Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Interviu cu Ryan Mauro care a realizat un documentar despre adevarata locatie a Muntelui Sion

Adaugat la :  11.01.2019
Vizualizari :  5
+ Add To

Wendy Griffith: Uimitor! Ryan Mauro a realizat un documentar intitulat: „Muntele lui Moise, Muntele Sinai in Arabia Saudita”. El este cu noi in studio. Ryan, de ce ai mers in Arabia Saudita ca sa cauti aceste locatii? Cu siguranta, a fost o calatorie periculoasa.

Ryan Mauro: Da. Sauditii blocheaza accesul la aceste situri arheologice despre care noi credem ca au legatura cu Moise si cu Exodul. Astfel, nu s-au putut realiza materiale video si fotografii de calitate care sa se poata prezenta lumii intregi. Aceasta teorie conform careia Muntele Sinai se afla in Arabia Saudita nu a primit atentia pe care ar fi meritat-o. Am mers acolo deoarece dupa ce am devenit crestin am inteles ca exista un consens la nivel academic conform caruia Exodul nu a avut loc, deoarece pe muntele considerat in mod traditional Muntele Sinai in Egipt, nu au gasit dovezi suficiente. Insa, exista o teorie alternativa, care are tot mai multi adepti, conform careia noi nu am cautat in locul potrivit iar dovezile sunt uimitoare.

Wendy Griffith: Ryan, esti de parere ca ai gasit Muntele Sinai potrivit, asa-i?

Ryan Mauro: Nu spun ca am gasit acest munte, pentru ca am mers pe urmele altora. Au fost putini americani care au incercat sa ajunga la Muntele Sinai autentic si care au fost arestati, iar dovezile lor au fost confiscate. Sunt printre putinii americani si straini care au reusit sa ajunga in acele locuri. Daca urmezi instructiunile din Biblie, Cartea Exodului te indruma, folosindu-te de aceasta teorie, chiar la dovezile legate incepand cu traversarea Marii Rosii pana la drumul spre Muntele Sinai. Este un miracol ca am ajuns acolo. Mi se pare incredibil ca am reusit.

Wendy Griffith: Nu ne poti da detalii, dar este in regula. Ai spus ca ai gasit locul unde evreii au traversat Marea Rosie. Cum arata acel loc? Ce au spus localnicii?

Ryan Mauro: Niste localnici sauditi sunt constienti ca acela este locul unde s-a traversat Marea Rosie. In Egipt, in Goflul Akaba, valea unde au calatorit este foarte ingusta. Valea duce la o plaja mare numita Plaja Nuweiba unde ar fi fost loc pentru milioane de israeliti asa cum ne spun diverse istorisiri, dar si cele biblice, ei ar fost prinsi intre munte si Marea Rosie cu doar o cale blocata de armata faraonului. Chiar acolo se afla un pasaj subacvatic. Daca apele urmau sa fie despartite, aveau nevoie de pamant pe care sa treaca. Acolo exista un loc unde se poate trece in Arabia Saudita, asa cum spune istorisirea, este in acel unghi si se poate umbla pe el. Nu este prea abrupt, astfel teoria este logica.

Wendy Griffith: Ai afirmat asta si am vazut si in materialul video ca localnicii au venit la voi si au spus: „Ati stiut ca Moise a fost acolo?” Ei cunosc acest fapt, nu-i asa?

Ryan Mauro: Ei sunt foarte mandri de acest fapt. Indiferent daca esti la supermarket sau in desert, sauditii vin la tine si te intreaba imediat: „Ati stiut ca Moise si evreii au fost aici?” Sauditii din nord-vestul Arabiei Saudite sunt mandri ca traiesc chiar acolo pe unde au mers candva Mosie si israelitii.

Wendy Griffith: Ai vorbit despre dovezi subacvatice in Marea Rosie unde se afla un pasaj subacvatic.

Ryan Mauro: Asa este. Incercati sa vedeti toata aceasta intamplare dintr-o perspectiva cinica. De ce ai nevoie ca aceasta istorisire miraculoasa sa aiba loc? Ai nevoie de un pasaj, pentru ca nu ajunge sa desparti apele daca nu exista niciun pasaj. Unde mergi? Mai mult, daca drumul este prea abrupt, atunci oamenii nu pot trece pe acel drum. Este uimitor ca locul unde crestinii cred ca Dumnezeu i-a condus, Dumnezeu a stiut ca acolo exista un pasaj subacvatic. Astfel, dupa ce apele au fost despartite, ei au putut scapa in Arabia Saudita si armata faraonului a fost distrusa odata ce apele s-au reasezat. Chiar si in acest caz, exista mai multe locuri despre care vorbeste Exodul si unde s-au dus israelitii, cum ar fi Elam unde au existat 12 fantani si 70 de palmieri. In prezent, daca urmezi acele instructiuni din Cartea Exodului de la locul unde s-a traversat Marea Rosie, vei ajunge intr-un loc asemenea Elamului care si in prezent are 12 fantani.

Wendy Griffith: Pe scurt, Ryan, unde putem vedea documentarul realizat de tine?

Ryan Mauro: Documentarul poate fi urmarit pe YouTube si se intituleaza „Finding the Mountain of Moses”. Indemn bisericile sa difuzeze acest documentar si sa ne spuna parerile oamenilor.

Wendy Griffith: Ce fascinant si inovator! Iti multumesc mult Ryan,. A fost minunat sa fii oaspetele nostru in prima emisiune al anului nou. Iti doresc un An Nou Fericit!

Ryan Mauro: An Nou Fericit!

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 756 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O tara musulmana primeste o delegatie de crestini evanghelici. Azerbaidjanul a invitat recent mai bine de 12 pastori...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Joel Rosenberg este un crestin evanghelic care traieste in Israel. In ultimii doi ani, el a contribuit in mod activ la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Doi studenti au creat o Biblie pentru mileniali si de catre mileniali. Cei doi slujesc in cadrul lucrarii Intervarsity...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In aceasta luna se va lansa o noua emisiune care combina pasiunea pentru masini si dragostea pentru Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Se intensifica persecutarea crestinilor si a bisericilor crestine. La sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

India se confrunta cu o crestere dramatica a persecutarii crestinilor. Potrivit datelor recente ale grupurilor care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

Aceasta este a noua editie a maratonului din Ierusalim. Alergatorii vin din intreaga lume sa alerge pe strazile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 42

Cand o tornada de categoria a patra a facut ravagii in Lee County, Alabama la inceputul acestei luni, primul gand a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

1. Ciclonul tropical devastator din sudul Africii, cel mai violent din ultimul deceniu, a omorat cel puţin 64 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 14

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Spot video: revista Alfa Omega TV Magazin „Crestinul si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.