Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Interviu cu rabinul Marc Schneier despre relatiile sale cu liderii musulmani

Adaugat la :  8.11.2018
Vizualizari :  1
+ Add To

Rabinul din New York, Marc Schneier, e presedintele Foundation for Ethnic Understanding, si el cultiva relatii cu liderii musulmani de vreo 10 ani.

Corespondentul din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, a stat de vorba cu rabinul Schneier in studioul nostru din Ierusalim pentru a afla experientele sale cu liderii din lumea musulmana.

Julie Stahl: Cum v-a venit ideea sa incepeti sa lucrati cu lumea musulmana?

Marc Schneier: Prima data am legat o relatie cu ultimul rege al Arabiei Saudite, Abdullah. El a venit in 2008 la Madrid la o conferinta inter-religioasa, care a adus impreuna diferiti lideri globali religiosi, in total, 215 participanti. Acolo au fost reprezentate si doua mari natiuni musulmane, Azerbaidjan si Kazakhstan. De fapt, as spune ca, din 57 de natiuni musulmane, cand vine vorba de sustinerea Israelului si de felul cum e tratata comunitatea locala de evrei, care numara acolo peste 25 000 de persoane, as spune ca Azerbaidjan e pe primul loc.

Julie Stahl: Cum ati fost primit si in cate natiuni calatoriti in mod regulat?

Marc Schneier: Nu vreau sa jignesc pe cineva, dar m-au primit regeste, fiindca, de obicei, sunt oaspetele familiei regale si as spune ca sunt foarte implicat in 10 natiuni din lumea musulmana. De obicei, conversatiile mele se indreapta spre cum putem imbunatati relatiile dintre acele natiuni si Israel si cum putem aduce impreuna natiunile din Golf si Israelul. Traim niste vremuri extraordinare, miraculoase, chiar. Vedem cum Domnul pune impreuna forte precum Donald Trump, Israel si tarile din Golful Persic. Nu trebuie sa vedem Iranul ca pe un blestem ci ca pe o binecuvantare prin care aceste forte vin impreuna. Vedem aceasta colaborare intre natiuni si din alte motive, printre care si economice. Cred ca, in urmatorii doi ani, vom vedea niste relatii statornicite intre tarile din Golf si Israel.

Julie Stahl: Care credeti ca a fost cheia deschiderii lor? A fost un motiv economic sau curiozitatea, ori succesul Israelului, sau amenintarea Iranului?

Marc Schneier: Daca eram la un examen cu raspunsuri multiple, as fi ales varianta E, adica toate cele de mai sus. As spune ca amenintarea comuna a Iranului si apoi oportunitatile economice comune ale Israelului si ale tarilor din Golf sunt motivele principale. Multi lideri din Golf imi spuneau ca probabil cred ca se apropie de Israel de teama Iranului, dar pe primul loc sunt oportunitatile economice. Liderii din pozitiile cele mai inalte din Golf imi spuneau ca mintile din Israel, impreuna cu bogatia lor, pot forma cea mai puternica regiune din lume. Un alt factor este ca ei vad Israelul ca reprezentant pentru poporul evreu si ei doresc o apropiere de acesta. Exista asadar mai multe motive pentru care vedem aceste asocieri intre statele din Golf si Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 253 - noiembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. In SUA va fi creat cel mai puternic supercomputer capabil de 1 cvintilion de calcule pe secunda SUA colaboreaza cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Mai multe informatii:...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 25 de ani, Alfa Omega TV distribuie programe catre staţiile regionale şi locale de televiziune. Este unul dintre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Anunţul preşedintelui Donald Trump referitor la retragerea trupelor americane din nord-estul Siriei a produs...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

O tara musulmana primeste o delegatie de crestini evanghelici. Azerbaidjanul a invitat recent mai bine de 12 pastori...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Joel Rosenberg este un crestin evanghelic care traieste in Israel. In ultimii doi ani, el a contribuit in mod activ la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Doi studenti au creat o Biblie pentru mileniali si de catre mileniali. Cei doi slujesc in cadrul lucrarii Intervarsity...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In aceasta luna se va lansa o noua emisiune care combina pasiunea pentru masini si dragostea pentru Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Se intensifica persecutarea crestinilor si a bisericilor crestine. La sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

India se confrunta cu o crestere dramatica a persecutarii crestinilor. Potrivit datelor recente ale grupurilor care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.