Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Implicatiile Brexit-ului pentru romanii din Marea Britanie

Adaugat la :  23.05.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Brexitul a scos in evidenta o serie de probleme existente in cadrul Uniunii Europene. Peste 30 milioane de britanici au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in vara lui 2016. Dar, mass media a fost preocupata de Brexit cu cativa ani mai devreme din cauza interpretarii gresite a fenomenului migratiei.

Brexit-ul, din punctul meu de vedere, dar si al altor colegi, chiar si britanici, nu a inceput in 2013. E o chestiune la care mass media britanica a avut un aport foarte mare pe o durata lunga. A inceput din 2005. A fost o interpretare gresita a fenomenului migratiei. A afirmat Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

La nivel oficial, Marea Britanie este foarte deschisa catre comunitatea de europeni, indiferent din ce tara provin, sustine consulul roman. Dupa Brexit va fi o perioada in care cetatenii europeni se vor inregistra online pe baza unor documente. Pentru obtinerea unei rezidente in Marea Britanie inainte trebuiau aduse foarte multe dovezi. Ceea ce propun pentru viitor va fi mai simplu, spune consulul roman.

In perioada pe care ei o vor da, trebuie sa demonstrezi ca ai locuit acolo prin diverse documente. E o lista lunga: ai fost la medicul de familie, ai copiii la scoala... Cred ca multi dintre romani vor avea posibilitatea sa se inregistreze. Ei ofera doua variante. Daca ai locuit acolo pana la 5 ani se va putea obtine un fel de rezidenta temporara si daca vei dovedi ca ai locuit 5 ani sau mai mult se va obtine echivalentul rezidentei permanente. A spus Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

Ce se va intampla dupa aceasta perioada de inregistrare?

Se va trage o linie si vei putea veni fara viza, dar nu poti sa locuiesti decat 3 luni, dupa care trebuie sa te inregistrezi. Adica sa dovedesti ca ori ai posibilitatea materiala sa ramai sau sa lucrezi. Dar se va circula fara viza. Cel putin asa au anuntat (n.r. autoritatile britanice). A precizat Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

Ca si credinciosi, avem incredere ca Dumnezeu este in controlul lucrurilor si nu trebuie sa ne sperie aceste schimbari care apar.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 775 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131

Aici, in Ierusalim, zeci de protestatari evrei au atacat recent credinciosii mesianici care se duceau la un concert...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 106

In timpul celor 49 de zile dintre Paste si Savuot, Dumnezeu porunceste poporului evreu sa faca Numaratoarea de Omer....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 31

In prezent, sute de mii de refugiati vin din Orientul Mijlociu si traiesc in Europa dupa ce au fugit de razboi. In...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Corespondentul-sef international de la CBN, Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat China de multe ori. Gary,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Au trecut 30 de ani de la una dintre cele mai intunecate zile din istoria Chinei. La Washington, sute de oameni s-au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sa mergem in Israel. Zeci de protestatari au atacat recent credinciosi mesianici care erau in drum spre un concert de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.