Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Interviu cu Chris Mitchell despre vizita grupului de lideri crestini in Arabia Saudita

Adaugat la :  8.11.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

George Thomas: Seful biroului de stiri CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, este cu noi din Ierusalim. Chirs, te-ai intalnit cu delegatia inainte sa plece in Arabia Saudita. Ce au sperat membrii acestei delegatii sa obtina si care crezi ca va fi rezultatul acestei vizite?

Chris Mitchell: George, in primul rand, cand m-am aflat alaturi de acea delegatie, am simtit ca particip la scrierea unei noi pagini de istorie. Delegatia a vizitat pentru prima data Emiratele Arabe Unite, printul mostenitor, Mohammed bin Zayed. Intalnirea cu printul mostenitor al Arabiei Saudite a fost ultima dintr-o serie de intalniri cu multi lideri sunniti. Delegatia evanghelica s-a intalnit cu regele Abdullah al Iordaniei, cu presedintele Egiptului el-Sisi si acum, cu printul mostenitor al Emiratelor Arabe Unite. Poate cea mai importanta intalnire este cea cu printul mostenitor al Arabiei Saudite. Ei au stiut ca acest moment ar putea starni controverse din cauza mortii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Insa, s-au gandit ca e foarte important sa se intalneasca poate cu cel mai important lider din Orientul Mijlociu.

George Thomas: Cum traiesc crestinii din Arabia Saudita?

Chris Mitchell: George, viata lor este foarte dificila. Nu cred ca exista vreo biserica in Arabia Saudita. Majoritatea crestinilor din acea tara sunt probabil expatriati. Spre deosebire de Emiratele Arabe Unite, am vazut ca oamenii se pot inchina. Libertatea religioasa de acolo e un model pentru natiunile arabe sunite din Orientul Mijlociu. Am vazut zeci de biserici. Am stat de vorba cu unul dintre pastorii evanghelici si el ne-a vorbit despre libertatea religioasa de care beneficiaza. Multi dintre expatriatii din acea tara pot merge la biserica. Este foarte interesant ca in Emiratele Arabe Unite 90% dintre locuitori sunt expatriati, oameni din alte tari, si doar 10% sunt emirieni. Am stat de vorba cu Jerry Johnson, presedintele NRB. El a spus ca ce se intampla in Emiratele Arabe Unite nu este tipic pentru America. Noi beneficiem de libertate religioasa, de inchinare, dar el simte ca este un model bun pentru alte natiuni din zona Golfului.

George Thomas: De ce a fost dispus printul mostenitor al Arabiei Saudite sa se intalneasca cu un grup de evanghelici din SUA?

Chris Mitchell: In primul rand, cred ca a inteles ca unii dintre membrii acestei delegatii fac parte din Consiliul Consultativ Religios al presedintelui Trump, Mike Evans, Johnnie Moore. Acesta este un mod de a consolida relatiile cu Statele Unite. De asemenea, el a inteles ca, impreuna cu membrii acestei delegatii, ei au un dusman comun, Iranul si Fratia Musulmana. Aceasta este o alta cale prin care el recunoaste ca Arabia Saudita, care este situata pe coasta opusa a Golfului Persic fata de Iran, considera ca Iranul este un pericol fatal pentru imparatia lor. El considera ca este important sa aiba parteneri in acea regiune impotriva acestui pericol, Iranul si Fratia Musulmana, care ameninta intreaga regiune.

George Thomas: Aceasta a fost una dintr-o serie de intruniri cu lideri arabi. S-ar putea sa aiba loc schimbari semnificative in Orientul Mijlociu privind atitudinea lor fata de crestini si evrei?

Chris Mitchell: Cu siguranta. Se scrie o noua pagina de istorie. A avut loc o intrunire a delegatiei SUA condusa de Joel Rosenberg cu printul mostenitor al Emiratelor Arabe Unite, acum s-au intalnit cu printul mostenitor al Arabiei Saudite. In timp ce ne-am aflat acolo, a avut loc o competitie internationala de judo unde doi israelieni au castigat cate o medalie de aur. Astfel, aceasta a fost prima data cand s-a cantat „Hatikvah”, imnul national al Israelului, intr-o natiune araba. Ministrul israelian al culturii şi sporturilor, Miri Regev a participat la eveniment. S-a cantat imnul israelian, au ridicat steagul israelian pentru prima data. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu a vizitat Omanul pentru prima data. Au loc aceste intalniri inaugurale cu crestini, evrei in Orientul Mijlociu. Se scrie o noua pagina de istorie. Am stat de vorba cu rabinul Marc Schneier in acest studio. Veti putea viziona interviul la emisiunea ”Jerusalem Dateline”. El se intalneste cu lideri arabi si musulmani de aproape un deceniu. El spune ca evenimentele din prezent sunt de la Dumnezeu, sunt miraculoase, se scrie o noua pagina de istorie.

George Thomas: Minunat! Chris Michell, iti multumesc pentru interviu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 747 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. In SUA va fi creat cel mai puternic supercomputer capabil de 1 cvintilion de calcule pe secunda SUA colaboreaza cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Mai multe informatii:...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 25 de ani, Alfa Omega TV distribuie programe catre staţiile regionale şi locale de televiziune. Este unul dintre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Anunţul preşedintelui Donald Trump referitor la retragerea trupelor americane din nord-estul Siriei a produs...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

O tara musulmana primeste o delegatie de crestini evanghelici. Azerbaidjanul a invitat recent mai bine de 12 pastori...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Joel Rosenberg este un crestin evanghelic care traieste in Israel. In ultimii doi ani, el a contribuit in mod activ la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Doi studenti au creat o Biblie pentru mileniali si de catre mileniali. Cei doi slujesc in cadrul lucrarii Intervarsity...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In aceasta luna se va lansa o noua emisiune care combina pasiunea pentru masini si dragostea pentru Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Se intensifica persecutarea crestinilor si a bisericilor crestine. La sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

India se confrunta cu o crestere dramatica a persecutarii crestinilor. Potrivit datelor recente ale grupurilor care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.