Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Interviu cu Chris Mitchell despre un posibil razboi intre SUA si Iran

Adaugat la :  23.05.2019
Vizualizari :  51
+ Add To

Chris Mitchell este seful biroului CBN din Orientul Mijlociu. George Thomas i-a luat un interviu legat de un posibil razboi intre SUA si Iran.

George Thomas: Chris, care este situatia in regiune? Se simte cu adevarat frica de raboi?

Chris Mitchell: Cred ca da, George. Exista multe zvonuri cu privire la un razboi. Daca citesti ziarele din Arabia Saudita, daca il asculti pe Khamenei, liderul suprem al Iranului, il asculti pe presedintele Trump atunci simti ca exista posibilitatea izbucnirii unui razboi in regiune. Portavionul american USS Abraham Lincoln şi un grup de bombardiere B-52 se indreapta spre Golful Persic. Aceasta mobilizare indica o posibilitate a izbucnirii unui razboi. Am vorbit cu oameni care au spus ca s-ar putea sa nu exite posibilitatea unui razboi imediat. Insa, pe termen lung, va izbunci un razboi intre Iran sau intre delegatii sai Hezbollah si SUA. Deocamdata este liniste.

George Thomas: Cum ar putea fi afectat Israelul de aceasta situatie si care este reactia liderilor israelieni?

Chris Mitchell: George, liderii nu prea vorbesc despre acest subiect. Insa, in culise are loc o cooperare si o comunicare serioasa intre informatiile secrete israeliene si ale Statelor Unite. Israelienii urmaresc cu atentie desfasurarea evenimentelor. Israelul considera Iranul ca fiind inamicul sau principal. Israelienii privesc cu ingrijorare trupele Hezbollah, armata delegata a Iranului, la granita de nord cu 150 de mii rachete. Oficial este liniste, dar in culise au loc multe evenimente.

George Thomas: Este o poveste lunga, dar de ani de zile vorbim despre acest subiect. Republica Islamica Iran este una dintre tarile unde Biserica se raspandeste cel mai repede. Care este motivul?

Chris Mitchell: Este o intrebare foarte buna. Este lucrarea suverana a lui Dumnezeu. George, ai realizat niste reportaje foarte bune despre credinciosii din Iran. Multi s-au intors la Isus Hristos datorita unui vis sau a unei viziuni. Cand am fost in Kurdistan acum cateva zile, am avut oportunitatea de a sta de vorba cu un lider de biserica iranian care spune ca au loc evenimente fenomenale. Iranienii tanjesc dupa credinta, iar Duhul Sfant lucreaza ca in Faptele Apostolilor. Un barbat imbracat in alb se arata multor iranieni. Asa cum ai spus, in Iran, Biserica se raspandeste cel mai repede. Parca ar exista doua tari paralele. Exista Iranul in care, in mod oficial, se declara moarte Israelului, moarte Statelor Unite. Insa, majoritatea iranienilor aflati in clandestinitate nu agreaza islamul, regimul, sunt deschisi Occidentului, Statelor Unite, Israelului si mai ales, sunt deschisi Evangheliei.

George Thomas: Cei care decid sa se opuna islamului si profetului Mahomed si Il accepta pe Isus Hristos sunt persecutati din cauza credintei lor.

Chris Mitchell: Asa este. Duhul Sfant lucreaza in mod fenomenal, dar multi dintre acesti credinciosi sunt in pericol. Se inchina in secret, in grupuri mici si folosesc un limbaj secret. Sunt in pericol. Pot ajunge la inchisoare, pot fi condamnati la moarte, pot fi ostracizati. Ei actioneaza cu multa credinta si, din cate vad eu, sunt fericiti in mijlocul persecutiei.

George Thomas: Mai avem un minut. Cum sa ne rugam pentru Iran, nu numai din cauza evenimentelor politice, dar si pentru Biserica?

Chris Mitchell: Cand ii intrebi, ei nu spun sa ne rugam ca sa cada regimul, ci sa ne rugam pentru ei, ca in mijlocul persecutiei sa aiba credinta si tarie. In mod ironic, spre deosebire de occidentali, ei nu se roaga pentru terminarea persecutiei, ci sa ramana credinciosi lui Isus in timpul persecutiei. Ei sunt o mare sursa de inspiratie pentru occidentali, pentru Biserica din Occident. Putem invata de la acesti credinciosi iranieni din republica islamica.

George Thomas: Este mereu o placere sa te am ca invitat.

Chris Mitchell: A fost minunat sa stau de vorba cu tine, George.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 775 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.