Israel își redeschide porțile

Adaugat la :  10.05.2021

Chris Mitchell, reporter: Cum spuneam mai devreme, Ministerul Turismului din Israel lucrează din greu pentru a redeschide Israelul pentru lume. Iată un reportaj din vremea dinainte de COVID despre experiența profundă trăită de creștinii care umblă pe unde a umblat Isus. Aici este intrarea din fața Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim. Este doar un exemplu, dar sunt mulți creștini care au planuri să vadă Țara Sfântă în acest an.

Știrile CBN a urmărit un grup de biserică în timpul pelerinajului lor. Mulți creștini își încep călătoria nu în Ierusalim, ci în Galileea, unde Isus Și-a început lucrarea Sa pe pământ. Așa este și în cazul acestui grup din Virginia, de la Biserica New Life Providence.

Dan Backens, pastor, Biserica New Life Providence: Cine știe, poate că Isus a potolit furtuna chiar în acest loc, nu e imposibil. Pastorul Dan Backens spune că faptul că au venit în Israel înseamnă foarte mult. Ca pastor, când vin în Israel, îmi place să văd entuziasmul enoriașilor care vin cu mine, sau a musafirilor care se alătură grupului nostru, să văd cum Biblia prinde culoare pentru ei și să văd ce lucrează Dumnezeu în inimile lor în călătoria lor în Israel. Debbie Carter a așteptat 38 de ani până să ajungă acest moment.

Debbie Carter, pelerin crestin: Am plâns de fericire și am sărit de bucurie în tot timpul în care am fost aici, văzând multele locuri pe unde a umblat Domnul meu.

Reporter: Mulți alții simt la fel.

Dee Chavis, pelerin crestin: Este o experiență care îți schimbă viața. Nu aș fi pierdut ocazia pentru nimic în lume.

Reporter: Ca cei mai mulți creștini care călătoresc prin Galileea, au vizitat și Capernaumul, casa apostolului Petru, Muntele Fericirilor, unde Isus a ținut Predica de pe Munte. După Galileea, multe grupuri merg către sud, spre Marea Moartă și Qumran, unde s-au descoperit Manuscrisele de la Marea Moartă, dar, pentru cei mai mulți, punctul principal este Ierusalimul, locul unde Isus a murit, unde a fost îngropat și unde a înviat. Acum, grupul se află pe Muntele Măslinilor, privind panorama orașului.

Cel mai important pentru mulți creștini e că au posibilitatea de a umbla pe urmele Domnului Isus. De exemplu, aici este calea pe care mulți cred că Isus venea de la Muntele Măslinilor la Ierusalim. Un alt loc vizitat este Grădina Ghetsimani. Evangheliile spun că acesta este locul unde Isus s-a rugat în noaptea dinaintea crucificării Sale și unde I-a spus Tatălui: Nu voia Mea, ci voia Ta ! Pe unii i-a atins profund povestea agoniei lui Isus în grădină.

Julia Vaught, pelerin crestin: Nici nu trebuie să fiu neapărat în Grădina Ghetsimani, fiindcă deja Isus a fost aici și a mijlocit înaintea Tatălui.

Reporter: Au continuat să meargă pe Via Dolorosa, locul pe unde se crede că Isus Și-a dus crucea în drum spre Calvar. De asemenea, s-au oprit pentru o cântare în Biserica Sf. Ana, a cărei acustică e celebră în lume. Ghidul lor, Erez Bar-David a condus mii de creștini prin țara Bibliei.

Erez Bar-David, ghid turistic, Israel: Oamenii au parte de o experiență foarte profundă, una spirituală și emoțională, probabil fiindcă au o înțelegere mai adâncă a Scripturii.

Dana Williams, pelerin crestin: Când doar citești Scriptura, pare că o vezi în alb-negru, dar când vii aici, textul sare din pagină și începi să vezi în culori. Te minunezi când afli că este real și că pe aceasta se bazează credința noastră.

Reporter: Se poate face în siguranță ? Mulți oameni nu vizitează Israelul fiindcă se tem.

Dan Backens: Dacă aș putea, le-aș risipi orice teamă celor care vin în Israel, fiindcă mass-media propagă uneori amenințări de terorism și tulburări sociale, însă Israelul este probabil cea mai sigură destinație turistică din lume fiindcă aici toți, arabii, palestinienii, israelienii, evrei și neevrei, toți vor să existe turism.

Reporter: Ministrul turismului din Israel îi vede pe creștinii evanghelici ca fiind mai mult decât simpli turiști.

Stas Misezhnikov, fost minister al turismului, Israel: Voi nu sunteți musafiri, voi sunteți partenerii noștri, Țara Sfântă este și a voastră deopotrivă.

Reporter: Pelerinii creștini spun că sunt multe motive pentru a veni în vizită în Israel, atât din punct de vedere personal, cât și profetic.

Dan Backens: Noi, ca și creștini din SUA, putem susține Israelul într-un mod tangibil în această vreme atât de importantă, nu doar la nivel profetic, ci și legat de istoria lor națională și situația prin care trec ei acum.

Ellie Kay, pelerin crestin: Pentru mine, a fost o experiență personală nemaipomenită, una pe care nu o voi uita vreodată și care e aproape imposibil de redat în cuvinte.

Reporter: Mulți au sentimentul că au sosit acasă.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 376, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională