Interviu cu un slujitor al Domnului in varsta de 101 de ani

Adaugat la :  17.05.2019

De-a lungul vietii sale de 101 de ani, Orville Rogers a parcurs foarte multi kilometri pe uscat, dar si in aer. Fie ca a alergat pe un drum pavat sau a pilotat avionul sau peste oceane, el a facut-o pentru slava lui Dumnezeu.

Reporter: La varsta de 101 de ani, Orville Rogers se mai misca cu usurinta si nu vrea sa o ia mai incet. Fostul pilot de linie aeriana inca isi aduce aminte de ziua in care s-a indragostit de zbor.

Orville Rogers: Aveam vreo 10 ani cand Lindbergh a trecut cu avionul deasupra scolii mele, in 1927, dupa ce a efectuat primul zbor transatlantic. Acest fapt mi-a intarit dorinta de a deveni pilot.

Reporter: In acea vreme, Orville a mai simtit si o alta chemare. El s-a intors la Hristos si nu s-a mai uitat inapoi.

Orville Rogers: In oraselul Sulfur, Oklahoma, mama mea a trecut drumul cu mine si cu sora mea si ne-a dus la o biserica mica de baptisti. Intr-o seara de duminca, am simtit chemarea lui Dumnezeu de a ma pocai de pacatele mele si de a-L accepta pe El drept Domn si Mantuitor. A fost o decizie pe care nu am regretat-o niciodata.

Reporter: Orville a absolvit Universitatea din Oklahoma si a participat la un seminar in 1940, cand a izbucnit cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Orville Rogers: I-am intrebat daca ma pot inrola in armata si sa invat sa pilotez in loc sa fac parte din fortele terestre si ei au fost de acord. Asa m-a atras Dumnezeu de la ce am considerat eu a fi o cariera in slujirea crestina la ceva ce este la fel de important: un pilot in slujba lui Dumnezeu, facand lucrarea Sa pentru slava Sa.

Reporter: Acea lucrare a inclus si o cariera de 30 de ani ca si pilot de linie aeriana, dar si ca pilot in misiuni in America de Sud si Africa.

Orville Rogers: In 1952, am pilotat un B 36, cel mai mare avion din lume si cea mai importanta sursa de atac in cazul unui razboi cu Rusia. Tinta mea era la nord de Moscova. 52 de ani mai tarziu, in 2004, am mers cu sotia mea in misiune in Rusia. Ne-am oprit in partea de nord-vest a Moscovei. Am deschis clinici si am impartasit Evanghlia la vreo opt kilometri de locul in care era tinta pe care ar fi trebuit sa o distrug cu o bomba atomica. In loc de moarte si distrugere din cer, noi am dus poporului rus Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvantul Vietii.

Reporter: El a devenit si un alergator de distanta dupa ce a citit mai multe studii despre longevitate si exercitii fizice.

Orville Rogers: Dr. I Min Lee de la Spitalul Brigham and Women a efectuat un studiu. Concluzia ei a fost ca oamenii care fac exercitii fizice pe o perioada mai lunga isi pot prelungi viata cu noua ore pentru fiecare ora de sport. Este ceva fenomenal!

Reporter: Orville a participat la maratoane si detine doua recorduri la categoria de 90-100 de ani.

Orville Rogers: Am participat la doua curse in Boston, Massachusetts in data de 23 martie 2008, cea de 800 de metri si de 1.5 kilometri. Cu trei saptamani inainte de cursa, a murit sotia mea. Am vorbit cu copiii mei si am fost de acord ca ea si-ar fi dorit ca eu sa continui sa particip la cursa. Asa am si facut. Am castigat cursa de 800 de metri si am stabilit un nou record mondial. Am stabilit si un nou record mondial la cursa de 1.5 kilometri. Am terminat cursa cu 9 minute si 57 de secunde.

Reporter: Acum doi ani, Orville a scris o carte despre viata sa, intitulata „The Running Man” .

Orville Rogers: In carte vorbesc despre experientele mele de viata, despre zbor, despre maratoane, despre donatii, despre familia mea. Nadajduiesc ca aceasta carte va ajuta oamenii care se intreaba cum sa Il slujeasca mai bine pe Domnul.

Reporter: Orville spune ca dorinta sa a fost mereu sa duca lupta cea buna si sa-si ispraveasca alergarea, asa cum ne incurajeaza apostolul Pavel.

Orville Rogers: Niciodata nu i-am cerut lui Dumnezeu faima, bogatie, o viata lunga, El mi le-a dat pe toate trei. Nu vreau sa Il dezamagesc pe Dumnezeu in ultimele zile ale vietii mele. Am vazut prea multi oameni din viata publica care ne-au dezamagit in ultimii ani de viata si nu au reusit sa ramana oameni cu standarde morale. Aceasta este principala mea rugaciune in aceste zile ale vietii mele: sa traiesc pentru Isus atat timp cat El imi da viata si suflare.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 774 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri