Interviu cu Wendy Griffith despre războiul din Ucraina

Adaugat la :  20.05.2022

Sunteți invitați acum să urmăriți un interviu realizat de data aceasta de George Thomas cu Wendy Griffith de la CBN. Urmăriți!

Wendy Griffith, reporter CBN: George, exact ca pe tine, m-a inspirat curajul lor. Mulți dintre ei zâmbeau. Cred că au fost surprinși de primirea caldă de care au avut parte la graniță și probabil s-au simțit ușurați. S-au bucurat că au ajuns într-un loc sigur.

George Thomas, reporter CBN: Da, și după ce ai părăsit granița poloneză, ai stat aproape o lună în Liov.

Wendy Griffith: Da, vai, nu am știut că Liov este unul dintre orașele cele mai frumoase din Europa. Așa cum știi, bisericile sunt spectaculoase. Orașul Liov cred că datează din secolul al XIV-lea. Așadar, aceste biserici sunt uimitoare. Însă m-a mirat faptul că mi s-a părut un oraș sigur și departe de război. Cafenelele erau pline, magazinele erau deschise. Orașul cu cea mai bună cafea din lume, cred.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: Aproape că am avut impresia că sunt în vacanță pentru câteva zile. George Thomas: Da.

Wendy Griffith: Cu excepția sirenelor. Oamenii au ignorat sirenele deoarece în acea perioadă trecuseră 50 de zile fără bombardamente în Liov. Orașul nu a fost bombardat, bombele au căzut la 50 de kilometri sud de ei. Așadar, a fost un fel de sentiment fals de siguranță.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: Însă cu o zi înainte de să plec, luni, în data de 18 aprilie, șase bombe de croazieră au căzut la 9 kilometri de hotelul la care am fost cazați. Așadar, războiul a devenit brusc o realitate.

George Thomas: Sunt convins că ai făcut numeroase interviuri, dar care e povestea sau interviul care te-a impresionat cel mai mult?

Wendy Griffith: În duminica aceea, aici s-a celebrat Paștele, însă la Liov s-au celebrat Floriile. M-am dus la Biserica Izvorul Vieții. Acest om, nu e un pastor, dar este implicat în lucrarea bisericii. El a vorbit în limba ucraineană, însă am ajuns să îl intervievez. Din fericire vorbea și limba engleză. L-am întrebat cum se simte, dacă nu îi este teamă. Am aflat că are o familie, o soție și copii. El a spus: ”Nu, nu vreau să plec. Nu mă tem și când se aud sirenele…” Știi cât de înspăimântător e sunetul sirenelor. El a spus: ”Mă rog la Dumnezeu. Și când mă rog, Dumnezeu îmi vorbește”. El a spus că în timp ce au sunat sirenele, Dumnezeu i-a vorbit și a spus: ”Rusia va fi învinsă. Când auzi sirenele, ridică-ți mâinile așa cum a făcut Moise și roagă-te”. Aceasta e mentalitatea majorității creștinilor.

Biserica a fost plină. Au mai rămas locuri decât în picioare. Au mai pus la dispoziție o sală suplimentată. Deci, Biserica e vie și e bine în Ucraina, și din acest motiv au așa de multe reușite.

George Thomas: Pe scurt, crezi că acești refugiați vor să se întoarcă acasă, nu-i așa

Wendy Griffith: Am intervievat mulți refugiați care se îndreptau spre casă. Au fost plecați o lună. Unii s-au întors pentru mai multe provizii sau pentru totdeauna.

George Thomas: Da.

Wendy Griffith: În ciuda riscurilor. Mai ales vârstnicii. Ei nu vor să moară. În această poză vedeți o mamă cu 11 copii, care sunt în grija ei, în Donețk. Au stat 42 de zile într-un buncăr. Uită-te la ei, sunt îngrămădiți acolo. Ei au zâmbit și au spus că se bucură că trăiesc.

George Thomas: Da, mă bucur că ne-am întors teferi acasă.

Wendy Griffith: Te vei mai întoarce acolo?

George Thomas: Cu siguranță.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 931, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.