Hong Kong-ul riscă să își piardă libertatea Reportaj Mapamond Creștin

Adaugat la :  4.06.2020

Regimul comunist din China își extinde controlul asupra Hong Kong-ului și se pregătește să impună noi măsuri de securitate care vor limita în mod drastic libertatea populației locale. Potrivit guvernului Statelor Unite, aceste legi pun capăt autonomiei Hong Kong-ului și reprezintă încă un semn al eforturilor depuse de China pentru a-și domina vecinii.

George Thomas: Când orașul a fost redat chinezilor în 1997, urma să se aplice principiul „o țară, două sisteme”, care ar fi trebuit să dureze o jumătate de secol. Înțelegerea expiră în anul 2047. Cu câteva zile în urmă, Beijingul a anunțat impunerea unor noi legi de securitarte asemenea legilor draconice impuse în China continentală. Mulți se tem că aceste legi vor pune capăt statutului de care s-a bucurat Hong Kong-ul până acum.

Dean Cheng: Beijingul a intervenit în mod direct, fără să aștepte. Ei au decis să adopte această lege referitoare la Hong Kong, în Beijing. Astfel, Hong Kong-ul nu mai beneficiază de statutul de ”o țară, două sisteme”, ci a fost integrat pe deplin în China, în ciuda faptului că încă nu ne aflăm în anul 2047.

George Thomas: Mulți dintre rezidenții Hong Kong-ului se tem că orașul lor va deveni unul dintre multele orașe chineze și își vor pierde liberatea individuală.

Tiffany Chung: Situația este ridicolă. Ei ne-au promis statutul de ”o țară, două sisteme”, însă potrivit legii securității, vom deveni ”o țară, un sistem.”

George Thomas: Potrivit lui Cheng, pentru China statutul de ”o țară, două sisteme” a însemnat mereu ”o țară, mai mult de două sisteme.”

Dean Cheng: Libertatea presei, libertatea de exprimare, libertatea de întrunire, dreptul de a protesta, liberatea cuvântului, toate aceste drepturi vor fi periclitate. De asemenea, această lege va anula independența sistemului judiciar din Hong Kong.

George Thomas: China insistă că este nevoie de aceste noi măsuri restrictive pentru a opri activitățile secesioniste și subversive, precum și amestecul străin în afacerile interne și stoparea terosismului. Pus în fața mai multor proteste pro-democrație din această săptămână, comandantul Armatei Chineze în Hong Kong afirmă că armata sa puternică, de 10.000 de soldați, este pregătită pentru orice.

Chen Daoxiang: Trupele garnizoanei sunt hotărâte, încrezătoare și capabile să apere suveranitatea, securitatea și interesele naționale, pentru a proteja prosperitatea și stabilitatea din Hong Kong pe termen lung.

George Thomas: În Washington, ambele partide vor să sancționeze orice oficialitate chineză care este implicată în implementarea noii legi în Hong Kong. De asemenea, vor fi penalizate băncile și alte organizații care contribuie la implementarea legii. Casa Albă a avertizat China să nu adopte legile.

Robert O’Brian: Dacă legile vor fi implementate, se vor impune sancțiuni asupra Hong Kong-ului și asupra Chinei. Nu prea văd cum ar putea să rămână Hong Kong-ul centrul fincanciar din Asia, dacă va fi preluat de China.

George Thomas: Potrivit experților, în situația în care China va prelua Hong Kong-ul, Taiwanul ar putea fi următoarea țară pe lista Beijingului.

Dean Cheng: Datorită restricțiilor impuse de China asupra Hong Kong-ului, Taiwanul are tot mai puține motive să creadă în promisiunile făcute de chinezi cu privire la autonomie și la neamestecul în afacerile interne, în cazul în care cele două țări se vor reunifica.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 829, difuzată în iunie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.