Interviu cu Sergey Rakhuba despre conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  16.10.2020

Majoritatea localnicilor din Nagorno-Karabakh sunt armeni creștini. George Thomas de la CBN a stat de vorbă cu Sergey Rakhuba de la organizația Mission Eurasia despre istoria creștină a Armeniei și despre populația creștină aflată sub asediu.

George Thomas: Armenia este una dintre cele mai vechi țări creștine din lume. Care este situația creștinilor din această regiune?

Sergey Rakhuba: Armenia este una dintre cele mai vechi țări creștine din regiune și datează din secolul al III-lea de pe vremea Sfântului Grigore sau Sfântul Grigore Iluminatorul, care a adus creștinismul în zonă. Potrivit însemnărilor istorice, chiar și apostolii bisericii primare au călătorit și au predicat în acea zonă. Armenia a fost o țară mare cu o Biserică puternică, pe întreg teritoriul persan. Mai târziu, când islamul a început să se răspândească în această zonă, încetul cu încetul, Armenia a ajuns să supraviețuiască, să lupte pentru credința țării, pentru religia țării, pentru teritoriile ei. Genocidul din 1915, executat de Turcia, care din nefericire nu a fost recunoscut încă de comunitatea internațională, a curmat milioane de vieți. Recent, am văzut că Turcia suține Azerbaidjanul, când acesta a generat, din nou, acest conflict, înercând să ia teritoriile Armeniei. Armenii creștini spun că ei luptă, că vor să își apere țara. Ei cer comunității creștine să se opună acestei invazii și să îi susțină. Îi încurajez pe creștini să se roage pentru Armenia, unde oamenii luptă pentru supraviețuire.

George Thomas: Este vorba despre creștinii din Armenia. Sunt curios, Sergey, câți creștini trăiesc în zona Nagorno-Karabakh și ce se întâmplă cu ei?

Sergey Rakhuba: În mod tradițional, aceasta este o națiune ortodoxă sau apostolic ortodoxă. Potrivit statisticilor, 98% dintre cei care trăiesc în acea provincie sunt armeni creștin-ortodocși. Provincia are în jur de 250.000 de locuitori, din care 150.000 trăiesc în capitală, în Stepanakert. Azi am văzut rachete care au fost lansate dinspre Azerbaidjan spre Stepanakert și spre aceste provincii, chiar și dincolo de Armenia și au cauzat multe daune, moarte și devastare.

George Thomas: Spune-ne pe scurt, ce faceți în Azerbaidjan și în Armenia.

Sergey Rakhuba: Este așa de trist să vezi acest conflict între acele două țări, între Armenia și Azerbaidjan. Mission Eurasia se implică în ambele țări, instruiește lideri tineri, în Armenia și în Azerbaidjan. Azerbaidjanul este o țară musulmană, unde există mai puțină libertate și mai multă presiune. Oportunitățile sunt mai puține, însă Biserica ridică următoarea generație. Cerem comunității globale să se roage pentru Biserica din Azerbaidjan, pentru criza din Armenia, unde Mission Eurasia se implică și unde există o criză umanitară care începe să ia amploare. Mii și mii de refugiați se tem pentru viața lor, părăsesc zona Nagorno-Karabakh, din Stepanakert, și se refugiază în orașele mai mari din interiorul Armeniei. Rugați-vă pentru următoarea generație de lideri, pentru liderii de biserici, ca ei să poată sluji acești oameni. Avem nevoie de sute de mii de Biblii. Avem nevoie de ajutor umanitar. Avem nevoie de resurse pentru a ajuta oamenii care suferă din cauza acestui conflict politic.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 848, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.