentru viata mea pe care nici nu le pot vedea si nici nu le pot intelege.

Shawn Brown: In acel moment, el a decis sa urmeze scopul lui Dumnezeu pentru viata sa. In ce masura te-ai schimbat cand ai ales sa Il urmezi din toata inima pe Hristos? Ce s-a schimbat?

Matthew Slater: Am acumulat in mine multa suparare si frustrare. M-am eliberat si m-am impacat cu voia Domnului. Nu am mai luptat cu Dumnezeu ca sa se faca voia mea. M-a cuprins un sentiment al pacii si al libertatii, de parca cineva ar fi ridicat o povara de pe umerii mei. Ma simt o alta persoana, fara dubii.

Shawn Brown: Dupa ce a terminat facultatea in 2008, Matthew a facut parte din echipa Super Bowl si a stiut ca soarta lui este in mainile lui Dumnezeu. El a fost selectionat in runda a cincea de New England. De atunci, a dovedit ca este stapan pe sine si nu mai este conditionat de victoriile sale de pe terenul de fotbal. Cand oamenii te vor prezenta, ei vor spune: „Doamnelor si domnilor, priviti-l pe Mathew Slater, dublu campion la Super Bowl si de sase ori campion la Pro Bowl.” Asa vei fi prezentat. Dar tu cum te-ai descrie ?

Matthew Slater: Este o intrebare buna. Mi-ar placea sa se spuna ca sunt Mathew Slater, adept al lui Hristos, sotul lui Shahzad si tatal lui Jeremiah. Acestea sunt valorile importante pentru mine. Sunt mandru de tot ce am obtinut pe terenul de fotbal. Ma simt binecuvantat peste masura, dar nu aceasta este identitatea mea.

Shawn Brown: In prezent, in calitate de capitan de echipa, Matthew intelege care este rolul pe care i l-a dat Dumnezeu ca lider pe campul de fotbal si in cadrul comunitatii.

Matthew Slater: In calitate de capitan de echipa, eu simt ca sunt chemat sa slujesc. In ce priveste conducerea, exemplul meu este Isus Hristos. Si El a venit sa slujeasca. El i-a slujit pe oameni. In calitate de capitan de echipa, caut transparenta si vreau doar sa slujesc. Simt ca aceasta este chemarea mea si nu sunt aici pentru fotbal. Fotbalul e pe plan secundar. Chemarea mea este de a cladi relatii si de a vesti numele Sau. In cele din urma, acesta este scopul vietii mele, sa slujesc si sa arat spre Isus Hristos.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 760 - februarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Dupa saptamani de ingrijorari cu privire la o posibila invazie turca asupra noii democratii din Siria, negociatorii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Golful Persic si Irakul sunt doua puncte de conflict intr-o confruntare geopolitica ce implica SUA, Israelul, Iranul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Aici, in Israel, premierul israelian Benjamin Netanyahu a denuntat uciderea de catre un terorist a lui Dvir Sorek, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum, organizatiile evreiesti din lume s-au adunat recent in New York pentru a discuta ce se poate face in privinta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Avem rachete, bombe incendiare si tuneluri de-a lungul granitei. Aceste imagini sunt ceea ce mare parte a lumii stie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Dupa cum ati vazut, viata la granita cu Gaza e dura, insa locuitorii nu sunt pe cale sa plece nicaieri. Au ei sperante...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.