Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Interviu cu ambasadorul SUA in Israel, David Friedman

Adaugat la :  6.12.2018

Am discutat cu ambasadorul SUA in Israel, David Friedman, despre problemele presante din regiune, despre noul plan de pace din regiune, despre pericolul Iranului si despre schimbarea de macaz politic din Orientul Mijlociu. De asemenea, mi-a spus de ce crede ca sustinerea evanghelicilor e importanta pentru Israel.

Un singur ambasador american din istorie detine momentan distinctia de a servi in capitala Ierusalim, si anume David Friedman. Acum el e in epicentrul Orientului Mijlociu, care are parte de schimbari istorice, are nevoie urgenta de un plan de pace si, dupa cum am mai aflat, exista relatii fara precedent intre cei doi aliati.

Administratia Trump e cea mai apropiata de Israel din istoria americana si acest lucru a ajutat Israelul in mod direct.

Un plan de pace asteptat de multi ramane insa invaluit in mister, desi Friedman ne-a explicat cateva din principiile de baza.

David Fredman: Nimanui n-ar trebui sa i se impuna asumarea a tot mai multe riscuri de securitate, in incercarea de a obtine ceva ce pana acum n-a dat roade. Suntem foarte constienti de nevoile de securitate ale Israelului.

Chris Mitchell: Noi aliante regionale par sa se lege intre Arabia Saudita, statele din Golf, Iordania, Egipt si Israel. S-a luat acest aspect in seama?

David Fredman: Cred ca acesta e doar inceputul si ca acel mediu creeaza oportunitati si-i insufla publicului israelian putina incredere, incat nu se mai simte obligat sa sara intr-un bazin fara apa.

O alta marca distincta a administratiei Trump e schimbarea. In timpul discursului sau de Anul Nou evreiesc, ambasadorul Friedman a vorbit despre sacrificarea catorva din vacile sfinte ale procesului de pace, precum finantarea pentru UNWRA, dreptul de reintoarcere in patrie si practica numita platit sa ucida, prin care teroristii si familiile lor sunt remunerati.

Chris Mitchell: Un alt aspect care incurca planul de pace il reprezinta relatiile dintre oamenii de afaceri palestinieni si cei israelieni si unii spun ca ati intrecut masura cand ati fost in Ariel pentru prima data in mod oficial. Cat de importanta a fost acea intalnire?

David Fredman: La modul practic, m-am intalnit cu vreo 10 lideri de afaceri palestinieni si fiecare mi-a spus: Hai sa facem afaceri, sa ne urnim din loc, sa facem treaba! Dorim sa conlucram cu evreii, cu israelienii.

Totusi, ceea ce umbreste orice proces de pace in Orientul Mijlociu este Iranul.

David Fredman: Iranul e marele pericol, care in acest moment e lider mondial in sponsorizarea de stat a terorismului.

Friedman a mai remarcat ca noile sanctiuni impotriva Iranului vor conta enorm.

David Fredman: Sunt nemaipomenite si cred ca, pana la urma, vor aduce guvernul iranian in situatia in care fie vor opri aceste activitati maligne, fie sanctiunile vor continua si atunci regimul probabil va cadea.

Am discutat si motivul pentru care sustinerea evanghelicilor e atat de importanta pentru Israel.

David Fredman: Aceasta intareste hotararea presedintelui de a fi cel mai bun presedinte american pe care l-a avut Israelul vreodata.

Un evreu practicant, Friedman deseori isi vede rolul prin lentille Scripturii si mi-a aratat un memento despre cum doreste el sa fie slujba sa de ambasador. E vorba de o pictura cu pacatul celor 10 iscoade din cartea Numeri.

David Fredman: Aceasta pictura imi aminteste de pacatul pe care sper sa nu-l comit cat timp sunt aici anume, pacatul necredintei. Lor le lipseau credinta, indrazneala si viziunea si cred ca acestea sunt calitatile esentiale pentru mine, ca sa-mi pot face slujba bine.

Ca diplomat, Friedman vede mana lui Dumnezeu la lucru.

David Fredman: Incerc sa privesc totul din perspectiva a ceea ce e mai bine pentru SUA, fiindca slujba mea e sa reprezint Statele Unite. Suntem o natiune cu credinta in Dumnezeu, cladita pe valorile iudeo-crestine si nu pot sa nu vad maretia lui Dumnezeu la lucru si minunile care se intampla in aceasta natiune deosebita.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 257 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.