Israel, rezolvarea crizei COVID?

Adaugat la :  10.05.2021

Chris Mitchell, reporter: Pandemia de COVID a devastat turismul la nivel internațional. Pentru Israel, turismul este o parte importantă a economiei sale, iar liderii Israelului încearcă acum să îl resusciteze. În 2019, Israelul a avut un nou record turistic, când în Țara Sfântă au venit 4,5 milioane de vizitatori. Apoi pandemia din 2020 a închis ușa, iar numărul turiștilor a scăzut la mai puțin de 20%, provocând pierderi de 8 miliarde de dolari.

De peste un an, pandemia de COVID a împiedicat turiștii să vină în vizită în Israel, în locuri precum orașul Tel Aviv din spatele meu. Acum, Ministerul Turismului din Israel are un plan de redeschidere a Israelului pentru lume.

Orit Farkash-Hacohen, ministerul turismului: Demarăm primul program-pilot pe 23 mai, care va dura câteva săptămâni și în care vom aduce grupuri de până la 20 de turiști, vaccinați complet, în colaborare cu agențiile de voiaj, așa încât să îi putem monitoriza pe de-o parte, iar pe de alta, să putem învăța din rezultate, să îmbunătățim regulile și să vedem dacă lucrurile au nevoie de ajustări.

Reporter: Apoi, sperăm că după o lună, vom putea permite accesul grupurilor având număr nelimitat. Prin iulie este posibil ca Israelul să-și deschidă magazinele. Aceste date se pot schimba însă, din moment ce Ministerul Sănătății ar fi recomandat amânarea de pe 23 mai pentru sfârșitul lunii iunie. Redeschiderea Israelului a venit după o campanie agresivă de vaccinare în care cea mai mare parte a populației a fost vaccinată, iar rata îmbolnăvirilor cu COVID a scăzut dramatic.

Orit Farkash-Hacohen: Israelul a deschis complet punctele de atracție turistică, restaurantele și hotelurile. Cazurile de COVID-19 scad pe zi ce trece. Vă așteptăm să veniți !

Reporter: Turiștii trebuie însă să treacă prin niște proceduri dificile. Planul le cere tuturor să fie vaccinați cu ambele doze. Apoi trebuie să aibă un test negativ COVID înainte să se urce în avion și un test de anticorpi la sosire. Aproape jumătate din toți turiștii care vin aici sunt creștini, fiindcă pentru mulți, a veni în Israel este un vis.

Orit Farkash-Hacohen: Doresc să transmit creștinilor din lume că Israelul vă duce dorul și abia așteaptă să veniți pentru a vedea locurile sfinte și istoria.

Reporter: Mulți creștini din SUA rămân însă reticenți în a se vaccina.

Orit Farkash-Hacohen: Din nefericire, pentru ei nu avem un mesaj foarte optimist. Israelul se află acum într-o condiție de sănătate foarte bună, este o destinație foarte sănătoasă și nu putem să îl punem în pericol.

Reporter: Deși începutul este unul slab, Israelul speră că vor reveni din nou milioane de vizitatori în Țara Sfântă.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 376, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională