Inițiative de post și rugăciune la început de an

Adaugat la :  4.02.2023

Creștinii sunt tot mai conștienți de nevoia de Dumnezeu în această perioadă în care veștile rele se înmulțesc. Prin post și rugăciune, oamenii își întăresc relația cu Dumnezeu și unii cu alții. Bisericile evanghelice din România îi îndeamnă pe credincioși să se mobilizeze pentru a auzi Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a se ruga.

Milorad Novacovici, Cristos pentru Oltenia: Consider că biserica Domnului din România s-a implicat pentru a atrage gloria lui Dumnezeu și, în același timp, de-a se ruga, de-a crea mediul în care trezirea spirituală să înceapă să se manifeste la o altă dimensiune peste țară.

Laiko Veres, pastor, Biserica „Râul Vieții” - Orșova: Ne-am angrenat cu o parte din bisericile apostolice din zona Olteniei în post și rugăciune, să stăm în spărtură înaintea lui Dumnezeu. A fost un timp benefic, un timp în care am stat în unitate, ne-am încurajat, un timp în care Dumnezeu ne-a dat revelații noi.

Lucian Oniga, pastor, Biserica „Peniel” - Bistrița: Aș vrea să aud din partea voastră, poate după o cântare, două, să vă gândiți la niște motive concrete prin care să-L lăudăm public pe Dumnezeu, în semn de mulțumire. Biblia spune că trebuie să facem aceasta. Avem psalmi, avem pasaje biblice care zic „să-I aducem jertfe, cu mulțumire, să ne veselim înaintea Domnului”, spune Psalmul 107:22.

Tot mai mulți creștini îl caută pe Dumnezeu cu post și rugăciune la început de an, pentru o perioadă de 21 zile.

Marius Anescu, pastor, Biserica „Sfânta Treime” - Râmnicu Vâlcea: Vă invităm să fiți cu noi, alături de noi în rugăciune, în post zilele acestea. Și toți cei care doriți să găsiți, poate, altă perioadă specială de post și rugăciune, faceți lucrul acesta. E bun și bine primit de Dumnezeu.

Laiko Veres, pastor, Biserica „Râul Vieții” - Orșova: Dumnezeu ne-a întărit să putem lucra pentru El. Dumnezeu a turnat din Duhul Său peste noi. Suntem atât de bucuroși că am putut să fim în unitate cu mulți frați și surori din țara noastră și din întreaga lume, care au postit la început de an.

Motivele de rugăciune sunt diverse, de la cele personale până la cele corporative, pentru biserica locală, pentru țară, pentru Israel, pentru trezire spirituală.

Lucian Oniga, pastor, Biserica „Peniel” - Bistrița: Ne-am rugat pentru lucruri concrete. E remarcabil și îi apreciez pe toți cei care faceți ceva pentru Domnul. La fel, legat de bani trebuie să vă apreciez foarte mult. Biserica noastră e o biserică darnică. Micuță, dar darnică. Să-i mulțumim lui Dumnezeu. E o săptămână de recunoștință.

Femeie 1: În primul rând, îi mulțumesc Domnului că sunt aici, sunt sănătoasă. Dar mai presus de toate, vreau să mărturisesc despre soțul meu care în urmnă cu vreo șapte ani a avut un infarct și are cinci stenturi la inimă. Dar Dumnezeu a fost de partea noastră pentru că ne-am încrezut în El și, așa cum ne spune Cuvântul că ”El nu ne lasă”, a fost cu noi chiar dacă a fost o perioadă foarte grea.

Femeie 2: Poate că nu sunt de tot vindecată, dar sunt aici. Dată fiind situația în care am fost, nu aș fi putut să fiu. În ceea ce privește Biserica „Peniel”, eu voi avea o veșnică mulțumire înaintea Domnului.

Pastorii și liderii creștini din bisericile locale sunt îndemnați să-i pregătească pe credincioși în vederea implicării în Marele Seceriș din vremurile de pe urmă, despre care vorbește Scriptura.

Milorad Novacovici, Cristos pentru Oltenia: Dragi slujitori, în Numele Domnului Isus Hristos vă motivez prin aceste cuvinte și vă încurajez: priviți spre potențialul care este în bisericile pe care le slujiți. Se adeverește că aproximativ 80% din capacitatea, din forța, din potențialul existent al bisericii este blocat într-o zonă în care noi suntem chemați, prin Duhul Sfânt, să-l activăm prin ucenicie și prin împuternicire, prin mandatare în obiectivele lucrării Împărăției lui Dumnezeu. Astfel, Duhul Sfânt își va împlini lucrarea în aceste vremuri pe care le trăim.

Postul și rugăciunea sunt discipline spirituale fundamentale în viața creștinilor. Ele presupun îndreptarea atenției mai mult spre Dumnezeu decât spre nevoile personale, ceea ce duce la creșterea vieții spirituale.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.