Ierusalim - concert al evreilor mesianici intrerupt de evrei ultraortodocsi

Adaugat la :  13.06.2019

Aici, in Ierusalim, zeci de protestatari evrei au atacat recent credinciosii mesianici care se duceau la un concert evreiesc de inchinare. Iata un exemplu de ostilitate al unor evrei ortodocsi fata de comunitatea mesianica.

In cadrul congregatiei King of Kings, audienta asculta un concert de melodii evreiesti de inchinare, dar afara se petreceau alte lucruri. 30 sau 40 de oameni religiosi s-au adunat si au inceput sa ne hartuiasca oamenii in timp ce incercau sa intre la un moment de inchinare. Fluierau cu totii si faceau galagie, incercand sa astupe sunetul instrumentelor si aceasta a alertat o echipa de interventie, care a sosit la fata locului.

Alianta Mesianica Evreiasca din Israel a tinut un concert in sala celor de la King of Kings, una dintre cele mai mari congregatii de crestini si evrei mesianici din Ierusalim. Pastorul senior Chad Holland spunea pentru CBN ca o multime de protestatari aflati la iesirea din cladire au atacat barbati, femei si copii care incercau sa participe la concert.

Au inceput sa tipe, sa impinga, au lovit cativa oameni, unii erau taiati la fata, au spart sticla, au stricat bunurile, loveau si incolteau oamenii, i-au dat de perete pe cativa, au tinut la pamant cateva femei, au aruncat sticle cu apa, scuipau oamenii si la urma au dat cu spray cu piper. Unii protestatari aveau insemne ale gruparii de extrema-dreapta, Lehava, care se opune contactului cu neevrei si prezentei crestinilor in Israel.

Dupa cum spunea Holland, politia a avut de furca, incercand sa capete controlul asupra protestatarilor.

Au invins prima echipa de interventie, dupa care a sosit o a doua echipa de politisti in uniforma impreuna cu capitanul, insa multimea i-a biruit si pe acestia fiindca era numeroasa. A durat cateva ore bune pana ce politia a venit cu destule echipe de interventie, inarmati pana in dinti, avand casti si scuturi.

Desi evanghelicii si alti crestini sunt bine primiti in cele mai multe sectoare israeliene, evreii mesianici, care cred ca Isus e Mesia, sunt uneori alungati.

Cu toate ca am incercat sa cadem la pace cu ei si sa ii intrebam de ce sunt asa de suparati, ei ne spuneau ca suntem tradatori. Scandau ca noi ne inchinam la trei dumnezei. Acum, sigur, cine cunoaste cate ceva despre teologia mesianica, stie ca noi credem intr-un singur Dumnezeu si incercam sa le explicam, insa ei ne-au inteles gresit. Mai tarziu, fiindca n-au primit explicatiile noastre, au inceput sa strige ca suntem nazisti.

Holland spunea ca au profitat de oportunitate pentru a le explica protestatarilor cine sunt si ce cred.

Nu suntem dusmanii nimanui care se inchina lui Dumnezeu, dar noi noi credem in Iesua, slujim unui singur Dumnezeu si credem in Biblie. Ne-ar placea sa stam de vorba cu ei daca ne vor chema vreodata. Pana atunci, multumim inca o data politiei si va solicitam sa va rugati pentru noi, toti credinciosii din lume.

Holland mai spunea ca protestatarii n-au avut de castigat, concertul derulandu-se dupa plan.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 281 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri