Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Israel sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim

Adaugat la :  23.05.2019
Vizualizari :  95
+ Add To

Confruntarea dintre SUA si Iran vine in contextul in care in Israel se sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim. Diplomatii americani, oficialii israelieni si multi alti lideri crestini evanghelici s-au adunat pentru aniversarea mutarii.

Iata ca, dupa un an, multi cred ca decizia presedintelui Trump a marcat un moment profund si profetic pentru SUA si Israel.

Muzeul Friends of Zion a fost gazda evenimentului. Fondatorul Mike Evans e de parere ca presedintele SUA, Donald Trump, a luat o decizie istorica atunci cand a mutat ambasada: „Sunt extrem de entuziasmat fiindca presedintele ne intrece mereu asteptarile. Recent a fost recunoasterea de la Inaltimile Golan si urmeaza multe altele. Acest presedinte intelege cum stau lucrurile, el e un presedinte care are claritate morala. Pentru el, albul e alb, negrul e negru.”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spunea: Presedintele Trump a recunoscut ceea ce era evident.

„Nimeni nu muta ambasada si nimeni nu recunoaste Ierusalimul pana ce nu vine unul care e incorect politic, impertinent si fara complexe, unul care intr-o buna zi, din senin, spune: Asa este, Ierusalimul e capitala Israelului si eu recunosc acest lucru. Asa a facut presedintele Donald Trump.”

Cand s-a deschis ambasada, pe 14 mai 2018, multi anticipau ca Orientul Mijlociu va erupe.

Ambasadorul american David Friedman spune: „La un an dupa mutare, ambasada din Ierusalim a devenit noua normalitate.Faptul special e cat de normala a devenit ambasada de aici. Aici vin 200-300 de persoane zilnic si ii primim bine pe toti.”

Friedman a anuntat si ca locuinta ambasadorului s-a mutat la Ierusalim: „Intai, desigur, e vorba de semnificatia juridica a faptului ca ne-am aliniat intru totul cu legea Jerusalem Embassy Act si, de acum, nimeni nu mai trebuie sa semneze scutiri, ceea ce era, mi se pare, iritant pentru noi toti pentru multi ani. Apoi, desigur, Ierusalimul fiind locul unde lucrez, acolo ar trebui si sa locuiesc.”

Netanyahu spunea: „Un nou Orient Mijlociu se arata. E o noua inflorire, o noua renastere a relatiilor dintre noi si multi dintre vecinii nostri arabi, cat si multe natiuni musulmane non-arabe, mult mai multe decat ati crede. E adevarat ca suntem uniti in dorinta noastra de a stopa agresiunile Iranului. Cred ca Israelul si toate natiunile din regiune si toate natiunile din lume care cauta pacea ar trebui sa sustina Statele Unite impotriva agresiunii Iranului.”

„E epoca de aur pentru statul Israel. Ma intalnesc cu lideri arabi care spun: Transmiteti-i multumiri lui Bibi ! Spuneti-i ca nu intelegem de ce e atacat in mass-media, fiindca el face o treaba excelenta.Vad lucruri incredibile intamplandu-se in lumea musulmana. Cred ca mostenirea lui Netanyahu va fi de pace cu cinci sau sase state din Golf.”


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 278 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131

Aici, in Ierusalim, zeci de protestatari evrei au atacat recent credinciosii mesianici care se duceau la un concert...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 106

In timpul celor 49 de zile dintre Paste si Savuot, Dumnezeu porunceste poporului evreu sa faca Numaratoarea de Omer....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 31

In prezent, sute de mii de refugiati vin din Orientul Mijlociu si traiesc in Europa dupa ce au fugit de razboi. In...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Corespondentul-sef international de la CBN, Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat China de multe ori. Gary,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.