Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Iranul se răzbună pe SUA pentru asasinarea generalului Qassem Suleimani

Adaugat la :  15.01.2020

Cu acuzații din toate părțile, susținătorii loviturii care l-a ucis pe Suleimani spun că e important să ne amintim că tensiunile actuale au început când o grupare militantă susținută de Iran a atacat o fabrică americană din Irak și a ucis un contractor american. Iată cum s-au desfășurat evenimentele majore.

După zile de ceremonii în masă, bocitorii s-au pregătit de înmormântarea lui Qassem Suleimani. Mulțimea era atât de numeroasă, încât cel puțin 40 de oameni au murit călcați în picioare. Apoi a venit riposta Iranului. Iranul a numit atacul cu rachete „Operațiunea martir Suleimani” și a trimis rachete către două baze militare americane, una lângă Erbil, în Irakul kurd, și cealaltă în provincia Anbar din Irak, la baza aeriană Ain Assad, vizitată de președintele Trump în 2018.

Liderul suprem al Iranului spunea că aceasta e o palmă dată Statelor Unite, iar ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, scria pe Tweeter că „Iranul a întreprins măsuri echilibrate în interesul autoapărării” și a adăugat: „Nu urmărim agravarea războiului, dar ne vom apăra împotriva oricărei agresiuni”.

După atacuri, președintele Trump scria pe Tweeter: „Totul e bine! S-au lansat rachete din Iran către două baze militare din Irak. În acest moment, se analizează pagubele. Până acum, totul e bine!” Marți, el a mai spus că nu e bine ca SUA să părăsească Irakul.

Donald Trump, președintele SUA: Cred că acesta ar fi cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla Irakului. Dacă plecăm, Iranul își va mări influența și poporul irakian nu vrea să vadă Iranul domnind peste țara lor. Vom vedea ce va fi.

Secretarul de stat Mike Pompeo a apărat decizia de a-l asasina pe Suleimani.

Mike Pompeo, secretar de stat american: Era clar că existau eforturi susținute în numele acestui terorist de a clădi o rețea de activități militare care puteau duce la moartea și mai multor americani. A fost decizia corectă.

Chiar după răzbunarea Iranului, încă există suspiciuni față de reprezentanții Iranului.

Mark Esper, secretar american al apărării: Iranul, prin reprezentanții săi, și-a sporit atacurile în mărime, amploare și întindere.

Acei reprezentanți din regiune nu sunt izolați. Printre ei sunt Hezbollah, care operează în Liban și Siria, și Houthi din Yemen. În plus, Iranul mai are un număr de grupări militante șiite cum e Hashd al-Shaabi din Irak.

Am aflat că Armata lui Mehdi a fost reactivată de infamul cleric șiit irakian Muqtada al-Sadr.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 310 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.