Interviu cu John Waage și Julie Stahl despre ce urmează pentru guvernul israelian

Adaugat la :  5.04.2021

Pentru a discuta ce urmează pentru guvernul israelian, în continuare ni se alătură editorul senior al CBN, John Waage, și corespondenta CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl.

Chris Mitchell: John, unii oameni descriau ce se întâmplă în Israel ca pe un cub Rubik politic. Spune-ne ce crezi că se va întâmpla.

John Waage: Cred că urmează multe discuții, negocieri informale, dar și multă confuzie, toate pe fondul celebrării Paștelui, sărbătoare pe care israelienii au așteptat-o de multă vreme. Cred că este doar începutul și iată că se întâmplă chiar cu o săptămână înainte de Paște. Se petrec multe lucruri în spatele cortinei, probabil mass-media va rămâne tăcută, ceea ce va fi benefic pentru israelieni, dar în spatele ușilor închise se vor purta negocieri cu o frenezie în stil rapid și furios.

Chris Mitchell: Julie, spune-ne te rog cu ce s-au confruntat israelienii în ultima perioadă și dacă întrevezi posibilitatea unei a cincea alegeri.

Julie Stahl: Cum spunea și John, Israelul intră în sărbătoarea Paștelui. Chiar la mijlocul săptămânii trecute, în timp ce toată lumea făcea curățenie în casă, a venit o furtună de praf. În plus, s-a schimbat ora, am avut alegeri, s-au întâmplat multe în această săptămână. În ziua alegerilor, mai multe persoane mi-au spus, chiar după ce au votat, că sigur vom reveni pentru a cincea oară. Sună amuzant, dar cred că israelienii, așa sunt ei, merg mereu înainte. Oamenii s-au cam săturat, sunt deranjați, au venit mai puțini la vot. Poate a fost din cauza virusului. Oamenii sunt descurajați și nu prea văd calea de scăpare.

Chris Mitchell: Și eu am discutat cu câțiva israelieni și ei mi-au spus același lucru despre al cincilea tur de scrutin. John, am putea să facem o analiză mai profundă pentru a vedea ce pun la cale aceste partide, cine s-ar alia cu cine. Spune-ne mai multe, te rog.

John Waage: Săptămâna viitoare am putea deja avea un bloc de dreapta, dacă oamenii vor reconsidera promisiunile de campanie. Să ne amintim că Gideon Saar, al cărui partid are șase locuri, a semnat un contract la o televiziune israeliană că nu va intra la guvernare cu Netanyahu. Dacă nu ar fi făcut acest lucru... Dacă e să ne reamintim, în urmă cu un an, Saar a fost printre primele persoane la sediul partidului Likud în acea noapte. Cu toții eram acolo și ne miram că a venit și Gideon Saar. Există posibilitatea să se creeze o combinație între Saar, Yamina și Likud, care ar putea forma un bloc de dreapta solid fără blocul arab. Dar nu pare că se va întâmpla, fiindcă Saar a încălcat prea multe promisiuni până acum, însă cum rămâne cu membrii partidului său? Dacă partidul New Hope se va rupe în două? Dacă Benny Gantz, ca ministru al apărării, va reveni în Likud? Dar dacă partidul Liga Statelor Arabe, de care acum câțiva ani nimeni n-a mai auzit, dacă vreo câțiva membri de acolo care, din câte am auzit, au fost contactați de Likud, vor decide să plece din partid pentru a trece într-un guvern condus de Netanyahu? Posibilitățile care îl includ pe Netanyahu sunt multe. Apoi, coaliția de centru-dreapta solicită alăturarea unor oameni precum Naftali Bennett. Vor fi, cum spuneam, negocieri în stil rapid și furios, în timpul Paștelui și după aceea.

Chris Mitchell: Este vremea Paștelui și mulți evrei din lume mulțumesc lui Dumnezeu pentru eliberarea din Egipt și în acest moment sunt sigur că se roagă să fie izbăviți și din această criză politică. Julie, cum se pot ruga mai bine oamenii pentru ceea ce se întâmplă în Israel?

Julie Stahl: Cred că e important ca Domnul să facă o cale unde nu pare a fi o cale. Chiar dacă israelienii ar fi să meargă la urne pentru a cincea oară, nu pare să existe vreo soluție. Am putea să ne rugăm și pentru smerenie. La început, ei spuneau că Netanyahu ar trebui să se smerească și să îl roage pe Saar să vină înapoi, iar Gideon Saar scria pe Twitter că Netanyahu ar trebui să se smerească și, pentru binele țării, să demisioneze. Oamenii trebuie să se smerească ei înșiși, nu să spună celorlalți să se smerească. Cred că e un lucru important. Să ne rugăm și ca israelienii să nu descurajeze și să nu se apuce de rebeliuni, iar aceste lupte continue să se liniștească.

Chris Mitchell: John, tu ce spui?

John Waage: Aș întări tot ce spunea Julie și doar aș adăuga, ca liderii să se uite în sus, spre Dumnezeu, care le-a dat Israelul și a promis că va fi cu ei. Acestea fiind spuse, legat de ceva ce spunea și Julie, să ne rugăm ca ei să facă bine pentru națiune. Există o luptă intensă împotriva lui Netanyahu și ar fi bine să se uite și la celelalte probleme, la amenințările Iranului, sau lucrurile care unesc israelienii mai mult decât luptele politice.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 372, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.