Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

In apararea drepturilor Israelului - Trump si ambasada americana in Ierusalim

Adaugat la :  30.01.2017

Mai bine de 250 lideri ai organizatiei Christians United for Israel se afla in aceasta saptamana la Washington. Ei indeamna Congresul sa sustina statul evreu. Este un raspuns direct la rezolutia recenta a ONU impotriva asezarilor din Israel. Christians United impulsinoneaza legislatorii sa adopte legi in urma carora rezolutia sa isi piarda efectul. Administratia Obama a permis aprobarea rezolutiei. Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu a spus ca rezolutia ONU este scandaloasa. Fondatorul si presedintele John Hagee a transmis un mesaj clar premierului Netanyahu.

John Hagee: Domnule prim-ministru, in aceasta seara Christians United for Israel a raspuns chemarii. 3.3 milioane de crestini sprijina Israelul si poporul evreu.

Christians United for Israel vrea, de asemenea, ca Congresul sa-l convinga pe presedinte sa mute ambasada SUA din Israel la Ierusalim.

Inainte de a prelua functia, echipa de tranzitie a lui Trump cauta un loc unde sa mute ambasada in Ierusalim. Prin aceasta mutare ar implini una dintre promisiunile facute in timpul campaniei electorale.

In timpul campaniei sale, Trump a promis sa mute ambasada SUA din Tel-Aviv la Ierusalim. Directorul sau campanie, Kelly Anne Conway a repetat acea promisiune si a spus ca este o prioritate pentru Trump. Fostul ministru de finante al Israelului Yair Lapid a spus ca promisiunea lui Trump de a muta ambasada SUA este o idee excelenta.

Yair Lapid: Era si timpul. Ne aflam in capitala Israelului.

Chris Mitchell: El a spus o intamplare cu privire la vizita recenta a presedintelui Obama in Israel.

Yair Lapid: Imi aduc aminte, cu putin timp in urma, la inmormantarea lui Simon Peres, Casa Alba a emis o declaratie in care scria ca presedintele era la Ierusalim, dupa care au modificat-o, pentru a nu aparea Ierusalimul ca si capitala a Israelului. Aceasta s-a intamplat in Ierusalimul de Vest, nu in cel de Est. A fost un gest absurd.

Nicio tara din lume nu recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului. Un oficial de la Departamentul de Stat a spus pentru stirile CBN: „De la fondarea Israelului, administratiile ambelor partide au mentinut o politica solida de a nu recunoaste suveranitatea niciunui stat asupra Ierusalimului. Noi ramanem dedicati acestei politici pe termen lung.” In 1995, Congresul din SUA a adoptat „Jerusalem Embassy Act”, care ordona mutarea ambasadei SUA de la Tel-Aviv, la Ierusalim. Pana acum, fiecare presedinte a evitat mutarea, invocand motive de securitate si semnand un act de scutire. Nu toata lumea ar fi fericita daca ambasada s-ar muta.

Itamar Rabinovich: Israelul ar fi fericit, insa arabii si palestinienii nu. S-ar putea lasa cu revolte si violente.

Unii sunt de parere ca mutarea ar trebui sa aiba loc in contextul mai amplu al unui tratat de pace israeliano-palestinian. Altii cred ca Ierusalimul este capitala eterna si indivizibila a Israelului. Intre timp, multi spun ca, daca mutarea va avea loc vreodata, Trump e cel care va reusi s-o faca.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 654 - 29 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Te-ar mai putea interesa

Biserici dintr-o alta zona a Regatului Unit asteapta ca oamenii sa mearga la ei. Crestinii din orasul Swansea din Tara...

Categorie: Stiri crestine

Cateva postari pe retelele de socializare au cauzat controverse in Biserica. Josh Harris care a scris cartea de...

Categorie: Stiri crestine

Va prezentam in continuare ultimele noutati din Israel. Va spunem ce se intampla in Israel si in Orientul Mijlociu. In...

Categorie: Stiri crestine

Cea mai numeroasa delegatie bipartizana a Camerei Reprezentantilor din SUA a vizitat Israelul in aceasta saptamana...

Categorie: Stiri crestine

Apa Marii Moarte, cu altitudinea cea mai joasa de pe glob, scade in ritm alarmant. Apa marii cunoaste o evaporare fara...

Categorie: Stiri crestine

Mormintele patriarhilor din Hebron sunt locurile de veci ale lui Avraam si a familiei sale. Geneza spune ca Avraam a...

Categorie: Stiri crestine

Milioane de crestini din Nigeria au fost nevoiti sa isi paraseasca casele lor de gruparea terorista Boko Haram...

Categorie: Stiri crestine

Situatia din Hong Kong domina emisiunile de stiri de zece saptamani datorita protestelor masive pentru apararea...

Categorie: Stiri crestine

In Regatul Unit, un tobogan de carnaval plasat intr-o biserica a starnit reactii diferite. Este vorba de Caredrala din...

Categorie: Stiri crestine

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.