Este Arabia Saudită pregătită pentru un acord de pace? Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  22.10.2020

Israelul a semnat recent acorduri istorice cu Emiratele Arabe Unite și cu Bahrain. Acum mulți se întreabă dacă Arabia Saudită va fi următoarea țară care va semna Acordul Avraam. Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo s-a întâlnit cu omologul său saudit și a îndemnat regatul să-și reglementeze relațiile cu Israelul.

Mike Pompeo: Sperăm că și Arabia Saudită își va normaliza relațiile și vrem să le mulțumim pentru contribuția pe care au avut-o până acum la succesul Acordurilor Avraam.

Emily Jones: Regatul Saudit și-a exprimat în mod public frustrarea față de liderii palestinieni și recent și-a deschis spațiul aerian pentru avioanele israeliene.

Joel Rosenberg: Sunt de părere că ne apropiem de un deznodământ important, de normalizare, de semnare a unui acord de pace între regatul Arabiei Saudite și Israel. Știu că mulți consideră că această părere este prematură și exagerată, însă eu cred că se va semna acest acord.

Emily Jones: Potrivit experților, regatul va avea nevoie de ceva timp pentru a reglementa pe deplin relația cu Israel, deoarece este locul unde a apărut islamul și găzduiește locașurile cele mai sfinte ale islamului. De asemenea, trebuie să ia în considerare modul în care acest acord de pace poate afecta lumea musulmană în general.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 849, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega