Interviu cu George Thomas despre războiul din Ucraina

Adaugat la :  20.05.2022

În minutele următoare vă invităm să vizionați un interviu realizat de Wendy Griffith cu George Thomas de la CBN.

Wendy Griffith, prezentatoare CBN: Acesta este unul dintre reportajele mele preferate realizate de tine în Ucraina în timp ce erai pe teren. Biserica Harul continuă să slujească?

George Thomas, prezentator CBN: Da, ei se concentrează pe partea de est a țării. Dacă te uiți la harta Kievului, vezi că se află între Bucea și Kiev. Ei au slujit în acea zonă periculoasă. Azi slujesc în partea de est, ei salvează oameni de pe liniile de front din Slaviansk, din Kramatorsk, Rahău. Bineînțeles că monitorizează și situația din Kiev, însă accentul cade pe est deoarece acolo se duc luptele crâncene.

Wendy Griffith: Ai fost în Ucraina timp de trei luni.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: Înainte de începerea războiului. Ai început în Liov și încă de atunci eram cu toții cu sufletul la gură. Apoi ai mers în Kiev, și noi am început să ne rugăm și mai tare pentru tine.

George Thomas: Mulțumesc.

Wendy Griffith: Apoi ai mers în zone și mai periculoase.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: George, ai avut timp să procesezi evenimentele în timp ce erai acolo și care e ideea principală cu care ai rămas?

George Thomas: În mijlocul devastării, de la trupurile carbonizate ale soldaților ruși la bărbați și femei care i-au pierdut pe cei dragi și la case distruse, în mijlocul acelei deznădejdi am văzut curajul și determinarea ucrainenilor. După ce ai cunoscut libertatea…

Wendy Griffith: Da.

George Thomas: …faci tot posibilul să protejezi acea libertate. Oamenii s-au întrunit, s-au rugat, au mers pe liniile de front. Ei s-au luptat pentru libertate, ei nu se luptă doar ca să rămână liberi, ci să protejeze ceea ce au, adică integritatea teritorială a țării lor. Mai sunt și poveștile incredibile ale acestor oameni, bărbați și femei de rând, oameni din alte părți ale lumii care se sacrifică, pregătesc mâncare, distribuie hrană, haine. Toată țara este la datorie pentru a elibera oamenii din acele locuri dificile.

Wendy Griffith: Sunt cu adevărat eroi pentru mulți dintre noi.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: George, cât crezi că va dura acest război?

George Thomas: Va fi un război de lungă durată. Miza pentru ruși e foarte mare, ei se implică foarte mult, precum și ucrainenii. Vladimir Putin nu se va retrage, nu își va cere scuze și nu va părăsi Ucraina. Acest război va mai dura, luptele vor continua în est. După părerea mea, ei vor să împartă țara în două și să ocupe partea de est a țării. Însă asta va fi dificil deoarece Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Polonia inundă țara cu arme, fapt ce le oferă un avantaj ucrainenilor. Ucrainenii se luptă cu a doua cea mai mare armată a lumii și i-au alungat din Bucea, Irpirn, Komsomolsk, Borodeanka. Ei îngreunează foarte tare situația rușilor.

Wendy Griffith: Putin a judecat situația în mod greșit.

George Thomas: Enorm de mult.

Wendy Griffith: El a crezut că trupele vor fi primite cu brațele greșite.

George Thomas: Așa este.

Wendy Griffith: Însă pe mine m-a fascinat spiritul de luptă al ucrainenilor.

George Thomas: Da și e importantă implicarea Statelor Unite. Adevărul e că ucrainenii au avut opt ani pentru a se pregăti, de la primul război din 2014. Faptul că Statele Unite și aliații occidentali și NATO inundă țara cu resurse e incredibil. Rusia a subestimat situația. Putin a vrut să împartă și să distrugă Ucraina și s-a întâmplat exact opusul. În prezent întreaga țară e unită, chiar și cei care nu erau de partea lui Volodimir Zelensky și credeau că e doar un comediant. Însă în prezent întreaga țară e unită. O țară unită e greu de distrus.

Wendy Griffith: Știu, asta e din Biblie.

George Thomas: Bineînțeles.

Wendy Griffith: Pe scurt.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: Cum ne putem ruga pentru Ucraina? Știu că sunt mulți soldați…

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: …blocați în Mariupol.

George Thomas: Da, trebuie să continuăm să ne rugăm pentru oameni ca pastorul Ghenady care e din Mariupol. Ei merg în aceste zone periculoase. Rugați-vă pentru biserici ca Biserica Harul și pentru mulți creștini care merg în partea de est a țării, salvează oamenii și duc zilnic mâncare, apă și provizii în acele zone. Continuați să vă rugați pentru Biserică.

Wendy Griffith: Vom continua să vorbim despre Ucraina.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 931, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.