Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Interviu cu Mike Pompeo despre noua catedrala din Egipt

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  3
+ Add To

Crestinii copti din Egipt au sarbatorit Craciunul ortodox in aceasta saptamana. Din acea celebrare a facut parte si inaugurarea celei mai mari catedrale coptice din Orientul Mijlociu.

George Thomas: A fost un eveniment impresionant la care a participat si presedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. Chris Mitchell vine cu detalii din Cairo.

Chris Mitchell: La serviciul divin de Craciun, Papa coptic al Egiptului a inaugurat Catedrala Nasterii lui Hristos. Presedintele tarii a participat la celebrare. Cladirea este un cadou pentru Biserica din partea presedintelui Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. El a imputernicit construirea catedralei in 2017 care sa faca parte din noua capitala administrativa langa Cairo. El a spus ca a dorit ca noua biserica sa fie un mesaj al pacii si al dragostei pentru lume. Joel Rosenberg a fost seful delegatiei evanghelice la inaugurare.

Joel Rosenberg: Acesta este un eveniment istoric. Sunt de parere ca e o mare schimbare faptul ca un musulman sunit, presedintele celei mai mari tari arabe a construit o biserica, cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu, si a daruit-o crestinilor din Egipt. Este un eveniment istoric fara precedent. Presedintele el-Sisi trimite un mesaj nu doar poporului sau, ci si tuturor musulmanilor, ca musulmanii si crestinii pot convietui in mod pasnic. Vedem ca are loc o schimbare extraordinara.

Chris Mitchell: Pe Twitter, presedintele Trump a apreciat decizia presedintelui el-Sisi de a-si duce tara spre un viitor global. Johnnie Moore este de acord si considera ca presedintele va conduce o noua miscare spirituala in Orientul Mijlociu.

Johnnie Moore: Biblia spune: „Voi, negreşit, v-aţi gandit sa-mi faceţi rau, dar Dumnezeu a schimbat raul in bine…” Actele teroriste savarsite de Statul Islamic din ultimul deceniu, mai ales in 2014 si 2015, au creat un teren fertil pentru un nou spirit al tolerantei in aceasta regiune. Sunt lideri care contribuie la instaurarea tolerantei in regiune.

Chris Mitchell: Pastorul Andreea Zaki, presedintele Bisericii protestante din regiune, spune ca Egiptul nu este prezentat in mod exhaustiv.

Andreea Zaki: Sunt de parere ca Egiptul trece printr-o schimbare. Insa, schimbarea nu se face pe loc. Schimbarea in domeniul culturii, a obiceiurilor, a economiei necesita timp, insa schimbarile pot fi simtite deja.

Chris Mitchell: Grupul s-a intalnit si cu Papa Tawadros, patriarhul celei mai mari Biserici din Orientul Mijlociu si cu lideri evanghelici. Ei au impartasit aceeasi poveste.

Joel Rosenberg: Ei ne spun in mod repetat ca se confrunta cu provocari, dar situatia este mai buna decat cea de sub conducerea lui Sadat, a lui Mubarak, si mult mai buna decat situatia din timpul Fratiei Musulmane. Acest fapt este incurajator, dar vom lupta pentru mai multe schimbari.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Aplicatia mobila Cartea Cartilor, lansata in Romania acum cateva luni, a avut un impact puternic. Cu ajutorul acestui...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Intalnirile de rugaciune organizate de European Union of Prayer se desfaşoara de doua ori pe an in capitalele ţarilor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 468

Mai multe stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri#axzz5lWzFjUXA

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 960

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Wendy Griffith: Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat de multe ori Sudanul. Armata a preluat controlul in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

George Thomas: Ryan Boyette a slujit timp de 15 ani ca misionar in Sudan, in regiunea Muntilor Nuba. In prezent...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Krishna era dus de tatal lui la multe festivaluri hinduse, ca sa se inchine lui Dumnezeu. George Thomas: Dar Krishna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.