Inspirație divină - creativitatea lui Dumnezeu în lumea modei

Adaugat la :  2.10.2019

În lumea modei, Aleona Isakova a devenit cunoscută ca fiind o creatoare inspirată și apreciată. Apoi, Dumnezeu i-a dat o viziune, aceea de a pune bazele propriei companii și chemarea de a crea o colecție divină.

Aleona Isakova, creatoare de modă: Ceea ce contează nu este mătasea, nu este gloria umană, ci Dumnezeu. Toată lumea are nevoie de El și de dragostea Sa.

Reporter: Hainele concepute de artista și creatoarea de modă Aleona Isakova s-au putut vedea la prezentările de modă din întreaga lume. Ea le creează cu un singur scop, acela de a-L slăvi pe Dumnezeu.

Aleona Isakova: Dacă Îl ai pe Dumnezeu în inima ta, devii creativ. Fără Dumnezeu, fără Isus, viața este întunecată. Îmi amintesc de acele vremuri.

Reporter: Aleona a crescut în Letonia, pe vremea comunismului, unde atesimul era singura credință acceptată. Nu a auzit despre creștinism până la vârsta de 12 ani, când a citit o carte de la bibliotecă, în care era menționată Biblia.

Aleona Isakova: Am întrebat bibliotecara dacă are o Biblie. Ea a rămas șocată și mi-a spus că nu se țin astfel de cărți în bibliotecă.

Reporter: Bibliotecara i-a spus tatălui Aleonei, care era ofițer, despre cererea fiicei sale.

Aleona Isakova: Niciodată nu îl văzusem așa de supărat. Mi-a spus să nu mai rostesc niciodată cuvintele Biblie sau Isus. Atunci am auzit pentru prima dată despre Isus.

Reporter: Au fost nevoie de încă zece ani ca Aleona să audă ceva despre Isus. Ea a devenit un artist prolific. A organizat prima ei expoziție la vârsta de 14 ani. I-a fost foarte greu să facă pe plac audienței.

Aleona Isakova: Inima mea a fost cuprinsă de o frică incredibilă. Am simțit că dacă greșesc, oamenii nu mă vor iubi. Mulți artiști, mulți creatori de modă fie s-au sinucis, fie s-au refugiat în droguri, deoarece această teamă care te consumă este groaznică. Este iadul pe pământ.

Reporter: La douăzeci de ani era deja căsătorită și a început să fie cunoscută ca și creatoare de modă. După căderea Uniunii Sovietice, creștinismul nu a mai fost oprimat ca pe vreamea tinereții Aleonei. În 1991 ea a întâlnit misionari americani care i-au vorbit despre Isus.

Aleona Isakova: Am încercat mereu să înțeleg rostul vieții, dar fără Isus. Apoi, când mi-am deschis sufletul înaintea Lui, a fost ca o explozie de lumină. Asta căutasem toată viața.

Reporter: Ea a crezut că lumea modei și noua ei credință nu sunt compatibile, și și-a închis afacerea. Însă, Dumnezeu a avut un plan pentru ea. Pe vremea aceea, Aleona a spus că s-a folosit de talentul ei pentru a realiza rochii care să reprezinte povestirile din Biblie și viața lui Isus.

Aleona Isakova: Am văzut o colecție minunată care să reprezinte facerea, nașterea lui Isus, răstignirea și învierea. Și am văzut haine. Am înțeles că am primit o chemare divină.

Reporter: În Rusia, la începutul anilor 90 era greu să găsești de mâncare, cu atât mai mult materiale. Însă, ea și-a pus încrederea în Dumnezeu pentru a combina credința și moda. Ea și o prietenă creștină au fondat compania „Casa de Modă Favor”.

Aleona Isakova: Am împrumutat 300 de dolari de la bancă și am înființat o companie, pentru că așa ne-a spus Dumnezeu. Prin asta, Dumnezeu ne-a folosit. Am avut clienți cărora le-am povestit despre Isus.

Reporter: Visul Aleonei a fost acela de a crea o colecție Biblică, însă un proiect atât de ambițios era imposibil de realizat. Apoi, a primit un mesaj neașteptat de la un om de afaceri din Elveția pe care l-a cunoscut la o prezentare de modă.

Aleona Isakova: Mi-a zis că Dumnezeu i-a vorbit în fiecare dimineață și i-a spus că trebuie să mă întâlnească.

Reporter: El a decis să finanțeze colecția ei. În următorii patru ani, Aleona și echipa sa au creat peste 50 de rochii, folosind doar materiale de calitate superioară.

Aleona Isakova: Prin colecția noastră Îl slăvim pe Domnul. Dacă creștinii ar crea mai mult, dacă L-ar cinsti mai mult pe Dumnezeu, am putea evangheliza mai mulți oameni laici.

Reporter: Ea și-a prezentat colecția în cadrul evenimentelor din întreaga lume și în numeroase producții media. Mai important este că nu mai creeză din frică, pentru a fi pe placul audienței așa cum o făcea cândva, ci prin creațiile sale, Aleona se închină lui Dumnezeu.

Aleona Isakova: Nu îmi pasă ce spun oamenii despre arta mea, este o relație între mine și El. Mă uit spre cer și Dumnezeu se uită la mine și îmi zâmbește. Îi place ce vede și eu sunt fericită. Asta înseamnă libertate, să Îl cunoști pe El.

Reporter: În 2011, Aleona și soțul ei Serghei s-au mutat în Statele Unite unde ea mentorează creatori de modă tineri și continuă să creeze haine.

Aleona Isakova: Isus este prietenul meu cel mai bun. Deoarece sunt o artistă, pot vedea frumesețea Lui peste tot.

Știre difuzată în cadrul emisiunii MC 794 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri