Interviu cu Chris Mitchell despre descoperirea revoluționară a arheologilor din Israel

Adaugat la :  10.02.2021

Sunt informații foarte interesante. Chris Mitchell din Ierusalim s-a alăturat știrilor CBN și a discutat cu George Thomas.

George Thomas: Chris, vorbește-ne despre această descoperire uimitoare. De ce este una revoluționară pentru arheologi și pentru exegeți?

Chris Mitchell: Înainte de toate, George, este o poveste remarcabilă a acelui material care s-a conservat timp de trei milenii. Este o descoperire revoluționară, deoarece așa cum spune profesorul Erez Ben-Yosef, mulți arheologi au avut o preferință arhitecturală. Adică ei caută un zid, un palat, un oraș. Însă aceste împărății și împărați de acum 3.000 de ani au fost nomazi. Nu au fost nomazi așa cum credem noi, ca aceste triburi islamice care au mers dintr-un loc în altul, însă ei au fost împărați și aveau împărății. De fapt, în acel loc pe care l-am văzut în reportaj George, au produs cupru. Regii au avut veșminte de culoare mov regal. Potrivit arheologului, acești regi și împărați au existat. Unii dintre arheologi spun că dacă nu se găsesc ziduri, un oraș sau un palat, atunci ei nu au existat.

George Thomas: Ai menționat în reportajul tău că acest material a fost găsit în partea de sud a Israelului, în Valea Timna. De ce este semnificativ?

Chris Mitchell: Deoarece se poate vedea ce a spus Erez Ben-Yosef, că este un tărâm bogat în istorie biblică. Pe aici a trecut Ghedeon care s-a luptat cu madianiții. Aici s-a luptat David cu Împărăția Edomului și a plasat garnizoane. În ce privește partea fizică, zona este foarte aridă, iar aceste materiale s-au conservat timp de 3.000 de ani. Deci este un tărâm foarte bogat în istorie biblică. Datorită locației geografice și a climei, s-au putut face aceste descoperiri de acum 3.000 de ani.

George Thomas: Movul regal a fost menționat în Vechiul Testament, dar este menționat și în Noul Testament. Unde găsim această culoare în Biblie?

Chris Mitchell: În două locuri. În Faptele Apostolilor, ei vorbesc despre Lidia, vânzătoare de purpură în cetatea Tiatira. Cu siguranță, ea a fost o femeie foarte înstărită, deoarece 400 de grame de vopsea mov ar costa în jur de 60.000 de dolari în ziua de azi. Apoi, soldații romani i-au dat lui Isus un veșmânt mov pentru a-L îmbrăca asemenea

Regelui evreilor. Acum ei redescoperă care este movul autentic. Așadar, este o poveste fascinantă și lămurește consemnările biblice.

George Thomas: De la istoria antică la istoria din prezent, să vorbim despre alegerile care vor avea loc în curând în Israel. Spune-ne pe scurt, care e situația?

Chris Mitchell: Pe scurt, George, populația este divizată. Vor avea loc alegeri dificile pentru prim-ministrul Netanyahu. Mulți încearcă să-l îndepărteze în mod ilegal, să preia puterea și să devină prim-ministru. Vor fi alegeri fascinante și interesante. Aici, în Israel, mulți speră că se va rezolva situația, deoarece în doi ani s-au organizat patru alegeri. Ei nu vor să ajungă să voteze a cincea oară.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 865, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.