Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Interviu cu Mike Pompeo despre noua catedrala din Egipt

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  3
+ Add To

Crestinii copti din Egipt au sarbatorit Craciunul ortodox in aceasta saptamana. Din acea celebrare a facut parte si inaugurarea celei mai mari catedrale coptice din Orientul Mijlociu.

George Thomas: A fost un eveniment impresionant la care a participat si presedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. Chris Mitchell vine cu detalii din Cairo.

Chris Mitchell: La serviciul divin de Craciun, Papa coptic al Egiptului a inaugurat Catedrala Nasterii lui Hristos. Presedintele tarii a participat la celebrare. Cladirea este un cadou pentru Biserica din partea presedintelui Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. El a imputernicit construirea catedralei in 2017 care sa faca parte din noua capitala administrativa langa Cairo. El a spus ca a dorit ca noua biserica sa fie un mesaj al pacii si al dragostei pentru lume. Joel Rosenberg a fost seful delegatiei evanghelice la inaugurare.

Joel Rosenberg: Acesta este un eveniment istoric. Sunt de parere ca e o mare schimbare faptul ca un musulman sunit, presedintele celei mai mari tari arabe a construit o biserica, cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu, si a daruit-o crestinilor din Egipt. Este un eveniment istoric fara precedent. Presedintele el-Sisi trimite un mesaj nu doar poporului sau, ci si tuturor musulmanilor, ca musulmanii si crestinii pot convietui in mod pasnic. Vedem ca are loc o schimbare extraordinara.

Chris Mitchell: Pe Twitter, presedintele Trump a apreciat decizia presedintelui el-Sisi de a-si duce tara spre un viitor global. Johnnie Moore este de acord si considera ca presedintele va conduce o noua miscare spirituala in Orientul Mijlociu.

Johnnie Moore: Biblia spune: „Voi, negreşit, v-aţi gandit sa-mi faceţi rau, dar Dumnezeu a schimbat raul in bine…” Actele teroriste savarsite de Statul Islamic din ultimul deceniu, mai ales in 2014 si 2015, au creat un teren fertil pentru un nou spirit al tolerantei in aceasta regiune. Sunt lideri care contribuie la instaurarea tolerantei in regiune.

Chris Mitchell: Pastorul Andreea Zaki, presedintele Bisericii protestante din regiune, spune ca Egiptul nu este prezentat in mod exhaustiv.

Andreea Zaki: Sunt de parere ca Egiptul trece printr-o schimbare. Insa, schimbarea nu se face pe loc. Schimbarea in domeniul culturii, a obiceiurilor, a economiei necesita timp, insa schimbarile pot fi simtite deja.

Chris Mitchell: Grupul s-a intalnit si cu Papa Tawadros, patriarhul celei mai mari Biserici din Orientul Mijlociu si cu lideri evanghelici. Ei au impartasit aceeasi poveste.

Joel Rosenberg: Ei ne spun in mod repetat ca se confrunta cu provocari, dar situatia este mai buna decat cea de sub conducerea lui Sadat, a lui Mubarak, si mult mai buna decat situatia din timpul Fratiei Musulmane. Acest fapt este incurajator, dar vom lupta pentru mai multe schimbari.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.