Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Interviu cu dr. Corne Bekker despre decizia unui bărbat de a ierta femeia care i-a ucis fratele

Adaugat la :  10.10.2019

Dr. Corne Bekker este decanul Universității Regent și a fost în studioul CBN pentru a vorbi despre acest moment incredibil.

Wendy Griffith, reporter: Te-a afectat din nou, uitându-te la acel gest. Sunt convinsă că ai văzut acest video de mai multe ori. Înregistrarea a devenit virală pe internet. Crezi că Dumnezeu vorbește națiunii noastre? Ce ne transmite?

Dr. Corne Bekker, Universitatea Regent: Trebuie să tragem două concluzii. În primul rând, aș dori să vorbesc despre sistemul judiciar. Oamenii care ajung la închisoare, ar trebui să intre într-un sistem de reabilitare, unde există posibilitatea de a fi răscumpărați, de a fi vindecați, de a primi har. A fost cazul situației pe care am urmărit-o. În al doilea rând, acest tânăr a dat dovadă de un curaj moral extraordinar și de sfințenie autentică. Neiertarea ne ține pe loc. Pentru națiune este un moment profetic care ne spune că aceasta este calea de urmat.

Wendy Griffith: M-a impresionat faptul că ea a fugit să îl îmbrățișeze. Unii au comparat acest moment cu pilda fiului risipitor.

Dr. Corne Bekker: Exact. Da. Mă impresionează acea pildă din Luca. Apostolul ne spune povestea unui tânăr care a rătăcit, și-a cheltuit toți banii și a tatălui său care l-a așteptat. Când s-a întors fiul rispitor i-a spus tatălui facă din el o slugă, însă acesta l-a primit înapoi.

Wendy Griffith: Ce părere ai despre judecătoarea care i-a dat polițistei o Biblie, a citat din Ioan 3:16 și i-a oferit o îmbrățișare?

Dr. Corne Bekker: A fost o scenă emoționantă, așa cum a fost și exemplul tânărului. Repet, sistemul judiciar ar trebui să pună accent pe reabilitare și pe har. Îi văd pe cei care sunt în închisoare chair acum ca pe o masă mare de oameni care au ratat o oportunitate. Noi, credincioșii, ar trebui să ne ocupăm de acești oameni, să vedem dacă putem să îi răscumpărăm și să îi aducem înapoi.

Wendy Griffith: Până acum nu m-am gândit la faptul că judecătoarea este afro-americană, fratele este afro-american. Nu m-am uitat la ei în acest fel. Eu am văzut doi creștini care au venit să ajute acea persoană care suferea. Ea într-adevăr este vinovată, trebuie să recunoaștem asta. Asociația Freedom from Religion a înaintat o plângere împotriva judecătoarei și a spus că prin gestul ei ea a încălcat Constituția. Ce părere ai despre asta?

Dr. Corne Bekker: Este o afirmație ridicolă. Ea și-a terminat munca de judecător și, ca ființă umană, i-a dat speranță.

Wendy Griffith: Dacă ai fi avocat, ai fi câștigat procesul spunând că ea s-a ridicat din scaunul de judecător. Mulți sunt furioși și spun că sunt puțini 10 ani pentru omor. Care este părerea ta?

Dr. Corne Bekker: Sunt uimit că a primit doar zece ani. Tânărul, care era nevinovat, și-a pierdut viața. Eu nu am fost în sală, nu am auzit discuțiile, dar mi se pare o pedeapsă prea scurtă.

Wendy Griffith: Da, sunt de acord. Însă, noi nu ne vom aminti de sentință, ci de acest gest incredibil de iertare și de bunătate.

Dr. Corne Bekker: Este important să separăm cele două situații. Ar trebui să iasă în evidență exemplul profetic al acestui tânăr care, însă, trebuie separat de sentință. Repet, acest bărbat îmi amintește de tânărul Nelson Mandela care, în țara mea natală, a luat atitudine și a spus că va trebui să iertăm ca să ne putem continua viața. Mă rog ca oamenii să ia aminte.

Wendy Griffith: Interesant! Da, am uitat că ești din Africa de Sud. Dr. Corne Bekker, îți mulțumim pentru interviu.

Dr. Corne Bekker: Mulțumesc.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin 795 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.