Interviu cu Priti Choudhry despre criza COVID din India

Adaugat la :  7.05.2021

Priti Choudhry se află în New Delhi, India, ca director regional pentru CBN International. Ea are mai multe informații despre criza devastatoare care lovește țara.

George Thomas, reporter: Spune-ne cum afectează această pandemia întreaga țară.

Priti Choudhry: Cifrele raportate nu sunt cele reale, sunt mai mici. Oamenii se zbat pentru a-și putea lua rămas bun de la cei decedați. Crematoriile sunt pline. Este un loc pentru trei oameni și se duc lupte pentru aceste locuri, nu toți își pot incinera morții. Este ca un foc mistuitor, iar noi suntem copleșiți. Sistemul este copleșit.

George Thomas: Care sunt cele mai mari nevoi în momentul de față?

Priti Choudhry: Eu aș zice că e oxigenul. Acum două zile am așteptat ore în șir pentru a primi oxigen pentru cineva din echipa mea. Până acum nu m-am simțit niciodată atât de neajutorată. Am simțit că puteam să îmi fac munca, dar nu a fost așa, am încercat să mutăm munții, încercăm să găsim oxigen oriunde. Am mers într-un alt oraș pentru oxigen. Membrii echipei mele sunt în siguranță, am găsit oxigen, însă milioane de oameni nu pot procura oxigen în momentul de față. Aceasta este o mare nevoie. Oamenii au mare nevoie de oxigen.

George Thomas: Bisericile nu se pot întâlni sau ieși pe străzi. Ce fac bisericile în timpul acestei crize?

Priti Choudhry: Liderii de biserici colaborează cu medicii, creștinii colaborează pentru a oferi îngrijire medicală fără plată. Noi, cei de la CBN am înființat linii de rugăciune. Am pus la dispoziție liniile noastre de rugăciune bisericilor care se implică pentru a oferi consiliere, pentru a se ruga. Azi am primit 70.000 de telefoane, deoarece oamenii nu se pot confrunta cu trauma psihică. Am pus liniile de rugăciune la dispoziție non-stop. Oamenii noștri răspund la telefoane zi și noapte. Rugăciunile ajută.

George Thomas: Bisericile se întrunesc on-line, așa este?

Priti Choudhry: Da, bisericile se întâlnesc on-line de la începutul pandemiei și acest sistem funcționează foarte bine. Oamenii s-au conectat la biserici din locuri îndepărtate. Ei se conectează mai mult decât înainte. Oamenii care nu au putut merge la biserică, acum pot frecventa bisericile prin internet. Asta e partea bună a acestor vremuri.

George Thomas: În încheiere, Priti , cum să ne rugăm pentru oamenii din India?

Priti Choudhry: Țara are nevoie de rugăciune, guvernul are nevoie de înțelepciune. Avem nevoie de rugăciune pentru asistenți, medici, pentru spitale, pentru a putea rămâne tari în astfel de vremuri. Nu mai avem vaccinuri și oxigen. Unul din șapte oameni din lume este indian. Virusul nu va rămâne în India, ci va afecta întreaga lume. Avem nevoie de ajutor, avem nevoie de rugăciune.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 877, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.