Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Implicatiile Brexit-ului pentru romanii din Marea Britanie

Adaugat la :  23.05.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Brexitul a scos in evidenta o serie de probleme existente in cadrul Uniunii Europene. Peste 30 milioane de britanici au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in vara lui 2016. Dar, mass media a fost preocupata de Brexit cu cativa ani mai devreme din cauza interpretarii gresite a fenomenului migratiei.

Brexit-ul, din punctul meu de vedere, dar si al altor colegi, chiar si britanici, nu a inceput in 2013. E o chestiune la care mass media britanica a avut un aport foarte mare pe o durata lunga. A inceput din 2005. A fost o interpretare gresita a fenomenului migratiei. A afirmat Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

La nivel oficial, Marea Britanie este foarte deschisa catre comunitatea de europeni, indiferent din ce tara provin, sustine consulul roman. Dupa Brexit va fi o perioada in care cetatenii europeni se vor inregistra online pe baza unor documente. Pentru obtinerea unei rezidente in Marea Britanie inainte trebuiau aduse foarte multe dovezi. Ceea ce propun pentru viitor va fi mai simplu, spune consulul roman.

In perioada pe care ei o vor da, trebuie sa demonstrezi ca ai locuit acolo prin diverse documente. E o lista lunga: ai fost la medicul de familie, ai copiii la scoala... Cred ca multi dintre romani vor avea posibilitatea sa se inregistreze. Ei ofera doua variante. Daca ai locuit acolo pana la 5 ani se va putea obtine un fel de rezidenta temporara si daca vei dovedi ca ai locuit 5 ani sau mai mult se va obtine echivalentul rezidentei permanente. A spus Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

Ce se va intampla dupa aceasta perioada de inregistrare?

Se va trage o linie si vei putea veni fara viza, dar nu poti sa locuiesti decat 3 luni, dupa care trebuie sa te inregistrezi. Adica sa dovedesti ca ori ai posibilitatea materiala sa ramai sau sa lucrezi. Dar se va circula fara viza. Cel putin asa au anuntat (n.r. autoritatile britanice). A precizat Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

Ca si credinciosi, avem incredere ca Dumnezeu este in controlul lucrurilor si nu trebuie sa ne sperie aceste schimbari care apar.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 775 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Muzeul Bibliei din Washington, D.C. a deschis o noua expozitie care va scufunda vizitatorii din lumina in intuneric...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 197

Timp de secole, ei au trait in pesteri si in copaci si au vanat in jungla. Este vorba de un trib dintr-o parte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Un lider de inchinare de la Bethel Music spune ca acum opt ani a scris un cantec care a pregatit drumul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 297

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 259

O familie care a ales scolirea acasa a primit custodia copiilor dupa ani de procese. Dirk si Petra Wunderlich se lupta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 117

Evanghelistul Luis Palau se lupta cu cancerul, insa acum cateva zile el a predicat Evanghelia sutelor de mii de oameni...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1989

Orphans Promise in Brazilia ofera la mai bine de 25 de copii care provin dintr-un mediu dezavantajat oportunitatea de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 114

Biblia ne spune sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Un grup a transformat acest mesaj intr-o miscare globala care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 613

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2781

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.