Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Gardul de la granita Israelului ar putea fi un exemplu pentru SUA

Adaugat la :  14.03.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

De cateva saptamani, Hamas incinge lucrurile la granita dintre Israel si Gaza, prin dispozitive explozive trimise peste granita cu baloane. A trecut aproape un an de cand Hamas a lansat acel mars asa-numit al reintoarcerii, de la granita, iscand uneori proteste violente.

Aviatia israeliana a lovit de mai bine de o saptamana obiective ale Hamas din Gaza fiindca acestia au trimis baloane cu dispozitive explozive.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, spunea ca Israelul va riposta fata de violentele in crestere: „Sunt constient ca, in ultimele zile, Hamas a reluat agresiunile in fel si chip. Hamas ar trebui sa inteleaga ca orice agresiune din partea lor va primi un raspuns viguros din partea Israelului. Ar fi bine ca ei sa priceapa aceasta acum, nu mai tarziu.”

Netanyahu spunea aceste lucruri dupa un tur la granita sudica a Israelului cu Egiptul: „Acest gard a avut mare succes. A oprit sute de mii de oameni din Africa si teroristi din Sinai sa patrunda in Israel.”

In timp ce presedintele Trump se lupta cu Congresul pe tema unui zid la granita, ei ar putea invata de la Israel, care are ceva exercitiu in domeniu. Israelienii au avut si ei o dezbatere nationala in privinta securitatii la granita si au gasit o solutie.

In timpul discutiilor cu democratii din Congres, uneori aprinse, de la Biroul Oval pe tema securitatii granitei americane, presedintele Trump a dat Israelul ca exemplu de luat in seama: „Daca vreti sa aflati cat de eficient e un zid, intrebati Israelul, are 99,9% eficienta, iar zidul nostru va fi exact la fel, daca nu mai bun.”

In urma cu opt ani, Israelul a avut o criza de securitate la granita, cand mii de africani din natiuni precum Sudan, Etiopia si Eritreea au navalit la granita de sud.

In 2012, 55 000 de imigranti ilegali au patruns in Israel.

Au venit ilegal in Israel si au cauzat mari probleme in sudul orasului Tel Aviv, care era deja vulnerabil. Rata violurilor si a crimelor a urcat brusc din cauza acelor 55 000 de imigranti ilegali.

David Rubin, autorul cartii Trump si evreii, isi aminteste dezbaterea din Israel de atunci: „Au fost proteste, o multime de oameni din sudul Tel Avivului si cartierele din jur au iesit in strada.

Solutia Israelului a fost sa construiasca un gard hi-tech de-a lungul granitei de sud. A costat aproape jumatate de miliard de dolari, unul din cele mai scumpe proiecte din istoria Israelului.”

Gardul are o lungime de peste 240 km si se intinde de la Fasia Gaza pana la orasul Eilat, de la Marea Rosie. Zidul a fost finalizat in 2015. In 2016 au fost doar 11 imigranti ilegali la granita de sud a Israelului.

In 2017, n-a mai fost niciun imigrant ilegal in Israel, la granita de sud. Cred ca dovezile sunt clare, gardul functioneaza. Nu doar ca a oprit trecerea imigrantilor ilegali, dar zidul a fost de folos si in alte aspecte.

Daca nu s-ar fi construit acel gard, ar fi fost mai multe atacuri teroriste, iar teroristii care vin din Egipt sau Sinai nu mai pot intra acum. Israelul a avut de construit un zid de doar 240 km, pe cand SUA are nevoie de un zid de 3 000 km la granita cu Mexic. Cum ar putea aceasta sa fie de folos acum, la dezbaterea din SUA pe tema zidului de la granita?

„Suntem bucurosi sa avem tehnologia, creativitatea si managementul din Israel si cu drag i-am lasa pe prietenii nostri americani sa invete de la noi.”

Indiferent cum reusesc Congresul si Casa Alba sa se impace in privinta securitatii de la granita, Israelul poate arata spre un gard care functioneaza.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 269 - martie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Tururi de vizitare a unor locuri evreiesti, cautari, numeroase activitati, partasie, rasete si poze! Clubul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 35

Un eveniment pro-viata cu participarea unor vedete are loc tocmai in Times Square! Sunt concerte in direct, discursuri...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Stiinta schimbarilor climatice v-a speriat? Iata trei lucruri practice pe care le puteti face! Philip Clayton, de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

E o veste extraordinara ca Asiei Bibi i s-a ingaduit, in sfarsit, sa paraseasca Pakistanul! E minunat si toata lumea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Janice Allen este directorul executiv al International Cooperating Ministries, o organizatie care vrea sa schimbe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV: 1. Lupta pentru inlocuirea premierului Theresa May complica negocierile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 183

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran se aprinde din nou. Secretarul de stat american Mike Pompeo a emis o avertizare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 108

Israelul a implinit 71 de ani si a sarbatorit Ziua Independentei, in ciuda contextului tensiunilor crescande cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Cum spuneam, cu cateva zile inainte de Ziua Eroilor, Israelul a fost sub asediu din partea gruparilor Hamas si Jihadul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 50

Pentru mai multe informatii despre ce motiveaza atacurile din Gaza si unde se afla Israelul la 71 de ani, George...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 57
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.