Interviu cu Jennifer Wishon despre întâlnirea la nivel înalt pentru libertate

Adaugat la :  21.07.2021

La întâlnirea la nivel înalt pentru libertatea religioasă au participat personalități, lideri importanți și oameni de diverse credințe. Este important pentru creștini să se alăture musulmanilor, budiștilor și altora pentru această cauză. Wendy Grifith a stat de vorbă cu Jennifer Wishon și ne va da mai multe detalii. Urmăriți.

Wendy Griffith, reporter : Ni se alătură corespondentul-șef la Washington Jennifer Wishon pentru a ne da mai multe informații. Întâlnirea la nivel înalt pentru libertate a întrunit zeci de grupuri. Ne poți spune ce îi preocupă în prezent cel mai mult?

Jennifer Wishon, Corespondent-șef la Washington: Cred că e clar că cea mai mare preocupare la această întrunire de vârf în rândul a sute de oameni din întreaga lume, care reprezintă 30 de credințe diferite, este gravitatea persecuției pe care o vedem. O parte din aceasta este formulată în acest raport. Violența sexuală se folosește împotriva femeilor pentru a le forța să se convertească, să renunțe la credința lor. Sterilizarea femeilor tinere care nu vor cunoaște niciodată bucuria de a fi mame biologice din cauza credinței lor. Comunitatea globală este foarte îngrijorată în această privință și vedem cum aceste violențe iau amploare chiar și în țările care sunt superputeri. Cred că aceasta a fost cea mai mare îngrijorare la această conferință.

Wendy Griffith: Ai întâlnit și ai intervievat unii dintre acești credincioși persecutați. La ce concluzie ai ajuns după ce te-ai întâlnit cu ei?

Jennifer Wishon: E extraordinar. Se poate vedea durerea în ochii lor. O poți simți când vorbesc. Nu pot vorbi despre experiențele lor fără lacrimi în ochi. A fost o plăcere imensă pentru mine să pot să mă rog cu unii dintre acești supraviețuitori. Cu toții împărtășesc un mesaj. Ei găsesc inacceptabil faptul că lumea privește în timp ce toate acestea au loc în prezent sau în acest deceniu. Nu le vine să creadă. Nu își pot continua viața, chiar dacă ei au scăpat, dar știu că semenii lor, frații și surorile lor în credință, suferă pentru credința lor și asta preocupă neîncetat. Repet, asta se poate simți în viața lor.

Wendy Griffith: La întâlnirea la nivel înalt au participat și oameni de diverse credințe. De ce este important pentru creștini să se alăture musulmanilor, budiștilor și altora pentru această cauză?

Jennifer Wishon: Știi, Wendy Biblia ne spune că vom fi persecutați. Noi, în calitate de creștini, știm asta. Noi mai știm că atunci când un grup este oprimat, atunci orice alt grup poate fi oprimat într-o altă perioadă. Să luăm exemplul Chinei. Se pune deja întrebarea dacă nu cumva vor urma creștinii din China după uiguri. Oare regimul comunist chinez va viza creștinii pentru a-i reprograma, așa cum fac în prezent cu uigurii? Din acest motiv, este foarte important. Sute de oameni cărora le pasă de acest subiect și care se ocupă de el știu că este important ca oamenii din toate credințele, chiar și oamenii fără o credință anume, să fie preocupați de acest subiect, să colaboreze și să pună capăt problemei.

Wendy Griffith: Jennifer Wishon, un reportaj excelent. Îți mulțumesc pentru informații.

Jennifer Wishon: Mulțumesc.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 888, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.