Iranienii nu sunt dușmanii nimănui. Să fie adevărat? Știre Jerusalem DateLine 345

Adaugat la :  17.09.2020

O nouă carte despre cum lucrează Dumnezeu în Iran. Iran și vești bune nu se găsesc de obicei în aceeași propoziție, dar autorul și evanghelistul Hormoz Shariat de la Iran Alive Ministries spune că se petrec multe lucruri nespuse la știri. Am vorbit cu dr. Shariat despre noua sa carte, Irans Great Awakening, How God Is Using A Muslim Convert To Spark Revival.

Julie Stahl, reporter, CBN: Dr. Hormoz Shariat, bine ați venit la Jerusalem Dateline !

Dr. Hormoz Shariat, scriiotr și evanghelist: Mulțumesc, Julie, pentru invitație !

Stahl: Ați scris o carte, e pe biroul dumneavoastră: Irans Great Awakening (Marea trezire din Iran). De ce ați scris această carte ?

Shariat: Este o poveste de viață. Eu am venit la Hristos din context musulman, fiind student la o universitate din sudul Californiei. Venind la Hristos, viața mea a fost schimbată și am început să împărtășesc Evanghelia cu alți musulmani. Sute din ei au venit la Hristos și au plantat biserici în California. Apoi am folosit televiziunea prin satelit pentru a transmite Evanghelia în Iran, după care am văzut trezire. Mii și mii au venit și vin la Hristos. Aceasta este povestea.

A doua parte a cărții este despre profețiile din Iran. Nu mulți știu că Iranul este în Biblie și că Dumnezeu a profețit ce se va întâmpla în Iran. Facem așadar un studiu detaliat al profețiilor, iar evenimentele recente dovedesc că ceea ce am scris în carte în urmă cu luni de zile, are loc astăzi.

Stahl: Care sunt acele evenimente ?

Shariat: Numărul celor mântuiți a crescut de zece ori luna trecută. Chiar mai important, săptămâna trecută, un institut de sondaje independent secular din Europa a efectuat un sondaj prin care studiau credințele religioase din Iran. Acel sondaj, solid, bine realizat, spune că mai puțin de o treime din iranieni mai cred în islamul șiit. În manuale se spune că sunt peste 95%, dar iată că ce spuneam în carte e dovedit acum științific.

Sub o treime mai cred în islam, o altă treime spune că religia nu face parte din viața lor, sau că nu există Dumnezeu, putem să îi spunem secularism, și ultima treime sunt oameni care caută. Caută în budism, în hinduism, în orice, cu excepția islamului, iar când ajung la Hristos, când Îl prezentăm pe Isus Hristos, sunt foarte atrași de El. De aceea creștinismul este în creștere în Iran. Iranul are, dacă nu știați, cea mai mare rată de creștere a populației evanghelice din întreaga lume.

Stahl: Observați cumva că actuala criză provocată de COVID-19 sau semnarea acordului recent dintre Israel și EAU, faptul că acestea s-au aliat împotriva Iranului, îi fac pe iranienii de rând să analizeze lucrurile mai mult ? Credeți că ei urmăresc aceste lucruri și îi afectează ?

Shariat: Da, toți acești factori lucrează împreună pentru a crește numărul iranienilor care vin la Hristos. Guvernul iranian a ucis tineri pe stradă în ultimele nouă luni, apoi a venit criza provocată de COVID și oamenilor li s-au spus minciuni. Guvernul iranian a căzut în dizgrație, iar orice spun ei acum nu mai este credibil pentru iranieni.

Când se organizează proteste și se scandează moarte Americii și moarte Israelului, oamenii spun că probabil acești oameni sunt buni dacă guvernul lor îi consideră dușmani.

Chiar între musulmani este o mișcare care spune: De ce ar trebui să urâm evreii ? Ce ne-au făcut ei nouă ? Ar trebui să-i iubim. Voi sunteți dușmanii noștri, nu America sau Israelul. Voi ne-ați rănit mai tare decât oricare din aceste țări.

Când privim în Biblie, vedem că trecutul Iranului și al Israelului este adesea legat împreună în Vechiul Testament. Cir i-a eliberat pe exilați. Dacă ne uităm la evenimentele viitoare din Biblie, viitorul Iranului și al Israelului este legat împreună, fiindcă Biblia spune Îmi voi așeza tronul în Ierusalim, dar și Îmi voi așeza tronul în Elam, țara Iran de astăzi.

Iranienii nu sunt dușmanii niciunei țări, guvernul da, însă nu și poporul. Vedem așadar cum evenimentele evoluează rapid către împlinirea profeției.

Ce frumos ! Mulțumim tare mult dr. Hormoz Shariat, că ați fost împreună cu noi astăzi. Cartea arată grozav. Mulțumim frumos !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 345, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.