Inteligență artificială, sisteme bionice, lăcuste

Adaugat la :  13.12.2019

Afaceriști creștini internaționali combat mișcarea BDS împotriva Israelului, urmărind să facă afaceri cu companiile din statul evreiesc.

Reportajul e realizat de corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl.

Ei vin să binecuvânteze Israelul și, în schimb, ei au plecat binecuvântați de la Summitul „Arise” 2019. Conferința oferă oportunități de afaceri pentru israelieni și creștini.

Calev Myers, președinte, director executiv. „Arise”: Avem 300-400 de oameni de afaceri din peste 40 de națiuni care au venit aici pentru a se conecta cu ceva ce ei consideră a fi un miracol de proporții biblice. Faptul interesant din economia israeliană legat de inovație și tehnologie...

Calev Myers a fondat și conduce această alianță care are ca scop consolidarea securității și economiei Israelului.

Calev Myers: Ne confruntăm cu unele dintre cele mai mari crize din lume și astfel i-am invitat să ia legătura cu afaceriștii israelieni, să-i întâlnească personal și să lege acele legături și să încheie acele tranzacții care îi vor ajuta să ducă inovațiile israeliene în lume.

Printre companiile israeliene se numără și SafeMode, un sistem de inteligență artificială și de alterare comportamentală care urmărește îmbunătățirea siguranței în transportul comercial, ReWalk, un sistem bionic care le permite celor paralizați să stea, să umble și să urce scări și KitePride, pe partea socială, care ajută femeile și bărbații să scape din prostituția forțată și traficul uman.

Una dintre companiile israeliene de aici vinde chiar lăcuste pentru a fi consumate. Știați că lăcustele sunt sănătoase, sunt cușer, și unii spun că au chiar un gust bun?! La ei găsești și ursuleți de gumă, pardon, lăcuste de gumă. Poate de aceea lui Ioan Botezătorul îi plăceau lăcustele și mierea.

Având în vedere provocarea lipsei de hrană la nivel mondial, Dror Tamir a ajutat la înființarea firmei Hargol Food Tech în urmă cu șase ani.

Dror Tamir, Hargol Tech Food: Noi putem hrăni lumea cu lăcuste.

Lucrând cu Israelul, acești afaceriști au o atitudine proactivă împotriva mișcării de boicot, devestiții și sancțiuni.

Calev Myers: Hai să fim strategici, să nu investim o grămadă de timp și energie luptând cu această mișcare prin metode juridice! Hai să facem mai multe afaceri! Cea mai mare delegație din acest an e din Suedia, ceva fantastic, fiindcă în Suedia există o campanie BDS în creștere, care are ca țintă boicotarea și izolarea Israelului. Cert e că o comunitate de oameni de afaceri creștini evanghelici s-au ridicat și au spus că ei vor face opusul. Poate ei vor să boicoteze Israelul, dar noi venim să-l binecuvântăm.

Jan Sturesson din Suedia e directorul Camerelor de Comerț Creștine Internaționale. El construiește de ani de zile poduri cu Israelul.

Jan Sturesson, Suedia, directorul Camerelor de Comerț Creștine Internaționale: Avem nevoie de o nouă perspectivă legat de Israel, care e cumva centrul inovației, cunoașterii în dezvoltare industrială, creației, antreprenoriatului etc. Cum ajungem acolo ?

Au avut loc peste 300 de întâlniri de conectare de afaceri.

Yehuda Glick, Fundația „Shalom Jerusalem”: E o binecuvântare faptul că oricine vrea să fie binecuvântat vine în Israel. Oamenii de aici, împreună cu firmele lor, sunt ca o flacără în sfeșnicul lui Dumnezeu.

Care e părerea afaceriștilor creștini ?

Ntiense Ubonisrael, afacerist, Nigeria: Căutăm să avem Israelul ca partener fiindcă ei au soluțiile de care avem nevoie.

Înțeleg că există o chemare divină de a face afaceri cu Israelul.

Myer percepe afacerile ca fiind de viitor pentru relațiile dintre israelieni și creștini fiindcă, astfel, legăturile se întăresc și se creează oportunități de binecuvântare reciproce. Julie Stahl, „Știrile CBN”, Richon Lezion, Israel !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 307 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine:https://alfaomega.tv/stiri