Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Implicatiile Brexit-ului pentru romanii din Marea Britanie

Adaugat la :  23.05.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Brexitul a scos in evidenta o serie de probleme existente in cadrul Uniunii Europene. Peste 30 milioane de britanici au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in vara lui 2016. Dar, mass media a fost preocupata de Brexit cu cativa ani mai devreme din cauza interpretarii gresite a fenomenului migratiei.

Brexit-ul, din punctul meu de vedere, dar si al altor colegi, chiar si britanici, nu a inceput in 2013. E o chestiune la care mass media britanica a avut un aport foarte mare pe o durata lunga. A inceput din 2005. A fost o interpretare gresita a fenomenului migratiei. A afirmat Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

La nivel oficial, Marea Britanie este foarte deschisa catre comunitatea de europeni, indiferent din ce tara provin, sustine consulul roman. Dupa Brexit va fi o perioada in care cetatenii europeni se vor inregistra online pe baza unor documente. Pentru obtinerea unei rezidente in Marea Britanie inainte trebuiau aduse foarte multe dovezi. Ceea ce propun pentru viitor va fi mai simplu, spune consulul roman.

In perioada pe care ei o vor da, trebuie sa demonstrezi ca ai locuit acolo prin diverse documente. E o lista lunga: ai fost la medicul de familie, ai copiii la scoala... Cred ca multi dintre romani vor avea posibilitatea sa se inregistreze. Ei ofera doua variante. Daca ai locuit acolo pana la 5 ani se va putea obtine un fel de rezidenta temporara si daca vei dovedi ca ai locuit 5 ani sau mai mult se va obtine echivalentul rezidentei permanente. A spus Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

Ce se va intampla dupa aceasta perioada de inregistrare?

Se va trage o linie si vei putea veni fara viza, dar nu poti sa locuiesti decat 3 luni, dupa care trebuie sa te inregistrezi. Adica sa dovedesti ca ori ai posibilitatea materiala sa ramai sau sa lucrezi. Dar se va circula fara viza. Cel putin asa au anuntat (n.r. autoritatile britanice). A precizat Annemarie Visoianu-Kanatas, consul onorific al Romaniei la Leeds, Marea Britanie.

Ca si credinciosi, avem incredere ca Dumnezeu este in controlul lucrurilor si nu trebuie sa ne sperie aceste schimbari care apar.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 775 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.