Interviu cu Mike Ansari despre Biserica din Iran

Adaugat la :  17.01.2020

Mike Ansari vorbește despre Biserica din Iran și despre persecuția religioasă.

Gary Lane, reporter: În ciuda represiunii și a persecuției, în Iran, Biserica este într-o continuă creștere. Invitatul nostru este Mike Ansari de la Heart4Iran, o rețea de 100 de lucrări care răspândesc mesajul lui Isus în acea națiune. Mike, ai vorbit cu multe persoane din Iran. Ce părere au despre moartea generalului Soleimani?

Mike Ansari, Hear4Iran: Părerile sunt împărțite în ce privește această temă. Un grup mare de iranieni au înțeles că Soleimani a fost al doilea cel mai important om din țară și i s-au atribuit multe fapte mărețe în Iran, mai ales de către liderul suprem Ayatollahul Khomeini. Se pare însă, că majoritatea oamenilor din Iran spun că acest domn nu a fost eroul descris lumii exterioare. De fapt, mulți dintre iranieni au suferit din cauza atrocităților comandate de Qasem Soleimani și de Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene. Astfel, sunt mulți iranieni care sunt de părere că acest om este responsabil pentru moartea multor iranieni, sirieni, libanezi, irakeni. Mulți iranieni se bucură că Soleimani a fost eliminat.

Gary Lane: Nu vedem astfel de imagini la televizor. În trecut, când au avut loc astfel de incidente, mereu au avut loc represalii împotriva creștinilor. Care este temerea ta pentru Biserică?

Mike Ansari: Din punct de vedere istoric, când au loc astfel de incidente, Iranul se răzbună pe minorități, mai ales pe șiiți, pe bahaiști, pe suniți, pe alte fracțiuni care au fost persecutate în Iran. Să nu uităm că în Iran nu este libertate religioasă. Ei sunt arestați, sunt marginalizați, le sunt confiscate bunurile. Ori merg la închisoare, ori părăsesc Iranul. Anticipăm o intensificare a persecuției. Mai este ceva. De obicei, în astfel de cazuri, guvernul iranian violează drepturile cetățenilor. Îi folosește drept pioni pe plan internațional în scop personal.

Gary Lane: Mai mult, Iranul a trimis la închisoare și cetățeni americani. Aș vrea să vă arăt un grafic. Din zona acoperită cu roșu, din partea de sud a Iranului, iranienii sună la Mohabat TV. Care este semnificația acestor apeluri?

Mike Ansari: Vă rog să vă uitați cu atenție la acel grafic. Acea pată roșie acoperă Iranul. Iranul este în mare parte o zonă islamică șiită, unde 98% din populație îi reprezintă pe șiiții islamiști. Regimul din Iran vrea să răspândească ideologia șiită în regiune. Astfel, mulți iranieni se îndreaptă spre mesajul Evangheliei. În zona marcată cu roșu locuiesc iranieni musulmani care ne-au sunat după ce au urmărit emisiunile noastre creștine și ne cer să le vorbim mai mult despre Isus. Ei sunt musulmani iranieni care, la un moment dat, au fost dezamăgiți de guvern, de religia lor, de practicile strămoșilor lor. Ei spun că au aflat că Isus nu vorbește despre răzbunare, ci ne îndeamnă să ne iubim dușmanii și să-i acceptăm pe toți. Ei ne cer mai multe informații. Zilnic, suntem contactați de 700 de musulmani din Iran. Ei au înființat biserici în case clandestine. Aici puteți vedea așa o biserică în casă. Ele sunt înființate în Iran și în împrejurimi. Ei vin dintr-un mediu musulman șiit. Ei au decis să îl urmeze pe Isus și spun că au o poveste de spus, o poveste a transformării și a speranței.

Gary Lane: Aceasta este una dintre Bisericile care crește cel mai repede în lume. În ciuda persecuției, numărul adepților crește, nu scade cum ar fi logic.

Mike Ansari: Open Doors International și World Misssion au anunțat că mișcarea bisericii ilegale din Iran este una dintre mișcările bisericilor care se răspândesc cel mai repede.

Gary Lane: Cu cât crește persecuția, cu atât crește Biserica.

Mike Ansari: Cu cât crește persecuția, cu atât crește Biserica. Vreau să urmăriți evenimentele din Iran. Există o mare oportunitate pentru un seceriș în Iran. Mă adresez audienței din America să se roage pentru un seceriș, să se roage pentru partenerii noștri de lucrare.

Gary Lane: Acum este momentul potrivit să ne rugăm pentru Iran.

Mike Ansari: Chiar acum.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 809 - ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri