Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Dupa mai multe leziuni, un fotbalist american a decis sa Il urmeze pe Hristos

Adaugat la :  7.02.2019
Vizualizari :  9
+ Add To

Matthew Slater a ocupat un loc in istoria campionatului de fotbalul american in timpul prelungirilor intre New England si Atlanta, acum doi ani. Slater era capitanul echipei Patriots si a cerut aruncarea cu banul. El a avut dreptate si New England a castigat campionatul. Slater a spus reporterului sportiv de la CBN Shawn Brown ca a decis sa Il urmeze pe Isus Hristos dupa ce s-a ranit de mai multe ori jucand fotbal.

Shawn Brown: Mathew Slater de la New England Patriots a fost unul dintre cei mai respectati jucatori ai fotbalului american. El este dublu campion la Super Bowl si de sase ori campion la Pro Bowl. Desi acestea sunt realizari impresionante, Matt spune ca isi aduce aminte ca, la un moment dat in facultate, el a vrut sa paraseasca sportul pe care l-a indragit.

Matthew Slater: Eram gata sa parasesc fotbalul, fiindca nu stiam care vor fi oportunitatile mele la urmatorul nivel. Insa, Dumnezeu mi-a aratat ca eu nu sunt Mathew Slater jucatorul de fotbal si trebuia sa inteleg ca scopul meu in viata si chemarea pe care am primit-o este mai presus de fotbal.

Shawn Brown: Matthew a crescut in Orange County, California, si este fiul cunoscutului fotbalist profesionist Jackie Slater. Parintii l-au educat pe el si pe fratele lui mai mic conform unor principii crestine solide.

Matthew Slater: Am avut sapte ani cand tatal meu mi-a vorbit despre mantuire, despre identitatea lui Isus si despre motivul pentru care eu am nevoie de El.

Shawn Brown: Cand Matthew a pierdut primul an si primele trei meciuri din al doilea an din cauza mai multor rani, el s-a suparat, deoarece cariera lui de fotbalist nu evoluase conform asteptarilor sale. Astfel, el i-a cerut explicatii lui Dumnezeu.

Matthew Slater: M-am gandit oare ce caut aici? I-am spus Domnului ca am avut niste planuri care nu s-au implinit. Si L-am intrebat pe Domnul care este motivul. Mi-am dat seama ca am fost egoist. L-am intrebat de ce nu avansez.

Shawn Brown: Aceasta a fost perioada in care Matthew s-a gandit sa paraseasca fotbalul, pana cand a ajuns sa inteleaga ca problema a fost el insusi.

Matthew Slater: Am inteles ca sunt egoist, ca vreau sa fiu un idol al fotbalului. Am inteles ca pentru mine a fost important statutul meu de fotbalist. Pentru mine conta cum ma vad oamenii, fiindca voiam sa fiu pe placul lor.

Shawn Brown: In acea noapte Matthew si-a sunat tatal.

Matthew Slater: Tatal meu mi-a citit din Scriptura, am vorbit si m-a ajutat sa inteleg ca sunt egoist si ca Domnul are planuri pentru viata mea pe care nici nu le pot vedea si nici nu le pot intelege.

Shawn Brown: In acel moment, el a decis sa urmeze scopul lui Dumnezeu pentru viata sa. In ce masura te-ai schimbat cand ai ales sa Il urmezi din toata inima pe Hristos? Ce s-a schimbat?

Matthew Slater: Am acumulat in mine multa suparare si frustrare. M-am eliberat si m-am impacat cu voia Domnului. Nu am mai luptat cu Dumnezeu ca sa se faca voia mea. M-a cuprins un sentiment al pacii si al libertatii, de parca cineva ar fi ridicat o povara de pe umerii mei. Ma simt o alta persoana, fara dubii.

Shawn Brown: Dupa ce a terminat facultatea in 2008, Matthew a facut parte din echipa Super Bowl si a stiut ca soarta lui este in mainile lui Dumnezeu. El a fost selectionat in runda a cincea de New England. De atunci, a dovedit ca este stapan pe sine si nu mai este conditionat de victoriile sale de pe terenul de fotbal. Cand oamenii te vor prezenta, ei vor spune: „Doamnelor si domnilor, priviti-l pe Mathew Slater, dublu campion la Super Bowl si de sase ori campion la Pro Bowl.” Asa vei fi prezentat. Dar tu cum te-ai descrie ?

Matthew Slater: Este o intrebare buna. Mi-ar placea sa se spuna ca sunt Mathew Slater, adept al lui Hristos, sotul lui Shahzad si tatal lui Jeremiah. Acestea sunt valorile importante pentru mine. Sunt mandru de tot ce am obtinut pe terenul de fotbal. Ma simt binecuvantat peste masura, dar nu aceasta este identitatea mea.

Shawn Brown: In prezent, in calitate de capitan de echipa, Matthew intelege care este rolul pe care i l-a dat Dumnezeu ca lider pe campul de fotbal si in cadrul comunitatii.

Matthew Slater: In calitate de capitan de echipa, eu simt ca sunt chemat sa slujesc. In ce priveste conducerea, exemplul meu este Isus Hristos. Si El a venit sa slujeasca. El i-a slujit pe oameni. In calitate de capitan de echipa, caut transparenta si vreau doar sa slujesc. Simt ca aceasta este chemarea mea si nu sunt aici pentru fotbal. Fotbalul e pe plan secundar. Chemarea mea este de a cladi relatii si de a vesti numele Sau. In cele din urma, acesta este scopul vietii mele, sa slujesc si sa arat spre Isus Hristos.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 760 - februarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Wendy Griffith: Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat de multe ori Sudanul. Armata a preluat controlul in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

George Thomas: Ryan Boyette a slujit timp de 15 ani ca misionar in Sudan, in regiunea Muntilor Nuba. In prezent...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Krishna era dus de tatal lui la multe festivaluri hinduse, ca sa se inchine lui Dumnezeu. George Thomas: Dar Krishna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In urma cu zeci de ani, rabinul Yechiel Eckstein a fondat organizatia International Fellowship of Christians and Jews,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Muntele Templului e unul dintre cele mai disputate si fotografiate locuri din lume. Iata de ce aceasta e tema unei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Omul de fier al Israelului a reusit din nou! Premierul Benjamin Netanyahu a castigat al cincilea mandat dupa o batalie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.