Interviu cu medicul misionar Klaus Dieter-John Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  14.09.2020

Pentru un medic misionar, credința în Dumnezeu a fost mereu o luptă, mai ales când s-a mutat în America de Sud pentru a-i sluji pe săracii din zonă. Recent, Klaus Dieter-John mi-a spus cum rugăciuni disperate au dus la niște miracole extraordinare. Astfel, s-a reușit constuirea unui spital modern în munții peruvieni.

George Thomas: Vorbiți-ne despre influența pe care acest spital o are asupra vieților oamenilor din Peru.

Klaus Dieter-John: Spitalul a fost fondat în 2007 și funcționează de 11 ani. Până acum am tratat 330.000 de pacienți. Însă, ei au venit cu prieteni și rude, astfel am tratat cam 500.000 de peruvieni la spital. Începem fiecare dimineață cu un serviciu. Până acum celebrat 3.000 de servicii și 500.000 de peruvieni au auzit povestea răstignirii lui Isus, a mormântului gol și a nădejdei într-o viață eternă. 80% dintre pacienții pe care i-am tratat au fost săraci, indieni din tribul Quechua, descendeții incașilor. Ei trăiesc în condiții mizerabile. Mulți dintre ei nu au apă potabilă, nu au electricitate. Ei vin la un spital care seamănă cu un spital din Virginia Beach, din Washington sau Orlando, la un spital foarte modern.

George Thomas: Când tratați peruvienii la spital, care este nădejdea dumneavostră, pe lângă faptul că vor primi tratament pentru afecțiuni fizice, care este nădejdea dumneavostră legată de experiența cu care vor părăsi spitalul?

Klaus Dieter-John: Mesajul este cel al Evangheliei. Așa cum am mai spus, în fiecare dimineață avem un serviciu. Noi spunem mereu că, în cele din urmă, vom pierde lupta împotriva morții. Voi veți muri, și noi vom muri. Omul de pe cruce ne poate da viața eternă.

George Thomas: Se pare că Dumnezeu a adus oamenii potriviți la momentul potrivit. De exemplu inginerul care a dat din timpul său.

Klaus Dieter-John: Au avut loc așa de multe miracole. Acesta este motivul pentru care spun în cartea mea că L-am văzut pe Dumnezeu lucrând. Să vă dau un exemplu scurt. În 2004, am căutat un inginer care să supravegheze construcția în calitate de consultant, cineva care să muncească din greu, care să fie sănătos, deoarece ne alfăm la o înălțime de 3.000 de metri. Am căutat pe cineva care să nu ne ceară bani. Deodată, un avocat mi-a spus că face parte dintr-un grup de 25 de persoane care sprijină financiar un orfelinat din Sao Paolo în Brazilia. Este vorba de copii ai străzii. Unul dintre ei a lucrat ca inginer la o companie mare de construcții din Germania. Am devenit nervos, sunt o persoană anxioasă, și i-am cerut numărul de telefon. Am primit numărul său de telefon. Am cerut să ținem o pauză scurtă ca să îl sun pe domnul Clemann. Acesta este numele său. L-am sunat și i-am spus că sun din Wiesbaden. I-am spus că suntem medici și vrem să construim un spital în Peru. I-am spus că tocmai am aflat despre el și l-am rugat să supravegheze lucrările timp de câțiva ani. Însă, i-am mai spus că nu îl vom plăti. În acea seară l-am vizitat acasă. El locuia la o oră nord de Frankfurt. I-am făcut o prezentare mai detailată. După ce am terminat prezentarea, soția sa, Barbara mi-a spus ceva ce nu voi uita niciodată. Mi-a spus: „Dr. John (Gion), cunoaștem luterani creștinii.” Luteranii de obicei nu se duc la biserică, dar spun că sunt creștini devotați. „Acum trei zile, am început să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea o un scop deosebit. Am stat de trei ore în bucătărie și ne-am întrebat care ar putea fi acel scop. Apoi ne-am rugat. După ce am spus amin, a sunat telefonul. Ați fost dumneavoastră la telefon.” Ei au venit în Peru în august 2005. El a construit un spital, o școală, un centru media și lurează pentru noi de nouă ani, opt ore pe zi. Eu mi-am ținut promisiunea. Nu sunt un politician, dar nu i-am dat niciun ban.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 773 - mai 2019. Ultimele știri creștine:

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.