Interviu cu Chris Mitchell despre genocidul din Armenia

Adaugat la :  6.05.2021

Șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchel, are mai multe informații despre acest subiect.

Wendy Griffith, reporter: Chris, dă-ne mai multe informații istorice. Acesta este un genocid comis împotriva creștinilor armeni de către Imperiul Otoman.

Chris Mitchell: Da, Armenia a fost prima țară creștină în secolul al IV-lea. A fost teribil, sute de mii de armeni au fost constrânși să mărșăluiască până la moarte, câteodată în Deșertul Sirian, fără mâncare și apă. Au fost masacrați cu miile. Potrivit unor specialiști, aceasta a fost cea mai gravă atrocitate din istoria umanității înainte de Holocaust. De fapt, Hitler a făcut referire la genocidul armean, la faptul că lumea nu a luat atitudine în favoarea armenilor, ceea ce a fost un pretext pentru el pentru a viza evreii în timpul Holocaustului. Este o parte oribilă a istoriei umanității și cu siguranță a lăsat o cicatrice în sufletul multor armeni. Aici, în Ierusalim, există un cartier armean în Orașul Vechi, așa cum există câte unul în orice loc în întreaga lume. Există o diasporă armeană. De fapt, sunt mulți armeni în Los Angeles și în alte părți din Statele Unite.

Wendy Griffith: Chris, vedem acest scenariu care se repetă în Nagorno-Karabah. În prezent, comunitatea armeană creștină este în pericol?

Chris Mitchell: Da. Cred că mai există niște treburi de rezolvat acolo. Războiul a durat șase săptămâni la sfârșitul anului trecut și a lăsat armenii creștini între două națiuni mari, Turcia și Azerbaidjan. Mulți creștini sunt preocupați pentru populația creștină și pentru siturile creștine din Armenia. Așadar, ei au nevoie de rugăciunile noastre în aceste vremuri.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin”, nr. 877, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.