Ierusalimul antic adus la suprafață

Adaugat la :  13.02.2020

Emily Jones: Azi mă aflu la Ierusalim. Însă Ierusalimul antic unde regele David a stabilit inițial capitala este foarte aproape. În Orașul lui David, Biblia prinde viață. După ce a fost ascunsă timp de 2000 de ani, excavatoarele aduc la suprafață Ierusalimul de pe vremurile biblice. Aici a adus David, Chivotul Legământului, unde regii au fost unși și unde Isus a vindecat orbul la Scăldătoarea Siloamului.

Anarina Heymann, ghid turistic, Orașul lui David: În ultimul deceniu am început să vedem detaliile. Redescoperim Ierusalimul biblic. Astfel, puteți vedea cum profeția se împlinește cu pași repezi. Biblia spune: ”Scutură-ţi ţărâna de pe tine, scoală-te şi şezi în capul oaselor, Ierusalime!” Dacă urmăriți zilnic excavațiile, puteți vedea cum orașul își scutură țărâna.

Emily Jones: Orașul lui David este una dintre proiectele arheologice cele mai ambițioase ale Israelului. Excavațiile aduc la suprafață anual noi descoperiri.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 813 – februarie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri