Genocidul armean

Adaugat la :  7.05.2021

Este prima dată când un președinte american recunoaște în mod oficial genocidul armean care a avut loc cu mai bine de un secol în urmă. Așa cum ne va spune Chris Mitchell de la CBN, în timp ce anunțul a fost primit cu bucurie de comunitatea armeană, Turcia l-a condamnat în mod vehement.

Chris Mitchell, Cartierul armean, Ierusalim: Ani de-a rândul Casa Albă a recunoscut Ziua Comemorării Armene, însă a evitat cuvântul ”genocid” în mare parte pentru a nu înstrăina Turcia, un aliat NATO. Iată declarația de la Casa Albă: ”Anual, în această zi comemorăm viețile tuturor celor care au pierit în timpul genocidului armean de pe vremea Imperiului Otoman și vrem să ne asigurăm că o astfel de atrocitate nu se va repeta niciodată.” Armenii americani au salutat această decizie pe care au așteptat-o de multă vreme.

Araz Artinian: Am muncit din greu pentru ca genocidul armean să fie recunoscut de America. Acesta este un nou început pentru noi. E un nou început pentru copiii mei.

Chris Mitchell: Pe Twitter, ministrul afacerilor externe al Turciei a condamnat declarația: ”Cuvintele nu pot schimba sau rescrie istoria” și Turcia o respinge în totalitate. Începând cu Aprilie 1915, autoritățile otomane au deportat, au masacrat și au constrâns să mărșăluiască până la moarte jumătate de milion de armeni în cadrul primei exterminări în masă a secolului al XX-lea. Turcia nu neagă moartea acelor oameni, însă refuză să îl numească un genocid. Guvernul continuă să declare că numărul morților este exagerat și oamenii au murit în urma unei revolte populare.

Aici, în Orașul Vechi din Ierusalim, Cartierul Armean ne reamintește de această comunitate cu o moștenire creștină bogată. Totuși, mementouri constante, cum ar fi acest poster, reprezintă cicatricile și amintirile pe care le-a lăsat genocidul în rândul armenilor aici, în Ierusalim și în întreaga lume.

În timpul ceremoniei din Armenia, prim-ministrul Armeniei a spus despre delcarația lui Biden că este: ”un pas semnificativ spre recunoașterea adevărului”. Anunțul din partea Casei Albe va avea un efect negativ asupra relațiilor americano-turce. Ministrul afacerilor exerne a declarat că ”va deschide o rană profundă care va submina încrederea reciprocă și prietenia”, iar Turcia a cerut ambasadorului american să conteste decizia lui Biden. În prezent însă, armenii din toată lumea simt că o nedreptate istorică e pe cale să se îndrepte.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 877, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională