Israel sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim

Adaugat la :  23.05.2019

Confruntarea dintre SUA si Iran vine in contextul in care in Israel se sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim. Diplomatii americani, oficialii israelieni si multi alti lideri crestini evanghelici s-au adunat pentru aniversarea mutarii.

Iata ca, dupa un an, multi cred ca decizia presedintelui Trump a marcat un moment profund si profetic pentru SUA si Israel.

Muzeul Friends of Zion a fost gazda evenimentului. Fondatorul Mike Evans e de parere ca presedintele SUA, Donald Trump, a luat o decizie istorica atunci cand a mutat ambasada: „Sunt extrem de entuziasmat fiindca presedintele ne intrece mereu asteptarile. Recent a fost recunoasterea de la Inaltimile Golan si urmeaza multe altele. Acest presedinte intelege cum stau lucrurile, el e un presedinte care are claritate morala. Pentru el, albul e alb, negrul e negru.”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spunea: Presedintele Trump a recunoscut ceea ce era evident.

„Nimeni nu muta ambasada si nimeni nu recunoaste Ierusalimul pana ce nu vine unul care e incorect politic, impertinent si fara complexe, unul care intr-o buna zi, din senin, spune: Asa este, Ierusalimul e capitala Israelului si eu recunosc acest lucru. Asa a facut presedintele Donald Trump.”

Cand s-a deschis ambasada, pe 14 mai 2018, multi anticipau ca Orientul Mijlociu va erupe.

Ambasadorul american David Friedman spune: „La un an dupa mutare, ambasada din Ierusalim a devenit noua normalitate.Faptul special e cat de normala a devenit ambasada de aici. Aici vin 200-300 de persoane zilnic si ii primim bine pe toti.”

Friedman a anuntat si ca locuinta ambasadorului s-a mutat la Ierusalim: „Intai, desigur, e vorba de semnificatia juridica a faptului ca ne-am aliniat intru totul cu legea Jerusalem Embassy Act si, de acum, nimeni nu mai trebuie sa semneze scutiri, ceea ce era, mi se pare, iritant pentru noi toti pentru multi ani. Apoi, desigur, Ierusalimul fiind locul unde lucrez, acolo ar trebui si sa locuiesc.”

Netanyahu spunea: „Un nou Orient Mijlociu se arata. E o noua inflorire, o noua renastere a relatiilor dintre noi si multi dintre vecinii nostri arabi, cat si multe natiuni musulmane non-arabe, mult mai multe decat ati crede. E adevarat ca suntem uniti in dorinta noastra de a stopa agresiunile Iranului. Cred ca Israelul si toate natiunile din regiune si toate natiunile din lume care cauta pacea ar trebui sa sustina Statele Unite impotriva agresiunii Iranului.”

„E epoca de aur pentru statul Israel. Ma intalnesc cu lideri arabi care spun: Transmiteti-i multumiri lui Bibi ! Spuneti-i ca nu intelegem de ce e atacat in mass-media, fiindca el face o treaba excelenta.Vad lucruri incredibile intamplandu-se in lumea musulmana. Cred ca mostenirea lui Netanyahu va fi de pace cu cinci sau sase state din Golf.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 278 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri