Interviu cu Jim Denison despre asaltul Capitoliului

Adaugat la :  13.01.2021

Mai multe informații referitoare la cele întâmplate la Capitoliu a oferit dr. Jim Denison de la The Denison Forum.

George Thomas: Dr. Denison, vă mulțumesc pentru participare. La protest, au fost pancarde cu mesaje creștine. Ce părere aveți despre asta?

Dr. Jim Denison: Sunt îngrozit, George. Îți mulțumesc pentru oportunitatea de a interveni în această emisiune. Mă preocupă nu doar semnalul trimis aici, dar și peste ocean. Un fost director CIA, un fost director interimar, a declarat că adversarii noștri de peste ocean, au spus poporului lor în timpul acestor evenimente: ”Așa arată democrația. Din acest motiv să nu vreți democrație.” Ei au spus altor adversari ai Americii: ”Iată ce exportă America. Așa arată creștinismul. Așa e creștinismul evanghelic.” Am văzut un drapel al statului Georgia cu inscripția: ”Isus este Mântuitorul meu, Trump este președintele meu.” Îmi pare rău, dar eu consider că asta e idolatrie. Consider că folosirea credinței pentru a promova o lovitură de stat ca aceasta Îl întristează pe Dumnezeu și ar trebui să întristeze și inima poporului Său.

George Thomas: Dr. Denison, care ar trebui să fie reacția Bisericii la cele întâmplate?

Dr. Jim Denison: Se poate acționa la trei nivele. Trebuie să ne rugăm, să vorbim și să trecem la acțiune. Suntem chemați să fim sare și lumină. Isus a vorbit clar, ne-a spus asta foarte clar. Sarea nu trebuie să rămână în solniță. Lumina nu pătrunde sub un coș. Mai întâi, trebuie să ne rugăm. Trebuie să ne rugăm potrivit cu 1 Timotei 2 pentru liderii noștri. Trebuie să ne rugăm cu pasiune. Când suntem în dezacord, atunci trebuie să ne rugăm și mai mult. Să ne rugăm lui Dumnezeu să îi călăuzească, să îi protejeze, să le dea putere, să îi folosească pentru slava Lui. Ne rugăm la Dumnezeu ca să ne arate cum să reacționăm. În al doilea rând, să vorbim. Efeseni 4:15 ne îndeamnă să spunem adevărul cu dragoste. Acest mesaj se referă la rețelele de socializare, la megafonul tehnologiei digitale la care avem acces. Noi nu calomniem, nu acuzăm. Potrivit Matei 18:15, spunem oamenilor doar ce am spune despre ei și viceversa. Trebuie să rostim cuvinte de har. În al treilea rând, trebuie să ne implicăm personal, din locul unde ne aflăm, la nivel național, la nivel internațional. Dumnezeu ne cheamă să fim lumină în întuneric. Avem nevoie de acea lumină acum, mai mult ca niciodată.

George Thomas: Așa cum știți, în jur de 74 de milioane de americani l-au votat pe președintele Trump. Care este mesajul dumneavoastră pentru creștinii care sunt supărați și dezamăgiți din cauza rezultatelor alegerilor?

Dr. Jim Denison: Înțeleg supărarea și frustrarea lor. Înțeleg că problemele sunt foarte reale. Suntem preocupați pentru administrația Biden legat de avort și de problemele legate de libertatea religioasă. Îngrijorarea este mare. Din acest motiv, trebuie să ne rugăm, să luăm atitudine și să trecem la acțiune. Însă, credința noastră supremă nu este în Biroul Oval, ci în Regele Regilor. Când Isus Și-a început lucrarea, așa cum știți, El a spus: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” El ne-a învățat să ne rugăm ca să vină Împărăția Sa, să se facă voia Sa. El ne-a învățat să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Când El se va întoarce, El se va numi Regele Regilor și Domnul Domnilor. În mod tragic, în cultura noastră, Dumnezeu nu este Regele, ci un hobby. Am separat duminica de luni, domeniul spiritual de cel laic și religia de lumea reală. Și mulți creștini au făcut asta. Noi nu am încheiat un legământ cu președintele ci, în cele din urmă, cu Regele nostru. Când ne rugăm, vorbim, acționăm, trebuie să Îl cinstim pe El, să Îl slăvim pe El, să găsim nădejde în El. Cu Dumnezeu, este mereu prea devreme să ne dăm bătuți.

George Thomas: Da. În acest sezon de alegeri, așa cum s-a întâmplat în ultimii 15, 20 de ani în țara noastră, politica îi împarte pe mulți din biserici. Ce putem face pentru a ne reconcilia și pentru a merge mai departe?

Dr. Jim Denison: Da, asta este marea întrebare, mulțumesc. Aceasta este problema practică în ambele părți. Doar 18% din democrați cred că George W. Bush a fost ales în mod legal în 2000. 67% din democrați sunt de părere că rușii au complotat cu domnul Trump în 2016. 66% dintre republicani sunt de părere că alegerile din 2020 au fost furate. Aici poate interveni Biserica cu o unitate mai mare, care depășește problemele electorale. Să ne alăturăm acestei treziri spirituale de gradul cinci. Să facem parte dintr-o mișcare în care Domnul este Regele și să Îl acceptăm pe El ca Domn.

George Thomas: Dumnezeu este pe scaunul de domnie și lucrează.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 861, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.