Iranul, victimă sau vinovat?

Adaugat la :  6.12.2019

În ultimele săptămâni, Iranul a fost zguduit de demonstrații în stradă masive. Ceea ce a început ca protest împotriva creșterii prețurilor la carburant s-a transformat în proteste care scandează căderea regimului. Republica Islamică Iran rămâne însă dușmanul principal al Israelului și o amenințare pentru întreg Orientul Mijlociu.

Începând din Teheran și răspândindu-se în tot Iranul, protestatarii au umplut străzile cu scandări de moarte față de liderul suprem Khomeini și cu căderea regimului.

Shahazavar Karimzadi, economist: Acest regim e extrem de dur și de brutal.

Shahazavar Karimzadi, un economist iranian din Londra, spune că regimul supraviețuiește prin brutalitatea sa, dar crede că, dacă oamenii vor primi ajutor din afară, regimul ar putea cădea.

Shahazavar Karimzadi: Sfârșitul acestui regim poate veni în orice moment și de aceea avem nevoie de ajutor din partea tuturor națiunilor și guvernelor democratice, pentru a ajuta oamenii din Iran să scape de acest regim.

Iranul dă vina pe SUA pentru demonstrații.

Abbas Mousavi, purtător de cuvânt al ministerului iranian de externe: Considerăm că susținerea pe care le-au oferit-o este o implicare în afacerile interne ale Iranului, în același ton fiind politicile ostile și presiunea maximă pe care o urmăresc oficialii americani.

Secretarul de stat Mike Pompeo le-a răspuns: Poporul iranian a ieșit din nou în stradă din cauza managementului economic defectuos. În loc să se ocupe de nevoile poporului, Teheranul a răspuns cu violență și dând vina pe cei din afara țării. Oamenilor curajoși din Iran care au refuzat să rămână tăcuți după 40 de ani de abuz din cauza regimului actual, le spun atât: SUA vă aude, vă susținem și vom continua să vă sprijinim în lupta voastră pentru un viitor mai luminos, pentru voi și națiunea voastră măreață.

În ciuda tulburărilor la nivel intern, premierul israelian Beniamin Netanyahu avertizează că scopurile militare ale Iranului nu s-au schimbat: Agresiunile Iranului continuă în regiunea noastră și în apropierea noastră și vom lua toate măsurile necesare pentru a împiedica Iranul să se stabilească aici în regiune, incluzând activități necesare pentru a deturna transferurile de arme din Iran în Siria, pe cale aeriană sau terestră. I

sraelul nu se confruntă doar cu amenințarea Iranului în apropiere de Înălțimile Golan, ci și din partea Libanului, din cauza grupării sprijinite de Iran, Hezbollah.

După atacurile recente ale Iranului asupra Arabiei Saudite, comandantul SUA din Orientul Mijlociu, Generalul Kenneth McKenzie a emis o avertizare și spunea că, în opinia dumnealui, e foarte posibil ca Iranul să atace din nou.

În timp ce Iranul luptă cu neliniștile sociale interne, rămâne o amenințare pentru regiune și ar putea însemna că urmează o altă confruntare de forțe în Orientul Mijlociu.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 306 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.