Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

In Muzeul Bibliei a fost gasit un manuscris vechi de peste 1000 de ani

Adaugat la :  11.10.2018
Vizualizari :  16
+ Add To

Urmatoarea poveste pare a fi desprinsa din paginile unei carti de groaza. Un manuscris biblic din Antichitate a fost descoperit recent la Muzeul Bibliei in Washington. Acest manuscris a disparut cu ani in urma in Grecia. Ben Kennedy ne spune povestea.

Misterul a inceput cand Universitatea din Atena a observat ca manuscrisul din secolul al X-lea a fost furat. Apoi, manuscrisul a aparut dincolo de Oceanul Atlantic, chiar aici, in Washington D.C.

Jeffrey Kloha: Manuscrisul se afla in fata noastra.

Ben Kennedy: Intrebarea ramane aceeasi: cum a ajuns acest document vechi de o mie de ani sa fie expus la Muzeul Bibliei? Problema aceasta s-a rezolvat. Stim unde s-a aflat. Cum a fost luat din Universitatea din Atena?

Jeffrey Kloha: Acesta este misterul.

Ben Kennedy: Continua sa fie un mister?

Jeffrey Kloha: Da.

Ben Kennedy: Manuscrisul dateaza din anii 1100 cand un calugar a copiat cele patru Evanghelii: Matei, Marcu, Luca si Ioan. Se presupune ca acest manuscris a fost folosit intr-o biserica sau o manastire greco-ortodoxa. Peste 800 de ani, manuscrisul a fost donat Universitatii din Atena si apoi, a disparut in 1991.

Jeffrey Kloha: Ei au expus acest manuscris in 1987 la aniversarea fondarii universitatii. Biblioteca Universitatii a imprumutat manuscrisul Muzeului Universitatii impreuna cu alte trei manuscrise. Patru ani mai tarziu, eu au primit o instiintare de la muzeu ca detin trei manuscrise ale universitatii. Ei nu au vorbit despre al patrulea manuscris, pentru ca nu au mai avut-o.

Ben Kennedy: Din acel moment, relicva a fost data disparuta.

Jeffrey Kloha: Manuscrisul s-a furat, a fost luat fara permisiune. Cineva l-a furat. Este foarte usor sa il ascunzi intr-o servieta sau intr-o geanta. Nu a avut niciun dispozitiv de detectare. Din nefericire, a fost usor de luat.

Ben Kennedy: Manuscrisul a aparut la o licitatie in 1998. A ajuns la cativa colectionari privati, dupa care a fost donat Muzeului Bibliei in 2014. Nimeni nu a cunoscut adevarul, din cauza unor modificari si a lipsei unei pagini.

Jeffrey Kloha: Acea pagina a continut probabil niste semne pentru identificare. Se pare ca cineva a vrut sa ascunda, in mod intentionat, identitatea manuscrisului.

Ben Kennedy: Intre timp, Universitatea din Atena a cautat manuscrisul si a descoperit ca manuscrisul poate fi in America.

Jeffrey Kloha: Un om de stiinta, un asociat de-al nostru, dr. Tommy Wasserman, a trecut niste informatii despre manuscris in baza de date a Noului Testament. Astfel, universitatea a gasit informatia si documentul li s-a parut cunoscut. Si au luat legatura cu noi.

Ben Kennedy: Astfel, s-a ajuns la un progres. Acum, documentul gasit recent a fost inapoiat.

Jeffrey Kloha: Aceasta este mostenirea intregii umanitatii. Aici gasim istoria Bibliei si informatii legate de modul in care a fost conservata.

Ben Kennedy: Avand in vedere ca manuscrisul are peste o mie de ani, este intr-o stare foarte buna.

Jeffrey Kloha: Da, este facut din pergament care, daca este ingrijit, poate fi conservat mult timp.

Ben Kennedy: Manuscrisul este impachetat si a fost trimis acasa in data de 1 octombrie. Asa cum va imaginati, Universitatea din Atena a avut grija ca manuscrisul sa ajunga acasa. Inainte sa fi fost redat proprietarului legitim, manuscrisul rar a fost expus la Muzeul Bibliei unde mii de oameni au ajuns sa ii cunoasca povestea si sa vada aceasta bucata a istoriei biblice. In ce priveste cine l-a luat, ramane un mister pe care oamenii de stiinta spera sa il descopere cat mai curand.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 743 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 30

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.