Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Expozitie de fotografie intr-unul dintre cele mai disputate locuri din lume

Adaugat la :  18.04.2019

Muntele Templului e unul dintre cele mai disputate si fotografiate locuri din lume. Iata de ce aceasta e tema unei expozitii unice din Orasul Vechi din Ierusalim.

The Mount urmareste istoria locului sfant de la primele fotografii, de acum 200 de ani, pana la selfie-ul de azi.

Aflam pentru prima data despre Muntele Templului in cartea Geneza, de acum 4 000 de ani. Pentru evrei, e locul in care Avraam l-a primit pe Isaac, e locul de unde a fost creata lumea.

E locul unde Templul adaposteste Sfanta Sfintelor. Pentru musulmani, e locul din care Mahomed s-a inaltat la cer. Muntele Templului e cunoscut in araba ca fiind Haram al-Sharif. Locul unde au fost construite doua temple consecutive din vremurile biblice, in prezent e locul moscheei Al-Aqsa si al Cupolei Stancii.

Muntele Templului e cel mai interesant loc din Ierusalim. E inima orasului, iar aici e muzeul ce gazduieste istoria Ierusalimului.

Eilat Leiber e directorul Muzeului Turnul lui David si a organizat expozitia The Mount. Aceasta documenteaza istoria moderna de la Muntele Templului de la inceputul fotografiei de aici, in 1839.

Tot mai multi vizitatori sunt interesati de povestea Muntelui Templului, caci unii dintre ei nu pot vizita locul din diferite motive, unele religioase, iar altii se tem.

Expozitia incepe cu o camera cu vedere in direct la Muntele Templului.

Ingrijitorul expozitiei, dr. Shimon Lev, spunea ca a fost dificil sa faci o expozitie intr-un mod echilibrat. „Eu nu am vrut sa evitam chestiunile sensibile legate de acest proiect, ci am vrut sa le prezentam in ordine cronologica, aratand toate stadiile, pana a ajuns sa fie centrul sau baza conflictului in care sunt implicate latura religioasa, nationalismul si altele.”

Leiber spunea ca misiunea e sa aduca impreuna oameni aflati in conflict si sa-i ajute sa se cunoasca si chiar sa poarte discutii despre acel loc disputat.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 274 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Te-ar mai putea interesa

Biserici dintr-o alta zona a Regatului Unit asteapta ca oamenii sa mearga la ei. Crestinii din orasul Swansea din Tara...

Categorie: Stiri crestine

Cateva postari pe retelele de socializare au cauzat controverse in Biserica. Josh Harris care a scris cartea de...

Categorie: Stiri crestine

Va prezentam in continuare ultimele noutati din Israel. Va spunem ce se intampla in Israel si in Orientul Mijlociu. In...

Categorie: Stiri crestine

Cea mai numeroasa delegatie bipartizana a Camerei Reprezentantilor din SUA a vizitat Israelul in aceasta saptamana...

Categorie: Stiri crestine

Apa Marii Moarte, cu altitudinea cea mai joasa de pe glob, scade in ritm alarmant. Apa marii cunoaste o evaporare fara...

Categorie: Stiri crestine

Mormintele patriarhilor din Hebron sunt locurile de veci ale lui Avraam si a familiei sale. Geneza spune ca Avraam a...

Categorie: Stiri crestine

Milioane de crestini din Nigeria au fost nevoiti sa isi paraseasca casele lor de gruparea terorista Boko Haram...

Categorie: Stiri crestine

Situatia din Hong Kong domina emisiunile de stiri de zece saptamani datorita protestelor masive pentru apararea...

Categorie: Stiri crestine

In Regatul Unit, un tobogan de carnaval plasat intr-o biserica a starnit reactii diferite. Este vorba de Caredrala din...

Categorie: Stiri crestine

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.