Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Israelul a implinit 71 de ani de la infiintare

Adaugat la :  17.05.2019

Israelul a implinit 71 de ani si a sarbatorit Ziua Independentei, in ciuda contextului tensiunilor crescande cu Iranul. Festivitatile au inceput cu o ceremonie de gala in Ierusalim, care a inclus o ceremonie de aprindere a tortelor, 12 torte pentru cele 12 semintii ale Israelului. Au fost si focuri de artificii. Mai tarziu, israelienii au dansat pe strazi in centrul Ierusalimului pana dimineata. In ziua urmatoare s-au dus in parcuri la un picnic si au avut parte de un spectacol aerian oferit de Aviatia Israeliana.

Cu o zi in urma, Israelul a onorat memoria soldatilor cazuti la datorie si a victimelor terorismului in contextul unor noi runde de violente din partea Hamas si a reprezentantului Iranului, Jihadul Islamic Palestinian din Gaza.

Israelul a tinut doua minute de reculegere in timp ce sirenele urlau in toata tara in onoarea memoriei soldatilor israelieni cazuti la datorie.

- Ma gandeam la toti soldatii de la reasezarea Israelului pana azi, cei care au trebuit sa lupte pe frontul de razboi, dar si pe frontul de acasa.

- Ma rugam pentru familiile care au pierdut pe cineva. Si familia mea e in cauza. Ma rog ca Dumnezeu sa le dea mangaiere.

Daca vorbim de ceremonia oficiala de la Ierusalim, premierul israelian Benjamin Netanyahu a raspuns la cea mai recenta amenintare din partea Iranului, dupa ce Teheranul spunea ca va continua cu programul sau nuclear: „Nu vom permite Iranului sa obtina armament nuclear. Continuam sa luptam cu cei ce cauta sa ne ia viata si ne vom adanci radacinile si mai adanc in solul patriei noastre.”

Din 1860, au murit peste 23 000 de soldati israelieni si evrei si peste 3 100 de victime ale terorismului. Se prevede ca un milion de israelieni sa viziteze cimitirele in aceasta zi.

- Israelul e un loc extraordinar, dar daca nu apreciezi sacrificiul pentru aceasta libertate pe care o ai, atunci poate nu o meriti.

Cu doar cateva zile inaintea Zilei Eroilor, alti patru israelieni au fost ucisi cand gruparile teroriste au lansat peste 700 de rachete in sudul Israelului, din Fasia Gaza.

In ciuda necazului, cei mai multi israelieni au avut de spus lucruri bune despre tara lor.

- E cea mai minunata tara din lume! Cred ca rascumpararea va veni de aici, cred ca Dumnezeu e cel mai aproape de Pamant aici, in Israel.

- Ma trezesc in fiecare zi si Ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa ajung aici la cei peste 60 de ani ai mei. E cel mai uimitor loc din intreaga lume.

- Iubesc la israelieni faptul ca nu ne dam batuti niciodata. Chiar daca nu merge din prima, continuam sa incercam. Imi place foarte mult.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 277 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.