Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Interviu cu May Lee Melki despre criza umanitară din Liban Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  13.08.2020

May Lee Melki a venit din Liban în Statele Unite cu doar o săptămână în urmă. Familia ei a fondat o misiune creștină care se numește Heart for Lebanon și a oferit mai multe detalii pentru știrile CBN.

Wendy Griffith: Cum a fost afectată comunitatea creștină de această explozie? Sunt convinsă că mulți credincioși au locuit în acea zonă.

May Lee Melki: Așa este. Capitala și cartierele limitrofe au fost adesea un refugiu pentru creștini. Este o zonă dens populată cu biserici din diferite denominațiuni, cu biserici și lăcașuri pentru închinare, bisericile pe care le-am frecventat în copilărie. Situația actuală este dificilă. Această zonă a supraviețuit Războiului Civil din 1975-1990. Situația apărută este una fără precedent pentru familiile creștine și pentru cartierele limitrofe.

Wendy Griffith: Spune-ne ce face familia ta prin misiunea Heart for Lebanon pe teren.

May Lee Melki: Heart for Lebanon a fost fondată în 2006 pentru a da speranță oamenilor și a intervenit mereu în vremuri de criză. Mai întâi în iulie 2006, în timpul războiului, apoi pe vremea crizei refugiaților irakieni, apoi a crizei refugiaților sirieni. Dumnezeu a intervenit pentru ca misiunea să îi poată ajuta pe cei marginalizați, respinși și vulnerabili în comunitățile noastre pentru a le arăta că numai în Hristos există nădejde. În prezent, ei se află într-o carantină de două săptămâni din cauza pandemiei. Am mobilizat întregul personal de 60 de oameni, care se află la fața locului. Ei au mers din ușă în ușă, la apartamentele distruse și care s-au aflat în epicentrul exploziei. Însă dăm prioritate bisericilor și lăcașurilor de închinare pe care le curățăm pentru a putea adăposti oameni și pentru ca Biserica să-și îndeplinească menirea, cea de a fi un far. Prioritatea noastră este să curățăm bisericile de dărâmături, să mergem în apartamentele din zonă și să evaluăm nevoile. Cei 60 de lucrători au fost mobilizați și au lucrat în echipe în ultimele 48 de ore. Ei au distribuit saltele, lenjerie, tot ce este necesar. Am avut mult de evaluat pentru a vedea care sunt nevoile. Însă mai întâi, a fost necesară înlăturarea molozului.

Wendy Griffith: Știu că misiunea ta colaborează cu Operation Blessing de la CBN și cu Orphan’s Promise. Vorbește-ne despre acest subiect și spune-ne care este cea mai mare nevoie. Bineînțeles că este îndepărtarea molozului, dar și necesități de bază ca mâncarea și apa?

May Lee Melki: Absolut. Colaborăm de multă vreme cu Operation Blessing de la CBN. Este o mare susținătoare a lucrării Heart for Lebanon. Operation Blessing a cumpărat încăperea pe care o folosim drept depozit, unde ținem toate bunurile de primă necesitate care vor fi distribuite. Acea încăpere a rămas intactă în mod miraculos. Doar poarta de oțel a suferit daune, însă toate bunurile au rămas intacte în interior. Prin acest parteneriat am ajutat refugiații sirieni și irakieni prin programe de educație în ultimii ani. Wendy, cum ai spus, este vorba despre nevoile de bază, de mâncare. Portul care a explodat a garantat 60% din mâncarea întregii țări. Nu știm ce se va întâmpla. Biserici, comunități, cartiere sufereau deja când țara a trecut printr-o criză economică în data de 9 martie. Importul bunurilor, al celor de primă necesitate a crescut cu 300%. Iar acum nu putem să le aducem la singurul port din țară.

Wendy Griffith: May Lee, casa bunicii tale a fost grav avariată în acea explozie. Înregistrarea a devenit virală pe inernet. Spune-ne ce s-a întâmplat.

May Lee Melki: În mod miraculos am fost chemată în Statele Unite cu o săptămână mai devreme. M-a durut sufletul că nu am putut fi acolo, cu părinții mei și să văd distrugerea care a suferit-o casa bunicilor mei. Aceasta a fost casa în care am stat în timpul Războiului Civil și care a fost căminul familiei noastre mai bine de 60 de ani. Am postat întregistrarea. Mama mea a spus că totul este în regulă, că bunica mea continuă să facă ce face de obicei. Am postat materialul la ora 5 dimineața în Statele Unite în timp ce plângeam. În scurt timp a devenit virală. Pentru noi a fost un moment personal. În mod miraculos, bunica nu a fost acolo în ziua exploziei. S-a dus la pian, la singurul obiect care nu a fost afectat în acea cameră. A șters praful de pe el și a văzut că funcționează. Dumnezeu a fost în control. S-a așezat la pian și a cântat ”Auld Lang Syne”. A fost prima dată când am auzit-o cântând acel cântec în 27 de ani. Ea a spus că s-a potrivit momentului. A trecut prin multe tragedii în viață. Și-a pierdut mama la o vârstă fragedă, și-a pierdut toate economiile ei din cauza crizei economice. Acum a pierdut proprietatea ei și magazinul din cauza exploziei. Luptându-se cu durerea, ea a spus că acela a fost locul unde a găsit pacea și unde s-a putut exprima.


Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 839, difuzată în august 2020.


Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește noua pagină de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.