Donează     Rugăciune       TV LIVE                      
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Interviu cu Todd Nettleton despre situatia crestinilor din Coreea de Nord

Adaugat la :  7.03.2019
Vizualizari :  208
+ Add To

Todd Nettleton, prezentatorul emisiunilor de radio The Voice of the Martyrs, a scris o carte despre Coreea de Nord. El a acordat un interviu pentru stirile CBN pe acest subiect.

George Thomas: Kim Jong-un a vrut ridicarea tuturor sanctiunilor impuse impotriva tarii sale. Spune-ne cat de rea este situatia economica a unui nord-coreean de rand.

Todd Nettleton: Sanctiunile economice sunt groaznice. Chiar si o masa decenta este o provocare zilnica pentru oamenii din Coreea de Nord. Cea mai buna descriere este urmatoarea: „Coreea de Nord este un lagar care se ascunde sub masca unei tari.” Toti sunt oprimati, insa crestinii au parte de o persecutie mai dura.

George Thomas: Ar fi contat ridicarea sanctiunilor sau problemele tarii sunt mai adanci de atat?

Todd Nettleton: Problemele tarii sunt mai adanci. As incepe cu definitia unei persoane. O persoana in Coreea de Nord trebuie sa fie de folos regimului Kim. Cine primeste mancare, adapost, haine? Persoanele care sunt considerate folositoare regimului. Daca nu esti folositor pentru regim, nu ai dreptul sa beneficiezi de acele bunuri. Ne este greu sa intelegem nivelul asupririi si al greutatilor.

George Thomas: Ne poti spune daca crestinii din Coreea de Nord spera la o intelegere cu Statele Unite?

Todd Nettleton: Crestinii din Coreea de Nord inteleg ca ei depind pe deplin de Dumnezeu. Ei spera sa se instaureze pacea in tara lor, spera ca tara sa aiba o relatie pasnica cu restul lumii. Cu toate acestea, ei inteleg ca supravietuiesc zilnic deoarece sunt binecuvantati de Dumnezeu. Nu cred ca si-au facut griji in privinta consecintelor semnarii unui tratat de pace, daca granitele vor fi deschise sau vor ramane inchise. Ei depind de Dumnezeu in fiecare clipa a vietii lor.

George Thomas: Todd , asa cum stii, oamenii de la Open Doors in ultimii 18 ani au spus despre Coreea de Nord ca este cea mai periculoasa tara din lume pentru crestini. In ultimii doi ani, am purtat acest dialog cu Coreea de Nord. S-a imbunatatit sau s-a inrautatit situatia crestinilor din acea tara ?

Todd Nettleton: Nu cred ca s-a imbunatatit. Nadajduim ca acest dialog intre presedintele nostru si presedintele Kim va aduce o imbunatatire pentru crestini, va aduce libertate religioasa. Nu am vazut niciun raport in aceasta privinta, dar nadajduim ca in timp ce stau la masa si discuta despre arme nucleare, sa aduca vorba si despre libertatea religioasa.

George Thomas: Cum putem sa ne rugam pentru fratii si surorile noastre din Coreea de Nord?

Todd Nettleton: Gandindu-ne la oprimarea groaznica, la cei peste 30.000 de crestini din lagare, sa ne rugam sa supravietuiasca acestei zile. Sa ne rugam sa aiba destula mancare. Rugati-va ca Dumnezeu sa-i protejeze. Sa ne rugam sa fie in continuare o marturie. A fi o marturie in Coreea de Nord inseamna un drum sigur spre lagar, astfel trebuie avuta mare grija. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa deschida usi si fratii si surorile noastre sa poata impartasi Evanghelia cu intelepciune cu cei din jur.

George Thomas: Minunat, Todd , iti multumesc pentru participare.

Todd Nettleton: Cu placere. Multumesc pentru invitatie.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. Ciclonul tropical devastator din sudul Africii, cel mai violent din ultimul deceniu, a omorat cel puţin 64 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 14

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Spot video: revista Alfa Omega TV Magazin „Crestinul si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Deseori va spuneam de tehnologia israeliana de varf si ca lor li se mai spune natiunea start-up. Mare parte din acea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

O familie de crestini irakieni de noua membri a fugit de SI si a gasit refugiu in Iordania, insa le era frig si erau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sute de luptatori ai Statului Islamic renunta la luptele din Siria. Ei parasesc satul Baghouz unde au rezistat pana la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 92

Mii de civili parasesc zonele de razboi din zona satului Baghouz. Acolo sunt intampinati de voluntari cu un grup...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 69

In Africa, medicul misionar Rick Sacra si-a pus viata in pericol pentru a ajuta oamenii din Liberia. El a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Biserica Metodista Unita a votat recent pentru o abordare traditionala a casatoriei. Biserica a mai decis sa nu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Ganditi-va la urmatorul lucru: Daca biserica voastra ar disparea, ar observa tinerii din comunitate absenta ei? Poate...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Barbatul nigerian care a fost arestat saptamana trecuta pe o strada din Londra pentru ca a predicat Evanghelia a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 26
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.